BIY AD

8 Eylül 2009 Salı

Yapma Murat Abi

Kendimi tekrarlamış olacağım ama Türkiye'nin en kabiliyetli, en iyi spikerlerinden biri hatta birincisidir Murat Murathanoğlu gözümde. Basketbol konusunda bu kadar bilgili, geçmişi çok eskiye dayanan, genel kültürü yüksek bir basketbolsever. İş olduğu için değil, sevdiği için bu işi yapan biri. Ama gelin görün ki, tuttuğu takımların maçını anlatırken hakemlere o kadar takıyor ki, anlattığı maçtan zevk almaz oluyorum. Yapma etme Murat Abi. Duygularına biraz hakim olabildiğinde emin ol ekran başındakiler çok daha fazla zevk alacaklar maçtan. Hakemler hakkında senin fikirine katılmayanlardan bahsetmiyorum, katılanların bile yaşadığı stresi, siniri bilmem kaç katına çıkarmayacaksın böylece. Daha sakin bir şekilde izleyeceğiz A Milli Basketbol Takımı'mızı.

Evet bunu özellikle dünkü maçtan sonra yazıyorum. Hakemler iyiler miydi? Hayır tabii ki değillerdi. Zaten basketbol gibi her 5 saniyede bir kontağın olduğu bir sporda hakemlerin mükemmel maç yönetmesi beklenemez. Ama şu var, yanlış düdükler tek taraflı işlemiyorken bile Murat Abi'nin gözüne adeta bir perde iniyor ve Milli Takım'ın aleyhine olan herşeyi abartarak görüp, lehindekileri sineye çekip, göz ardı etmeye başlıyor. Benim de o anda maçı izleme zevkim tamamen gidiyor. En basit olarak aklımda kalan iki pozisyonu söyleyeyim. Birincisi Oğuz'un adeta freni patlamış kamyon gibi, sabit duran Lavrinovic kardeşlerden birine çarparak attığı turnike. İkincisi ise Ersan'ın koşarak aldığı bir topta zar zor 3 adımda durarak steps yapması ve ardından pasını vermesi. İkisinde de Litvanya bench'i hakeme bir hayli tepki gösterdi. Ama bu iki pozisyonda da Murat Abi'den bir yorum gelmedi. Hatta bir üçüncüsünde ise Litvanyalı oyuncu bomboş turnikeye girerken, bir oyuncumuz onun altına girdi ve bacaklarına çarparak dengesini bozdu, yanılmıyorsam top çembere bile değmedi. Murat Abi'den hemen "Birşey yok dokunmadı bile" şeklinde bir yorum duyduk.

Maçın sonlarına doğru olayı iyice abartıp "Tek taraflı maç yönetiyor hakemler" dediğine bile şahit olduk. Yani ne gerek var gerçekten Murat Abi, basketbolda iki takım 50'şer kez hücum ediyorlar, bu 100 hücumda en az 5'er kere kontak oluyor oyuncular arasında. Elbette bazı kararlar çok açık da olsa yanlış verilecek. Olay çığırından çıkmadıkça bu kadar eleştirmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Son olarak da Murat Abi'nin dünkü son sözüyle bitireyim: "4-5 bin Litvanyalı buraya otobüslerle geldiler, geldikleri gibi de gidiyorlar. Şey yok gerçi 2 maçları daha var, burada kalıyorlar ama olsun." Çok hoş bir enstantaneydi =)

Eğer olur da bu yazıyı okursan Murat Abi, lütfen bir daha hakemleri beğenmediğinde duygularına azıcık daha hakim olmaya çalış. Teşekkürler.

Edit: 1-2 yazım hatası.

7 FARKLI FIKIR:

Leo dedi ki...

2 sene önceydi sanırım. Utah - San Antonio serisi vardı. Murathanoğlu Deron Williams gibi Illinois Üniversitesi mezunudur. Bir Memo faktörü var tabii. Maçı milli maç sunar gibi anlatmıştı baştan sona. Bir spurs taraftarı olarak gecenin bir yarısı playoff maçı izleyelim demişiz. 2. periyottan sonra sesi kısıp izlemek zorunda kalmıştım. Bir de Türk oyuncuların ismini bile Amerikan telaffuzuyla söylemeye çalışması bitirir beni...

erbo dedi ki...

hayatımıza "dorizon" efsanesini sokan adamdır murat abi :)

Alperen dedi ki...

@Leo,

O şekilde söylemeye çalışmaz; o aksanı almış konuşurken de yapar kimi yerlerde bunu.

Varsın istediği kadar yanlı olsun; piyasadakilerin hepsinden,bir iki istisna hariç, iki gömlek yukarıdadır kendisi.

Sağolsun-varolsun...

Ozzyy dedi ki...

Ne olursa olsun Murat Abi 'nin yeri ayrıdır.Hakemler konusunda abartıyor son günlerde ama ben yadırgamıyorum.

Bunun 10 sene evvelinde neredeyse basketbol maçlarını anlatan tek insan olduğu zamanlarda tüm maçlarımız hakemler tarafından nasıl katlediliyordu yaşı 25 üstü olan insanlar hatırlayacaklardır.Rakip bir yana birde hakemler ile mücadele ederdik her maç.

O günlere bakarsak şuan için hakemleri melek olarak bile nitelendirebiliriz ama Murat Abide alışkanlık kalmış biraz herhalde.

Yine de bu ülkede gelmiş geçmiş en iyi basketbol spikeridir bana kalırsa.Ntv 'nin yerinde olsam onun anlattığı maçlarda yanına yorumcu bile koymam nitekim İhsan Hoca bariz sırıtıyor yanında

cannksk dedi ki...

sonuna kadar katıldığım bir yazı, umarım okur bunu

Kerem dedi ki...

Kardes inanmiyorum ayni fikirdeyim ya.. Ingiltere'de futbol maclarini veren 'Sky Sports' adli bir spor kanali, seyircilere ozel bi secenek sunuyo.. Bu secenek izliyicilerin kendi spikerlerini secme olanagini sunuyo.. Atiyorum West Ham-Arsenal maci var adam West Ham'i tutuyo, spiker secenegine basiyo o mac Arsenal hakkinda olumlu bi laf cikmiyo ekrandan.. Murat Murathanoglu da aynen oyle ama biz de oyle bi secenek yok, adam domates gibi oluyodur maclari anlatirken arada kuduruyo duduk calinmadimi..

sabonis dedi ki...

Başka aynı fikirdekilerin varlığını bilmek hoşuma gitti. Milli Takım'ı elbette destekleyeceğiz ama bazı gerçekleri de görmemiz lazım diye düşünüyorum.

Utah Jazz'a bilerek değinmedim. O konuya da girsem, yazı bir hayli uzardı.