BIY AD

26 Kasım 2009 Perşembe

25 Kasım'dan Notlar

Maalesef pek vaktim yok. O yüzden baya kısa olacak. Geç yazmamın sebebi, Heat-Magic'i izlememdi. O maçla başlayalım. Magic'i sezonun başında ne kadar beğendiğimi, burayı okuyanlar hatırlayacaktır.

Ama son zamanlarda süren ve dünkü maçı izleyerek benim de farkettiğim bir olay var. Dwight Howard'a top inmiyor... Hidayet'in ayrılmasından sonra, milli oyuncumuzun eksiğinin en çok takımda top paylaşımında hissedileceğini yazmıştım zamanında. Buna rağmen maçta Howard'a içeride toplam 15 kere top değince gözlerime inanamadım. Hadi içerideyken devamlı dış savunmacıların da gözü Howard'da, hep ikili sıkıştırmaya gelmeye hazırlar. Ondan az iniyor top diyelim - ki bu bile saçmalık hadi neyse. Howard her hücumda utanmasa perdeleme yapıyor ve ardından potaya doğru devriliyor ama bu pozisyonlara da genellikle pas alamıyor. Bana göre Magic'in en büyük sıkıntısı bu. Son 5 maçın 4'ünde Howard'ın kullandığı şut sayısı 5-4-7-5. Bu arada maçın seyir zevki oldukça yüksekmiş. Heat son 2 hücumda, 2 hücum ribaundu alarak maçı kazanmış. Tabii teknik faullerde 2'de 0 atan Jason Williams'ı da kutlamak gerek. İşin ironik tarafını bir tarafa bırakırsam, maçta Jason Williams - yukarıdaki Dwight Howard sorunu dışında - harika oynadı. Boş şutları, transition şutlarını çok iyi değerlendirirken şutör arkadaşlarına da bol bol asist yaptı. Nelson'ın yokluğunda, J-Will'den iyisi şamda kayısı.

Monta Ellis - Son 2 maçta 48'er dakika oynayıp, 35.5 sayı, 8 asist ve 5 top çalma ortalaması tutturan Ellis, Spurs'e karşı da 44 dakika oynayarak 42 sayı üretti. Nazar değmesin inşallah. Biyonik adam.

Brook Lopez - Oden'a karşı 32 sayı 14 ribaund ile oynamış. Çok beğendiğim bir pivot ve umarım ileride daha da iyi olacak.

Gerald Wallace - Geçen sezonu %48 saha içi isabetiyle kapayan forvet, bu sezon ancak 3. kere %50'yi yakalayabildi (10/20) bu şekilde 32 sayı üretti ve 13 ribaund çekti. Bu sezon pek oynamadığı uzun forvet pozisyonunda bolca dakika almış.

Tyson Chandler - Chris Bosh, formsuz Bobcats uzunları Diaw ve Chandler'a karşı iyi oynar diye yazmıştım. Chandler bana inat bu sezonun en iyi maçını çıkarmış. Sakatlıktan dönüşünde sadece 22 dakika almasına rağmen, 9 ribaund 6 blok ile oynamış.

Hidayet - 2/7 isabetle 5 sayı ve sadece o kadar? Ve 2 asist? Sakatlığının nüksettiğine dair bir rapor yok ortalıkta.

Ersan - West çok formsuz demiştim umarım nazar değdirmem demiştim. Özür dilerim Ersan'dan. West 29 sayı 10 ribaund ve 5 asist ile oynarken Ersan'ı da faul problemine sokmuş.

Benden bu kadar maalesef, yazı uzun bile oldu. Benim yazmadıklarım ve ilginizi çekenler varsa paylaşın.

3 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Wade, Magic'lileri cok fena sinirlendirdi dun gece ust uste fauller aldirarak. Son dakikalar cok gergindi ama ayni zamanda zevkliydi de. Basketbolun bu kadar sevilen bir spor olmasinin sebepleri bir bir ortaya cikti. Mac kac kez elde degistirdi oyle yahu...

Koray dedi ki...

Howarda gerçekten top inmiyor ve bana bu howardın moral durumunu etkiliyor gibi geldi, 3 4 pozisyonda howard normalde çok kolay alacağı reboundlarda çok pasif isteksiz davranıp kaybetti yada bana öyle geldi.Magic daha iyi takım oldu howardın ve lewisin şut ritmi bozuldu içeriye top inmiyor yan oyuncularla ne kadar gider tabi bilinmez.

Stephen Jackson ve wallace inanılmaz oynadılar, stephen jacksonın çok pozitif etkisi oldu charlottea, hücumda sorumluluk alıp çok iyi top dağıtıyor.

Hidayet portlanda gitmeliydi...

Adsız dedi ki...

Abi o değilde nasıl olurda bir adamın omuzu kafasından büyük, kolları baldırlarından kalın olabilir? :)