BIY AD

23 Kasım 2009 Pazartesi

Celtics'e Knicks Maçından Kötü Haber


Link http://www.youtube.com/watch?v=VAH_Cm6Pp6k

Maçın ikinci yarısını arada sırada oluşan kesintilerden dolayı bazı pozisyonları kaçırsam da izledim. Celtics savunmasının Knicks'e karşı bu kadar zorlanmasını beklemiyordum. Perkins, Lee'nin pick and roll'larına engel olamazken, Garnett ise Harrington'ın 1'e 1'lerini ve dışarıdan bulduğu üçlükleri bir türlü durduramadı. Burada New York'luların da hakkını vermek lazım mükemmel pozisyonlar hazırladılar kendilerine. Diğer tarafta ise Celtics bir ara farkı 10'lu sayılara çıkardıktan sonra, şut özürlü konuma geçti. Başta Garnett olmak üzere, yaratılan boş orta-uzun mesafeli atışlarda bir türlü isabeti sağlayamadılar. Knicks 3. çeyreğin son 6 dakikasında 22-4'lük bir seri ile 5 sayı öne geçti. Son çeyrekte ise Garnett'in biraz kendine gelmesi ile Celtics yeniden öne geçti, ancak yıldız forvet son saniyelerde Al Harrington'ın kendisini geçmesine engel olamadı ve Perkins' faulü sonrası Harrington 2'de 2 atarak eşitliği sağladı. Son hücuma ise lütfen videodan bakın.

Rondo'nun bazen hücumda takımına nasıl zarar verdiğinin örneklerinden birini gördük. 3-4 metre geriden savunduğunuzda, özellikle kısıtlı zamanı varsa, yapacağı pek birşey kalmıyor neredeyse. Pozisyonda Rondo orta sahada durup Pierce'ın perdeden çıkmasını bekliyor - niye bekliyorsa? -, Knicks adam değiştirince onu geriden savunan Hughes'un üstünden üçlük deniyor. Sonuç tabii ki hüsran. Arkadaşıma o sırada Doc Rivers'ın topu Pierce'a vermeyerek ne kadar saçmaladığını söylemiştim. Uzatmalarda ise yine Harrington ve Pierce'ın kapışmasına şahit olduk. Hughes-Lee ikilisinin çok iyi oynadıkları ikili oyun ile son saniyelerde yine beraberlik vardı. Ancak Rivers beni duymuş olacak ki uzatmanın son hücumunda Rondo yerine House'u sahaya sürdü ve topu Pierce'a teslim etti. Maçta şut sokmakta zorlanan Garnett, zor anda sahneye çıktı ve sonuç belli. Videodan izleyebilirsiniz.

Maçtaki kötü haber ise aslında felaket haberi: Garnett maçın ikinci yarısında gözle görülür bir şekilde sekiyordu. Koşmakta zorlandığı açıkça gözüküyordu. Bakalım Kaan Kural'ın dediği gibi sezonu erken kapayacak mı?

Bu arada özetleri izleyemedim ama muhtemelen konmamışmtır içine. Curry'nin Rondo'ya yaptığı centilmenlik dışı faulu vereyim. Perkins'in çok net faul yaptığını da belirteyim. Tabii Curry'nin sinirlenip bunu yapmasını haklı çıkarmıyor...

Link

1 FARKLI FIKIR:

Maximus dedi ki...

bu new york adamı nba den soğutur.