BIY AD

26 Kasım 2009 Perşembe

10337

Jason Kidd dün gece 10337 asiste ulaştı ve Mark Jackson'ı geride bırakarak, NBA'de bütün zamanlarda en çok asist yapan 2. oyuncu oldu. Birinci kim mi? Tabii ki Stockton. Kidd yakında onu da geçecek. Tek yapması gereken şey bu sezon dahil, kontratının bitimine kadar 3 sezon boyunca 23.7 asist ortalaması tutturmak. Veya bu kontrattan sonra yeniden 3 yıllık bir sözleşmeye imza atıp, 6 sezon boyunca 11.5 ortalaması yakalamak. Sadece Stockton'ın elde ettiği başarıyı, 2000'li yılların en iyi oyun kurucusuyla kıyaslayarak göstermek istedim. Kidd'in bir Amerika futbolu quarter-back'i edasıyla yaptığı asisti vererek sonlandırayım yazıyı:


Link

7 FARKLI FIKIR:

Absürd dedi ki...

Stockton'ı 100 yıl daha kimse geçemez.

Andrei dedi ki...

wilt chamberlain'ın 100 sayısı, ya da 55 ribaundu ne kadar ulaşılmazsa stockton'un 15876'sı da en az o kadar imkansız bir rekor. ama 2.lik jackson'dan çok daha fazla kidd'e yakıştı, hayırlı olsun.

bahtiyar dedi ki...

eğer herhangi bir oyuncu 15 sene boyunca sezonda 90 maç yapıp, bu maçlarda 11.8 asist ortalaması tutturursa john stockton'ı geçebilir. stockton ne yapmış ya bu nasıl bir ortalamadır.

Adsız dedi ki...

@endi sezona nasıl 90 maç yapacak? Bu normal sezon asist sayısı değil mi?Yoksa playofflarla birlikte mi?

Adsız dedi ki...

19 sezon boyuca sadece 22 maç kaçıracaksın ve maç başına 10.5 asist yapacaksın. İşte o zaman Stockton olursun.

bahtiyar dedi ki...

ben playoff'u da dahil etmiştim rakam o kadar abartılı gelmişti. sadece lig kariyer asist toplamıymış.

blackmamba dedi ki...

Chris Paul, Kidd'i geçer Stockton'uda zorlar fazlada taviz vermez.