BIY AD

25 Kasım 2009 Çarşamba

24 Kasım Notları / Günün 'Savaşçıları'

- Dün geceki Golden State - Dallas maçını izledim. Efendim, Warriors takımı isminin hakkını vererek delicesine savaştı dün gece. Monta, Morrow ve Radmanovic maçın her saniyesinde parkedeydiler. Evet 48 dakika. Buna rağmen maçın sonunda yakaladıkları seri ile Mavericks'i yendiler. Benzer bir galibiyeti geçen sezon Jazz'a karşı almışlardı. Onları da 7 oyuncuyla yenmişlerdi. Ancak içeride en azından Biedrins gibi bir güç vardı o zaman. Şimdi ise Miki Moore 31 dakika alırken Mavs gibi bir takımı yendiler. Gerçi Texas takımının da Marion ve Howard gibi önemli eksikleri olduğunu hatırlatalım. Yıllardır Nowitzki'ye acırım içeriden sayı üreten bir uzunla oynayamadığı için. 2007 playoff'larında da Warriors'a bu nedenle yenilmişlerdi, dünkü maçta da boyalı alandan hiç sayı atamadılar. Dün Dallas'ın ne kadar şut odaklı bir takım olduğunu gördük yeniden. Maçın son 6-7 dakikasında dış şutları girmeyince yanlızca 2 saha içi isabeti üretebildiler. Aynı zamanda transition savunmasında adamlarını bulamayarak ve pick&roll savunmasıda birbirleriyle anlaşamayarak çok kolay sayılar yediler. Halen Dampier'ın ve boyalı alanda bir tehdidin olmayışı çok kötü etkiliyor Dallas savunmasını.

Bu arada box score'a bakanlar Morrow'a yuh çekeceklerdir 6/8 üçlüğü ve 27 sayısıyla ancak maçı kazandıran iki adam kesinlikle Monta Ellis ve Stephen Curry idi. Maçın kopacağı noktalarda sorumluluk alarak, potaya penetre ettiler (Curry aynı zamanda şutlarıyla etkiliydi). Monta'nın aynı zamanda, maçın başında fark 10'un üstüne çıkacakken tek başına 4 hücum üstüste kullanması çok önemliydi. Yoksa maç ilk çeyrekten kopacaktı belki de... Bu arada kazandıkları için sorun yok ama Monta Ellis'in tek başına takımın geri kalanından daha çok top kaybı yaptığını (11-10) söylemeden geçmeyelim.

İzlemesi çok keyifli bir maçtı...

Edit: Yuhunuz bana, Don Nelson'ın zatürre olduğu için takımın başında olmadığını söylemeyi unutmuşum. Aslına bakarsanız belki de Warriors takımı "Bakın Don Nelson yokken ne de güzel oynuyoruz" mesajı vermek istemişlerdir...

Box Score

- Granger'ın 36 sayısına rağmen, Raptors beklediğim gibi kazanmış. Sene başından beri ilk 5 çıkmakla kalmayıp, çok iyi süreler alan ve bu süreleri de genellike iyi kullanan Hibbert'ın yedek kalacağını söylemiştim maçtan önce. Zaten Bosh-Bargnani ikilisinden birini tutması pek mümkün değil ama yine de sadece 13 dakikada almasına şaşırdım açıkçası. Hedo bu sene en çok asist yaptığı (7) maçlardan biri olmuş. Onun ve Calderon'un sayesinde kazandıklarını düşünüyorum. Bosh ise Pacers'ın ayakları çabuk uzunlarına karşı çok zorlanmış ve 5/19 isabetle oynamış.
Box Score

- Butler'ın bileğindeki ağrılar nedeniyle oynamadığı, Elton Brand'in maçın ikinci yarısında sakatlanıp çıktığı maçta Wizards zor da olsa kazanmayı başarmış. Son hücumda 76'erslı Louis Williams'ın uzak mesafeli ikiliği girmemiş... Daha dün takım sahibi Abe Pollin'i kaybeden takım çok anlamlı ve değerli bir galibiyet almış böylece. Koç Flip Saunders maçtan sonra çok güzel br açıklama yapmış: "Louis Williams'ın şutunu en çok Mr. P (Pollin) bozdu herhalde." Çok hoş bir şekilde anmış Pollin'i.

Wizards'da Jamison 8'i hücum olmak üzere 14 ribaund almış ve 32 sayıyla oynamış. Javale McGee ise son çaylak senesinde gösterdiği defanstaki potansiyelini istatistik kağıdına dökmüş, 14 dakikada tam 6 blok dile kolay... Herhalde kariyer rekoru olduğunu söylememe gerek yok? Bu adam gerçekten blok için doğmuş. Ayrıca atletikliği ile hücumdaki sınırlı yeteneklerinin üstünü örtebilir. Üstüne eğilinirse ve o da kendisini geliştirebilirse ileride hakkında çok konuşacağız.
Box Score

3 FARKLI FIKIR:

nate dedi ki...

Golden State-Dallas maçını izledinmi bilmiyorum ama maçı kazandılar isimlerin arasına Monta Ellis yazılmamalıydı bence, boxscore yanıltmasın 37 sayı atmış olabilir ama çok top kaybı yaptı Monta.

sabonis dedi ki...

izledim, izlediğimi ima eden cümlelerle yazdığımı zannediyordum =)

ve bence kesinlikle maçı kazandıranlar arasında yazılmalı. evet 11 top kaybı yaptı evet ama Warriors'da herkes Dallas'a boyun eğmişken sahneye çıktı her seferinde. Her pozisyonda çembere penetre ederek ya sayı buldu ya asist yaptı. muhteşemdi.

15/29 isabet ve 8 asistten bahsediyoruz bunu da unutmamak lazım.

her fark açıldığında golden state'i toparlayan adam Monta'ydı.

PIERREMANU dedi ki...

Kim ne derse desin seviyorum ulan ben bu Golden State'i! Saçmasapan birşey oynuyorlar ama ben de bunu seviyorum. Onlar da NBA'in saçmalayan rengi oluyorlar işte.