BIY AD

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Nowitzki'ye Yasak

Mark Cuban, Alman yıldızın Eurobasket 2009'da mücadele etmesine izin vermemiş. Geçen seneki Olimpiyatlar'dan sonra Nowitzki ile konuşup 1 sene ara vermesi konusunda anlaşmışlar. Almanya Basketbol Federasyonu da bu konuda bir itirazda bulunmamış: "Mark Cuban bugüne dek Dirk'e hep izin verdi ve gerekli kolaylıkları gösterdi" demiş başkanları.

Bundan 2-3 ay önceye kadar çok büyük şevkle beklediğim Eurobasket2009 için şu anda aynı modda olmadığımı söyleyebilirim. Bunun nedeni milli takımlarına katıl(a)mayan yıldızlar. Aklıma gelen birkaç tanesini yazayım: Diamantidis, Papaloukas, JR Holden, Kirilenko, Calderon ve Rakocevic. Bunların üstüne zaten gelmeleri hiçbir zaman beklenmeyen Deng, Ben Gordon ve tabii ki Mehmet Okur'u da ekleyebiliriz. Son olarak da işte Nowitzki... Tadı tuzu olmayacak sanki bu şampiyonanın.

Son sözüm de yine Mark Cuban'a: Eğer 2010 Dünya Şampiyonası'nda da Nowitzki'yi Türkiye'ye göndermezsen iki elim yakanda olacak Cuban bunu bilesin.

Gerçi ufak bir beyin jimnastiği yaptığımda ortaya ilginç bir çelişki çıktı. Almanya'nın Eurobasket2009'da ilk 6'ya girip 2010'da Türkiye'ye gelmeye hak kazanması pek mümkün gözükmüyor. FIBA'nın vereceği özel hak kontenjanından belki gelebilirler, onu da FIBA Nowitzki'siz bir Almanya'ya verir mi? Sanırım 2010'da Nowitzki'yi canlı gözle izleyemeyeceğiz.

0 FARKLI FIKIR: