BIY AD

31 Ekim 2010 Pazar

30 Ekim'den Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Chicago'nun son periyotta Detroit'e 34-9 üstünlük sağladığı maçta geri dönüşün mimarı oldu. Bir ara 20'lere çıkan farkı Derrick Rose'un 39 sayı 6 ribaund 7 asistlik çabasıyla kapattı ve son çeyrekteki inanılmaz seriyle maçı kazanmayı bildi.

- Memphis'in ligin en zayıf rakiplerinden Minnesota'yla oynadığı maçta OJ Mayo 5/9 üçlük, 11/21 genel şut isabeyiyle 29 sayı attı ve bunun yanında 7 ribaund 5 asist 3 top çalma ile oynadı. Maç Memphis adına rahat geçti ancak bunun en önemli nedeni Mayo'nun ve Gay'in verimli hücum performansları kesinlikle.

- Milwakuee maçının boxscore'unu kontrol ederken gözlerime inanamadım. Öncelikle Jennigs sadece ve sadece 8 şut kullanıp bunların 6'sında isabet bulurak 20 sayı ulaşmış, aynı zamanda 10 ribaund ve 10 asist koyarak triple double'a ulaşmış. Aynı zamanda 3'te 3 üçlüğü de var. İnsanın inanası gelmiyor.

- 25 sayı 7 ribaund 5 asist Chris Paul'un buraya girmesi için yeterli olmayabilir ancak San Antonio deplasmanında çekişmeli giden maçın son periyodunda yaptıkları onun buraya girmesi için yeterli. Takımı ne zaman sayıya ihtiyacı olsa Spurs uzunlarının üstüne giderek o sayıları buldu ve zorlu San Antonio deplasmanında takımını galibiyete taşıdı.

Boşa Kürek Çekenler:
- Draft'ın 1 numarası John Wall sezona iyi başladı ve dağınık Washington takımında bireysel de olsa birşeyler yapıyor. Henüz Arenas'ın forma giymemesi Washington için avantaj mı dezavantaj mı onu Arenas forma giymeden bilemeyeceğiz ancak Wall'un performansı şu an için gayet iyi. Sezon içinde inişleri çıkışları olacaktır ancak 9/17 ile attığı 28 sayı ve yanına koyduğu 9 asist kesinlikle tatmin edici.

- Scola iyi geçirdiği yaz aylarından sonra sezona da çok iyi başladı. Dünya Şampiyonası'nda oynayan oyuncuların sezona daha formda başladığını da söyleyebiliriz. Scola olsun, Odom olsun, Westbrook olsun milli takımdan gelip sezona iyi başladılar. Ancak Scola'nın 12/16'yla attığı 28 sayı 10 ribaundu Houston'a galibiyeti getirmedi.

- Wilson Chanler benchten gelerek New York'a katkı vermeye devam ediyor. New York benchinin kesinlikle en etkili ismi ve zaten 30'lu dakikalar alarak ilk beş oyuncusu gibi oynuyor. Portland karşısında New York sahadan galibiyetle ayrılamadı ancak Chandler benchten gelerek 22 sayı ve 6'sı hücum 16 ribaund ile oynadı.

- Felton'ın New York'a gitmesinden sonra Charlotte'nin kumandasını alan DJ Augustin de Milwakuee karşısında galibiyeti getirememesine rağmen 5/6 üçlük, 9/13 genel saha içi isabetiyle 26 sayı ve 5 asistle göz doldurdu.

Takımı Baltalayanlar:
- Hey gidi Richard Hamilton hey... Nerede o eski Hamilton diyesi geliyor insanın. 2/10 şut isabetiyle sadece 5 sayı ve 1 ribaund... 23 dakikada Hamilton'un verdiği katkı bu. Bir taraftan da Gordon'un sezona iyi başladığını düşünürsek yakında benche dönebilirim Hamilton, tabii eğer böyle devam ederse.

- Gallinari benim geldiğinden beri çok severek izlediğim bir oyuncu. Hatta Armani Jeans Milano günlerinde de takip ettiğim bir isim. Müthiş bir şut mekaniği var ve pozisyonuna göre iyi bir ribaundçu. Ancak sezona gerçekten kötü başladı. New York'ta izlenmesi gereken çok şey var, şu an neden kötü başladığı konusunda bir fikrim yok hiç izleyemediğim için. Ama Gallinari'nin 2/9 ile sadece 4 sayıda kalması ve bunun yanında başka hiçbir istatistik katkısı olmaması kabul edilebilir bir durum değil. Takım için çok kritik bir yerde ve onun performansı belki de New York'un playoffa girip giremeyeceğini belirleyecek.

- Tim Duncan'da bugünlük burayı hak edenlerden. Faul problemi nedeniyle sadece 27 dakika alarak ritmini bulamadığı gecede sadece 7 sayıda kalabilmiş.

Bizimkiler:
- Ersan İlyasova'nın süreleri her maç düşüyor, şaka gibi gerçekten. Sadece 58 saniye sahada kalarak istatistik katkısı yapamamış Ersan. Gooden'ın sadece 13 dakika oynadığı maçta bu sefer bütün süreleri Mbah a Moute almış. Skiles'ı anlamak gerçekten çok zor. Takımı iyice bireysel oynayan, Jennigs'in kontrolünde onun istediklerini yapan bir takım haline getirdi. Olan da Ersan'a ve daha düzgün sistemde çok daha faydalı olabilecek Bogut'a oluyor.

- Ersan'ın süre alamadığı günde Ömer Aşık'ın performansı biraz olsun yüzümüzü güldürdü. Tam 15 dakika aldığı maçta 2 sayı 5 ribaund 1 top çalma ile oynadı Ömer. Özellikle 5 ribaundu kendisi adına çok olumlu, hele ki Taj Gibson'un ribaund alamadığı maçta. Kimse Ömer Aşık'tan ilk etapta çift haneli sayılara çıkması beklenmiyor. Ondan beklenen 5-6 ribaund ve 1-2 blokluk performans şimdilik. Bu performans onun rotasyona girmesini sağlayacaktır.

2 FARKLI FIKIR:

stickman dedi ki...

Derrick Rose'un bu hayvan performansının kaynağı ayak bileklerine taktığı şey olabilir mi acaba :) Ayakkabısının içinde ayak bileklerine taktığı bişey var bileklik midir artık nedir arkadaşlar bilen var mı? bulabilirsek biz de alalım.

Miksiyon dedi ki...

Ersan şuanda nba olabilceği en kötü takımda bulunuyor drew goodon getirildi takıma şaka gibi kaç ersan oradan!!!