BIY AD

23 Mart 2010 Salı

22 Mart'tan Notlar

Günün Hayvan Performansları
Vizelerimin başladığı ve zamanın çok kısıtlı olduğu için çoğu maç hakkında değerlendirmelerimi dile getiremeyeceğim. Affınıza sığınarak sadece gözüme batan ayrıntıları ve dün gecenin istatistiklerini yazabiliyorum bugün için.  

11 maçlık gecede Amar’e, son günlerde iyice tavan yapan form grafiğiyle bir kez daha karşımıza çıkmış; ama en baştan söyleyeyim bu güzel performans Golden State’e karşı yapılmış. Toplam 15 şutta 12 isabetle 37 sayısı ve 8 ribaundu var All-Star oyuncunun. Takım arkadaşı Jason Richardson’dan da bir hayvan performans gelmiş. O ise 20’de 12 ile 34 sayı yollamış Golden State potalarına. Bunun yanı sıra 6 ribaund, 4 asist ve 2 top çalma katmış istatistiklerine. Maçın sonu ise bir hayli ilginç geçmiş. Üst üste kaçan taktik faullerden (G.Hill özellikle) sonra Warriors skoru eşitlemek için çok çabalamış; ama yine olmamış. Phoenix, iki yıldızının etkili oyunuyla oyunu 133–131 kazanmış. Skora dikkat çekmek istiyorum. En az 120 yemeden bırakmıyor maçı Warriors takımı bu aralar.

Miami, bu sezon “Acıların Takımı”nı oynayan New Jersey’i Wade’in ekstra oyunuyla mağlup edebilmiş. Süper yıldız 9/13 isabet oranı ile 27 sayı bulurken, yanına da 12 asist, 7 ribaund (3'ü hücum), 2 top çalma ve 1 blok eklemiş. Brook Lopez her ne kadar skor yönüyle takımını kurtarmaya çalışsa da, bu maçta savunmayı ikinci plana koyunca Wade dağıtmış Nets pota altını. Yine de birazcık zorlanmışlar takım olarak. New Jersey’e 20 fark atamayan takımlar, karamsarlığa düşüyor bu sezon.

Dwight Howard ve Rashard Lewis’in skor yükünü çektiği gecede Orlando Magic, Philadelphia 76’ers’ı 109–93 ile rahat geçmiş. Dwight Howard 23 sayı(9/11 isabet oranı ile), 15 ribaund ve 2 blokla yıldızlaşırken, Lewis ise attığı 24 sayı (8/12 isabet oranı) ile skor yönünde takımına çok büyük katkı sağlamış.

Chris Paul’ un sakatlıktan döndüğü Dallas – New Orleans maçında David West üst düzey oyunuyla Dallas’a son 4 maçındaki 3. yenilgisini aldırdı. All-Star forvet, 17’de 10 isabetle 25 sayı buldu, 10 asist yaptı, 6 ribaund çekerken yanında 2 top çaldı. Aynı bir guard gibi takımını oynattı West. Chris Paul ise tekrar takıma dönmüş olsa da çok formsuz gözüktü doğal olarak. Birkaç maç daha oynayıp temposunu bulması gerek diye düşünüyorum; ama onu tekrar parkede görmek çok sevindirici. Darren Collison ise Paul'ün döndüğü maçta kenardan gelerek 34 dakika almış ve 16 sayı 8 asist yapmış. Bower, bu ikilinin yanyana oynayabileceğini söylüyordu, yavaş yavaş bunu uygulamaya sokuyor anlaşılan.

John Salmons, 19 Şubat’ta takasla Chicago’dan geldiğinden beri Milwaukee bir başka takım görüntüsü çiziyor sanki. Zaten bu süreç içinde yaptıkları 17 maçın 15’ ini kazandılar, dişli takımlara karşı sürpriz galibiyetler aldılar. Dün ise yine Salmons önderliğinde, doğunun en iddialı takımlarından Atlanta’yı mağlup ettiler. İki maçtır Ersan’ı izleyemeyip kafamı duvarlara vurduğumdan, bu maçı izleyeyim bari diye düşündüm. Bu sefer Ersan değil, Salmons başroldeydi. 19’da 12 ile 32 sayı buldu yıldız oyuncu. Yalnız bu 32 sayının 25’i maçın son 17 dakikasında, yani maçın en kritik anında gelince performansının ne kadar kritik ve önemli olduğu anlaşılıyor. Delfino’nun da hakkını yemeyelim. O da 23 sayı, 9 ribaund ve 5 asistle gecenin kahramanlarından biri oldu ve özellikle bu ikilinin katkılarıyla Atlanta’yı 98-95 mağlup ettiler.

Derrick Rose, daha sakatlıktan yeni dönmesine rağmen sakatlık geçirdiğini inkar edercesine maçlar çıkarıyor. Dünde Houston Rockets’ı konuk ettikleri maçta 22’de 12 gibi bir guard için iyi sayılacak bir oranla 27 sayı bulmuş, 8 asist yapmış ve 7 ribaund toplamış. Houston’ı 98-88 mağlup etmişler ve playoff'lar için bir adım daha atmışlar. İşler iyice kızışmaya başladı doğuda.

Zach Randolph, takımının Sacramento’yu deplasmanda mağlup ettiği maçta 17’de 9’la 25 sayı ve 12 ribaundla takımının rahat kazandığı gecede en önemli farkı yaratmış. Memphis takımı 102-85 ile kazandığı maçta, % 50 ile (6/12) üçlük atmış. Sacramento ise %18’de kalmış bu alanda. Takım halinde, Thabeet’i de iyi kullanarak çok iyi oynamışlar ve tempolu götürdükleri oyunu rahat kazanmışlar.


Boşa Kürek Çekenler
Kevin Durant, takımının San Antonio’ya kaybettiği maçta 24’te 15 gibi çok başarılı bir isabet oranı ile 45 sayı bulmuş. Yanında da 8 ribaund ve 3 bloğu varmış. Elinden gelenin en iyisini yapmış; ama George Hill’den gelen ekstra katkıyla maçı Spurs kazanmış. Fakat takım olarak 13’de 2 üçlük isabetleri gerçekten onlara hiç yakışmamış. Maçın da 3 sayıyla kaybedildiğini düşünürsek hayati nokta olmuş üç sayıdaki felaket yüzde onlar için.

Iguodala ve Brand azıcık silkinip kendilerine gelmişler; ama bu silkinme Philly’e yetmemiş. Orlando karşısında Iggy 14’te 8 ile 23 sayı bulmuş yanına 6 ribaund ve 6 asist eklemiş. Brand’den de 23 sayılık (9/15 isabet oranı ile) bir performans gelmiş, yanına da 6 ribaund, 3 asist ve 3 top çalma eklemiş; fakat son zamanların en formda takımlarından biri olan Orlando’nun dediği olmuş. Philly de sesini çıkarmadan razı olmuş mağlubiyete.

Jason Terry, takımının son 4 maçındaki 3. mağlubiyetini aldığı gece de takımına galibiyeti armağan etmek için çok çalıştı. Özellikle ilk periyotta çok önemli katkı sağladı; ama o da bir yere kadar taşıyabildi takımını. 16 şutunda 9 isabet bularak ürettiği 24 sayılık performansı, David West ve arkadaşlarının inatçı oyununa kafa tutamadı ve 115-99’la kaybettiler Hornets’e karşı. Şu sıralar biraz teklemeye başladılar ve acilen toparlanmaları gerekiyor; Lakers aldı başını gidiyor Batı’da birincilik için, birinci olamasalar da ikinciliği sağlama almaları lazım.


Günün X Faktörü
Marcus Thornton’dan bir ekstra katkı daha geldi Dallas karşısında. David West’le beraber takımını galibiyete taşıdı. Kullandığı 22 toptan 12’sini 28’ini sayıya çevirerek maçın en skoreri oldu ve beraberinde 4 ribaund ve 2 asist yazdırdı kendi hanesine.

San Antonio’nun ikinci senesini geçiren oyun kurucusu George Hill, takımının Oklahoma City ile karşılaştığı maçta takımının en skoreri olurken, üç sayı farkla biten kritik karşılaşmada, takımına yaptığı 27 sayı ve 5 ribaundluk katkı ile maçın galibiyetleriyle sonuçlanmasını sağlamış genç guard.

Luke Ridnour, gecenin sürpriz sonuçlarından biri olarak değerlendirdiğimiz Milwaukee-atlanta maçında 9’da 7 isabetle bulduğu 18 sayılık katkının yanında 8 asist ve 4 ribaundluk performansı ile maçta beklenmedik fark yaratan oyuncu oldu. Takım olarak gayet iyi durumdalar ve Salmons’la da skor açığını çok iyi kapattılar. Playoff heyecanı yavaş yavaş sarmaya başladı ve muhtemelen iyi bir yerde girecekler onlarda sıraya. Umarım bu kimya bozulmaz da onları da önemli işler yaparken görebiliriz.


Bizimkiler
Bugün yüzümüzü Memo güldürdü. Boston karşısında takımı 110–97 galip gelirken, Mehmet tamamını ikinci yarıda bulduğu 14 sayıyla kritik zamanda sazı eline almış ve 15 ribaunduyla sezondaki en iyi istatistiğini yapmış ribaund alanında. Maçta çok erken bir zamanda faul problemine girmesine rağmen ikinci yarı etkili ve dikkatli oyunuyla takımının Boston’ın 4 maçlık galibiyet serisine son vermesine öncülük etmiş deneyimli yıldızımız. Ayrıca ribaund ve sayısına ek olarak, 3 blok, 3 top çalma ve 2 asistiyle maçın kahramanlarından biri olmuş Memo.

Hido, takımının Minnessota’yı 106-100 mağlup ettiği karşılaşmada 10 sayı(3/7 şut oranı ile) , 6 asist ve 4 ribaundla oynamış. Hala kör topal ilerliyor tecrübeli oyuncumuz. Sezon bitti hala kendisinin tam kapasitesine çıktığını göremedik. Umarım birkaç sene içinde takımın kontratından ötürü kurtulmak istediği oyuncu olmaz; çünkü Toronto’nun yapısına hiç ısınamadı. Daha kötüsü bir ışık da vermiyor şu an.

Ersan ise başarılı iki oyundan sonra duruldu. Sahneyi Salmons’a bıraktı bu sefer. 13 dakika sahada kalabildi genç oyuncumuz. Bu süre içerisinde de 3 sayı ve 4 ribaundla oynadı. Pek parlak bir gün değildi onun adına.

3 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=nGQaxdykWtM

öyş

Asphalt Monkey dedi ki...

Vizelerinde basarilar ;)

Ömer dedi ki...

Mac 8-10 sayi civarinda giderken, bir anda Bosh ve Wright'in basit hatalari nedeniyle 4 sayiya kadar dustu macin bitimine 4 dakika kala. Ve o an Hido girdi oyuna. O ana kadar istatistikleri tatmin edici degildi. Ancak o 4 dakikada her hucumda topla bulustu, asistler yapti ucluk atti ve 2 dakikada maci kopartmamizi sagladi. Eski Hido'dan o 2 dakikada bir demet sundu bize.


Bu arada Ersan'i Milli Takim yetkilileri izlemeye gitmis Milwaukee'ye yine. Yarin Toronto'ya geciyorlarmis Barbaros ve Harun Erdenay ikilisi. Yarin Jazz, Toronto'ya geliyor. Ben de bir aksilik olmazsa gidecegim, bileti aldim. Foto/video guzel seyler cikarsa gonderecegim :)