BIY AD

2 Kasım 2010 Salı

1 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
-Luol Deng kariyerinin en yüksek rakamına ulaştığı maçla başlayalım bugünkü notlara. Portland karşısında takımı 110-98 galip gelirken Deng 40 sayıyla kariyer rekorunu kırdı. Ayrıca sadece 19 şutta 40 sayıya ulaştığını da vurgulamamam gerekiyor, oldukça etkileyici bir performans.

-Gary Neal yolu ligimizden geçip de şu an NBA'de formda giyen isimlerden biri. Tıpkı Tolliver ve Cartier Martin gibi... Karşıyaka'da ligimizin tozunu attırdığı günlerden sonra NBA'in yolunu tuttu ve şu an San Antonio Spurs forması giyiyor. Açıkçası sene başında süre alabileceğini sanmıyordum ancak hem süre alıyor hem de bu süreleri çok iyi değerlendiriyor. 20 dakikada 16 sayı 6 ribaund 2 asist ile Spurs'un benchten gelen 32 sayısının yarısını üretmiş.

Boşa Kürek Çekenler:
-Eric Gordon Amerika adına yazın en güzel süprizlerindendi belki de. Amerika Milli Takımı'nda beklenenin çok üstüne çıktı ve bir çok maçta takımın en skorer isimleri arasına adını yazdırdı. Ancak sezon başladığından beri şut ritmini bulamadığını ve özellikle 3'lüklerde karavana attığını söylemek mümkün. Sadece %14'le atıyor üçlüklerde. Belki dün gecede üçlüklerde başarılı değildi (0/3) ancak 23 sayı (10/17 şut isabeti) 11 asist ve 4 ribaund ile takımının yıldızı oldu. Galibiyeti getiremedi ancak NBA'de sadece şutör olarak yer bulmayacağını, iyi bir swingman olma yolunda ilerlediğini gösterdi.

-Lamarcus Aldridge Yahoo Fantasy'de takımımda bulunduğu için ayrı takip ettiğim bir oyuncu. İlk maçta Phoenix karşısında vasat altı bir performans sergilemiş, çift hanelere bile çıkamamıştı. Ancak o günden sonra toparlanarak çok daha iyi performanslar sergilemeye başladı. Ribaund ortalaması genelde 7.5-8'lerde gezinen Aldridge, bu sezon daha 9'un altına inmedi. Ribaundlara da özel olarak konsantre olduğu kesin. Takımının ilk mağlubiyetini aldığı Chicago maçında 33 sayı 9 ribaund ile oynadı ve maçın yıldızı oldu.

-Toronto'nun ne kadar kötü bir takım olduğunu Reggie Evans'ın aldığı dakikalardan anlayabiliriz. Yıllardır garbage time oyuncusu olan Reggie Evans bu sezon Toronto'da 30'lu dakikalarda süre alıyor. Performansı özellikle ribaund anlamında etkileyici olsa da işin özellikle hücum kısmında ne kadar kısıtlı bir oyuncu olduğunu bilmeyen yoktur herhalde. Zira 16.3 ribaund ortalamasının yanında sadece 2.3 sayı ortalaması var. Şaka gibi. Neyse, bu vasat takımda sivrilen bir iki isimden biri Bargnani. Bugünde (sadece 2 ribaund almasına rağmen) 28 sayıyla oynamış ancak Sacramento mağlubiyetine engel olamamış.

Bizimkiler:
-Sonunda bizimkilerden iyi bir performans görebildik. Hido'nun formsuz, Ersan ve Semih'in süre alamadığı şu günlerde Ömer Aşık'ın performansı biraz olsun yüzümüzü güldürdü. Aldığı 26 dakikada 6 sayı 7 ribaund ve 3 blok ile oynayan Ömer Aşık, ayrıca dakikaların çoğunu Taj Gibson'dan alırken Noah ile birlikte sahada kaldı. Serbest atışlar 2/6'yle oynaması üzücü ancak aldığı sürenin hakkını istatistik kağıdını doldurarak vermesi mutluluk verici. Umarım aldığı süreler böyle devam eder.

1 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

Ömerin bu kadar süre alabileceğini tahmin etmiyordum. İstatistikler haricinde maçta gerçekten güzel şeyler yaptı. Pasları olsun savunması olsun gayet iyiydi sorumluluk almaktan kaçmadı. Umarım daha iyi noktalara gelir. Ama boozer gelince işler değişir