BIY AD

25 Kasım 2009 Çarşamba

Bu Nasıl Şutör?

Kings'in kısa forveti Omri Casspi'den bahsediyorum. Yani esasında şutlarıyla NBA'in ilgisini çekmiş bir isim değil ama şutuna güvenen ve oldukça yüzdeli dış şut atan bir isim Casspi. Zaten attığım başlıkla dış şutlarını sorgulamıyorum. Daha ilginç bir konuya değineceğim.

Casspi şu kısa NBA tecrübesinde çok ilginç istatistiklere imza attı. Elimizdeki istatistik çok ufak olsa da, Casspi üçlüklerde %43 ile oynarken, serbest atışlarda %46'yı ancak tutturmuş durumda. Üstelik son 2 maçı çıkardığımızda durum %43-%28 üçlüğün lehineydi. Her zaman ilgincime gitmiştir %40 civarı üçlük atıp, serbest atışlarda zorlanan oyuncular.

Bakalım ilerleyen maçlarda Casspi'nin istatistikleri daha ilginç bir hale gelecek mi? Yoksa bunun sadece ilk maçlardaki heyecandan dolayı olduğunu mu kanıtlayacak?

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Benim de dikkatimi çekmişti sezon başında bu serbest atışlardaki orantısızlık. Bana göre iyi bir şutör çok iyi bir serbest atışçı olmalıdır. Mantıklı olan da budur. Çizgiye gelince konsantre mi olamıyorlar bilmiyorum ama çok garip bir durum... Adam 7 metreden takır takır sokacak da çizgide kaçıracak... Başka nedenleri vardır...

nbalife dedi ki...

Draft sırasında bahsedilmişti zaten İsrailli forvetin nba'de başarılı olacağı. King başlı başına büyük yankı uyandırıyor şu anki durumuyla. Bu arada ben de bir nba blog'u açtım. Hergün güncel nba haberlerine ulaşabilirsiniz.

http://nbavitrine.blogspot.com/

bahtiyar dedi ki...

bruce bowen da bir zamanlar böyle şaçma istatistikler yapardı.

Adsız dedi ki...

adam olacak bu çocuk... watch out!