BIY AD

22 Kasım 2009 Pazar

Rasheed Problemi

Daha 2 gece evvel Rasheed, Magic'e karşı 0/8 üçlük isabeti ile oynayınca bu konuda yazacağım demiştim. Son 2 yıldır, Detroit taraftarlarını kızdırmaya başlamıştı Rasheed. Nedeni de üçlük çizgisinde eline top gelmesini beklemesiydi. Hücumda neredeyse başka hiçbir şey yapmıyordu. Ben bunun nedenini Rasheed'in artık Pistons'da motivasyonunu kaybettiğine bağlıyordum. Ancak son Orlando maçında bir kez daha gördüm ki Rasheed daha bile beter bir hal almış. Tamam ondan savunmayı açması, hücumdaki yer paylaşımında takımına katkıda bulunması isteniyor ama bu sezon Rasheed maç başına 9.5 şut kullanırken, bunların 6 tanesini üçlük olarak deniyor. Yani kendisini hücumda iyice sınırlamış durumda. Şu anda NBA'de ondan çok üçlük kullanan uzun, sadece Frye var. O da zaten Suns'da oynadığı için bir istisna diyebiliriz. Lewis, Bargnani, Jamison gibi kendilerini "dışarıda oynayan uzun" olarak tanımlayan isimler bile Rasheed'in arkasında kaldılar.

Celtics NBA'in en komple uzunlarından biri olan Rasheed'i kadrosuna katarken, böyle üçlük çizgisine demir atacağını düşünmemiştir eminim ki. Boyalı alanda post-up yaparak bulduğu sayıları, kısa-orta mesafeden attığı bloklanması imkansız şutları özledim ben. Umarım en kısa zamanda iç-dış hücum dengesini kurar Rasheed.

5 FARKLI FIKIR:

Koray dedi ki...

Doc riversın 3 4 gün önce wallace ın üçlük denemelerinin azalması yönünde bir açıklaması vardı.
Bu adamın karakteri olduğundan daha farklı olsaydı duncandan daha büyük basketbolcu olabilirdi.3lük atabiliyor, blok yapabiliyor, rebound alabiliyor,portlanddayken orta mesafe şutlarıda çok iyiydi, Ne kadar iyi bir savunmacı olabileceğinide detroitte göstermişti.

Adsız dedi ki...

iç dış dengesi çok kaan kural kokuyor...

Adsız dedi ki...

Boston'da henüz taşlar oturmadı.Eğer Garnett sağlıklı olursa ki orası meçhul All Star arası zamanlarında buldozer bir Boston olacak,inanıyorum.

Mehmet Dinler dedi ki...

Bu adamın gücü çoğu oyuncu da yok aslında. İçeride halen iş yapabilir, tembellik tek amacı.

Radagast dedi ki...

rasheed aynen devam, şuan uzatmaya giden nyk maçının normal süresinde 0-6 fg 0-3 3p le oynadı