BIY AD

24 Kasım 2009 Salı

Enes Kanter'in Üniversitesi ve Ceza Durumu

Amerika'ya gitmesi büyük yankı uyandıran, ardından orada sessiz bir şekilde 2 kere okul değiştiren Enes, en son Stoneridge prep adlı üniversite-hazırlık statüsüne sahip bir okulda okuyup basketbol yaşantısını sürdürüyordu. Aslında hala orada kalmaya devam edecek ancak anladığım kadarıyla ilkbahar dönemi için University of Washington'a söz vermiş. Pazar akşamı yapmış seçimini Enes. Bu tercihte University of Washington'ın yardımcı koçu Raphael Chillious'ın etkisi olmuş. Kendisi 2 sene önce dünyadaki genç yetenekler arasında düzenlenen Jordan Brand International maçında Enes'in koçuymuş.

Şimdi kısıtlı kolej bilgimle de olsa biraz tercihi değerlendireyim. Enes'in tercihi olan Washington, onunla ilgilenen University of California Los Angeles, University of Indiana ve University of Southern California'ya bir alt kademede olarak görülüyor. Alt kademe derken, Washington üniversitesi'ni yabana atmayalım. Son 10 yıl içerisinde basketbolda çıkış yakalayan bir okul. Ancak yukarıda saydığım 3'lü daha köklü ve daha iyi basketbol takımlarına sahipler öğrendiğim kadarıyla. İşte bu okullar Enes'e yeterince ilgi gösterememişler, korkmuşlar. Çünkü Enes'in Fenerbahçe Ülker'de oynadığı Euroleague maçlar, NCAA'de oynaması için bir engel teşkil ediyor. Ceza alması gündemde, bu işlerden anlayan bir arkadaşım "Kaç profesyonel maça çıktıysa, o kadar NCAA maçında görev alamaz" demişti ancak bugün konuştuğum bir başka bu konuda bilgi sahibi kişi, 20-25 maç arasında ceza alabileceğini söyledi. Hal böyleyken ve yardımcı koçla olan ilişkisi göz önüne alındığında, gidebileceği en iyi okullardan birine gitmiş gibi gözüküyor Enes. Hayırlısı olsun. Şimdi dua edelim de sadece Fenerbahçe'de profesyonel olarak çıktığı maç sayısı kadar ceza alsın, 20-25'i bulmasın. Fenerbahçe keşke "Enes o maçlara çıktığı için para almadı." diye raporlar sunsa ama onlar Enes'in buraya dönmesinden yanalar sanırım...

Bu arada Scout.inc raporunda Enes şu anda kendi yaş grubundaki en büyük yeteneklerden biri olarak gözüküyor.

Kaynak haberi bana mail olarak atan Atakan'a teşekkür ediyorum.

4 FARKLI FIKIR:

Doğuş dedi ki...

memphis sacramento maçında memphis bir ara sahada 6 kişi oldu ama görüntüleri bulamadım var mı bir bilgin?

sabonis dedi ki...

bilmiyorum konuyu, bi bakınayım sağol haber verdiğin için

Andrei dedi ki...

bildiğim kadarıyla kaç profesyonel maça çıkmış olduğuna bakılmadan oyuncu, fix 10 maç ceza alıyor.
25 maç zaten nerdeyse 1 sezon yapıyor ncaa'de. niyeti, freshman sezonundan sonra draft'a girmek olan bir oyuncunun böyle bir durum ya da ihtimal söz konusu olduğu takdirde üniversiteye gidip bir senesini çöpe atacağını düşünmüyorum.

sabonis dedi ki...

konuyla ilgili yeni ufak bir update yazdım bakabilirsiniz.