BIY AD

24 Mart 2010 Çarşamba

Dırdır Etmeyin Bana

Dünkü Bobcats-Wizards maçında, Wizards cephesinde ilginç bir olay yaşanmış. Wizards takımı Jamison ve Butler'ı gönderdiğinden beri 22 sayı, 9 ribaund ortalamaları tutturan ve potansiyelini gözler önüne seren Andray Blatche'ten profesyonelliğe yakışmayan bir hareket gelmiş. 1-2 pozisyonda Blatche'in savunmaya çabuk dönmediğini ve hücumda zorda kalan arkadaşlarına yardım etmediğini farkeden Saunders onu kenara alıp, bu sorunları anlatmak istemiş. Ancak Blatche oyundan alındığına sinirlenmiş olacak ki, onu dinlememiş bile. Saunders "Eğer gelip konuşmazsan ve koçunun söylediklerini dinlemeyeceksen, oynamayacaksın" demiş ancak Blatche oralı olmamış. Ardından yardımcı koçların birkaç defa Blatche'in yanına giderek onunla konuşma çabaları olmuş ancak Blatche oynamak istemediğini belirtmiş.

Blatche için Türkçe'mizde güzel bir tabir var: "Bir tarafı kalkmış." Son bir ayda zannedersem 2 Wizards maçı izledim. Blatche gerçekten durdurulmaz performanslar sergiliyordu. Rakip uzunlardan çok daha çabuk ayaklara sahip olduğu için, dışarıda top alıp, driplingle çok rahat geçiyordu adamlarını. Uzaktan savunulduğunda ise ilginç bir şekilde bu sezon çok geliştirdiği şutu ile isabetler buluyordu. Ancak bu ona, koçuna tavır yapma hakkı kesinlikle vermiyor. Hele koçunun tek amacı Blatche'in gelişmesini sağlamakken. Daha önce de yazmıştım Blatche'i uzun süredir beğendiğimi ancak sorun onun hep kafasında olmuştu. Büyük bir istikrarsızlığın yanında, sahadaki duruşuyla vurdumduymaz bir havası vardı her zaman. Çok gaza gelmedikçe, savunmada, hücumdaki çabasının yarısını bile harcadığını göremedik. Kısacası dün de yine 'kafası' oyununun önüne geçmiş. Saunders da "Yarın (yani bugün) oynayıp oynamayacağından emin değilim" demiş. Bu açıklamada acaba kendisinin bir karar vermediğini mi yoksa Blatche'in mi karar vermediğini kastediyor? Ben olsam "Oynamak istemiyor musun? Tamam 5 maç yanımda otur o zaman" derim.

Sen kimsin de koçunun ve Wizards takımının önüne koyuyorsun kendini?

2 FARKLI FIKIR:

r7bertpires dedi ki...

geçen hafta underpaid olduğunu iddia etmişti, ki haklıydı da. ama bu kafayla zor döner köşeyi.

Onder dedi ki...

blatche'i takaslardan once ve takaslardan sonra 10 dan fazla macini canli izleyen biri olarak soyleyebilirim ki blatche her hangi bir hedefi olan takimda bu ortalamalari tutturmasi imkansiz. Zira belli basli bir set hucumunda ayni verimi verecegini sanmiyorum.Anca ustune bir takim kurulursa (franchise) bu performansini devam ettirebilir ama nba de bunu yapacak cilgin bir gm olacagini da sanmiyorum.washington da bunu yaparsa hata yapar. Daha cok sayiya yonelik , tek tabanca takilan bi oyuncu.Spreewel in pivot versiyonu. Aldigi ribaundlar goz yaniltmasin hepsi normal pozisyonda alinan ribaundlar. Ben hic mucadeleye girip, soyle barkley gibi box out yapip ribaund cektigini gormedim.Ayrica belirttigin gibi gotun kalkmasi durumu var. Her mola alindiginda benche giderken el kol hareketleri, zavallim mcGee yi azarlamalar da cabasi. Ozellikle dikkat ettim 17-18 ve 27 28 sayi civarindayken macin sonlarina dogru israrla sayi istatisgini 20 ye 30 a tamamlama gibi de bir takintisi var gozume carpan. Arenas seneye gelirse , aklini basina devsirirse anca Blatche i o adam eder. Saha icinde iplerin birilerinin elinde oldugunu bilmesi Blatche i adam eder.Ama oyunu heyecan verici mi evet , izlerken allahi var heyecan veriyor su copluk takimda. Bakalim cuma Mehmete karsi performansi umarim mehmet sakatligini atlatmis olur da memo ya karsi izleriz bizim telli turna Blatche i.