BIY AD

26 Mart 2010 Cuma

25 Mart'tan Notlar

Günün Hayvan Performansları
Öyle bir gece oldu ki dün gece; tam anlamıyla bir hayvan performans gelmedi herhangi süper yıldızdan. Wade memleketinde yine hiç zorlamadı kendini. Ortalamasının altında kaldı bu sefer de Chicago’da. Roy, batıdaki iddialı rakipleri Mavs’e “ Biz sizi bensiz de yeneriz” mesajı verdi, maç boyunca 7 top kullandı. Nowitzki de Rose Garden’da hiç etkili olamadı. Bu yüzden ben de Hayvan Performans’a soldan limit alarak başlıyorum bugünlük.

Bu sezon her Dallas-Portland maçında bir Mavs’in başına bir belalı çıkıyor Blazers takımından. Bu sefer de Lamarcus Aldridge maçta ön plana çıktı. 18 top kullandı maç boyunca. Bunlarından 9’ unda amacına ulaşabildi, 20 sayı buldu; 10 ribaund topladı, 5 de asist yaptı.Bu istatistiklerinin yanında 1 top çalma ve 1 bloğu da var. Şu ana kadar ilginç bir şekilde Dallas kafa tutamadı Blazers’a sezon boyunca. Seri 3-0 oldu Portland lehine. Bundan bir önceki karşılaşmalarında Miller 52 atmıştı, ilk karşılaşma da Roy 23 sayıyla öne çıkmıştı. Bu maçta da anlaşılan Aldridge kestirmiş gözüne Dallas’ı. Yalnız işin ironik kısmı, şu anda Mavs batı ikincisi, Portland ise batı yedincisi. Son on maçta çok şey değişebilir; ama ola ki değişmezse serinin devamı gelecek gibi gözüküyor şimdilik. Ayrıca Portland’da geldiği günden beri en olumlu oyununu ortaya koyan Camby’i de unutmamak lazım. Deneyimli oyuncu 17 sayı, 11 ribaund, 2 blok ve 1 top çalmayla oynadı ve çok istekli gözüktü benim gözüme. Umarım böyle devam eder.

Jermaine O’neal, Wade’in memleket sevdasının tuttuğu maçta kendi aldı sazı eline. 14’te 9 isabetle (6/7 serbest atış) 24 sayı buldu. Öteki alanlarda 4 ribaunb, 3 asist ve 2 asist gibi dikkat çekmeyen istatistikleri olsa da bu maç için önemli olan takımın skor yükünü üstlenecek birinin ön plana çıkmasıydı ve bu da O’neal oldu. Playoff yarışında kendilerine yer bulmak istiyordu her iki takımda. Şu an itibariyle Miami doğuda 6. sırada, Chicago ise 9. Daha önümüzde 10 maç var; ama eminim Bulls taraftarı olan herkesin aklında takımın playoff yapmasından çok Wade’i takıma katma planları vardır. Seyircilerin zaten Wade’i çok centilmence karşılaması, seneye bize bekleriz hareketleri falan Chicago’nun bu sezonluk en büyük amacını gösteriyor sanki. Gelgelim sonuca gerçekten Bulls oyuncuları bu sezon playoff yapmak isteselerdi; bu maç böyle baştan kopmazdı zaten. Daha hava topundan itibaren maçı Miami’nin alacağı belliydi, üstelik Wade de skor yükünü çekmezken.

Drew Gooden da takımının Houston’ı mağlup ettiği gecede topladığı 7 hucüm ribaunduyla Clippers’ın galibiyetinde kilit rol oynamış. İzlediğim 15 dakikalık bölümde de aldığı ribaundların hepsini sayıya çevirdi. Toplamda da 14 ribaund almış zaten. Skor anlamında da takımına yardım etmiş.14’te 7 ile 17 sayı bulmuş.

Günün X Faktörü
Craig Smith, kenardan gelerek attığı 25 sayı ile galibiyetin baş mimarı olmuş. 13’te 10 gibi yüksek yüzdeyle bulduğu 25 sayının yanında çektiği 10 ribaundla beklenmedik kurtarıcısı ünvanını kapmış Clippers’ın. Bununla da kalmamış 2 top çalmış, 2 blok koymuş; ama en önemlisi tüm bunları yaparken hiç top kaybetmemiş. Houston rotasyondaki toplam 8 kişiyle karşı koyamamış hesaba katılmayan bu performansa.

Boşa Kürek Çekenler
Gecenin ilgi çeken bir diğer maçında Dallas’ın baş kovboyu Nowitzki gününde olmayınca, takımının liderliğine soyundu Butler. Baya da hırs yaptı üstelik maç boyunca. Belki bu sıralar kör topal ilerleyen takımına isyanındandır bu hırsı. 11/19 isabet oranı ile 25 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile oynadı. Her ne yaptıysa da yine takımını kurtaramadı. Üstte de belirttiğim gibi şu anda sezonda hiç maç kazanamadıkları Portland’a karşı bulabilirler kendilerini olası bir playoff eşleşmesinde. Eğer olursa ilginç bir seri izleyeceğimizi düşünüyorum; ama kalan 10 maçta o köprünün altından çok sular geçer.

0 FARKLI FIKIR: