BIY AD

4 Kasım 2010 Perşembe

Detroit'te Birşeyler Oluyor


Bir Lakers'lı olarak, Detroit söz konusuysa aklıma hep 2004 final serisi gelir. O iş ahlakı oldukça yüksek oyunculardan kurulu Pistons takımı 4 süperstara karşı seriyi bir an olsun bile ortaya getirmemişti. Serinin başından sonuna kadar üstünlüklerini kabul ettirmişlerdi. Tabii ki Malone'un sakatlığı, Kobe'nin inanılmaz formsuzluğu -gerçi bu formsuzluğu hücum ve savunma şeklinde ayırmak lazım zira Kobe savunmada o zamanların en iyi post up hücumcularından Corliss Williamson'u harika savunmuştu- Detroit'in bu kadar rahat şampiyonluğa uzanmasındaki etkenlerdendi ancak Memo'nun da oynadığı o takımın savunma yönü gerçekten kusursuza yakındı. Neden bunlardan bahsettiğimi merak ediyorsunuzdur, hemen açayım:

Detroit Billups'ın gidişinden beri o şampiyonluğa oynadığı yıllardan uzak. Billups'ın nasıl bir winner olduğunu anlamaları bir yana bu sezona da gerçekten çok kötü başladılar. 0-4 başlangıcı takımın halini anlatıyor aslında. Rip Hamilton ve Tayshaun Prince ise beyaz bayrağı atmak üzere. İki değerli parça çok formsuz ve basketboldan soğumuş gözüküyorlar. Sanıyorum bu durumdan şikayetçi olan Detroit yönetimi en azından Prince'i takas etmek istiyor. Adaylar ise Josh Smith ve Chris Kaman. Tayshaun Prince'in bu sene biten 11 milyon dolarlık kontratı ve bunun bu sezon Joe Johnson'a verilen 6 yıl 124 milyon dolarlık ve Horford'a verilen 5 yıl 60 milyon dolarlık kontratla birleşmesi bu takasın olabilitesini yükseltiyor. Ancak eğer Hawks yönetimi maddi açıdan rahatlamayı değil de başarıyı tercih ederse devreye Clippers'ta girebilir. Clippers için Kaman-Hamilton(Prince) takası ne kadar faydalı olur bilemem ancak Detroit için kesinlikle harika bir hamle olur. Hamilton ve Gordon'dan birini kaybetmek Detroit'e koymaz hele ki Kaman gibi ligin en kaliteli uzunlarından birini alıyorken. Clippers için bu hamle şimdilik sadece Griffin'in gelişiminin önünü iyice açmak için mantıklı olabilir.

Sonuç olarak Detroit'in bir hamle peşinde olduğunu düşünüyorum ancak bu hamlenin içinde Hamilton olan bir paketle geleceğini sanmıyorum. Hamilton'ın bu sezondan sonra 2 yıl daha devam edecek 13 milyon dolar civarı bir kontratı var ve son 2 sezondur oynadığı basketbolla o parayı hak etmediğini söylemek mümkün. Ancak hem mutsuz hem de yüklü kontratı sezon sonunda bitecek Prince'in takımdan ayrılmaya yakın olduğunu söyleyebilirim. Prince hem tepeye oynayan takımların kadrosunda bulundurmak isteyeceği çok iyi bir görev adamı hem de rebuilding peşinde olan takımların istediği biten kontrat. Detroit takas etmeyi gerçekten kafasına koyduysa Prince'in talibi çok olacaktır.

2 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

Prince - Smith takası bu ay için de olabilir. Ancak dün gece Stuckey'nin yaşadıklarından sonra bence takstan önce koç değişebilir.

Gözler Laimbeer'da!

Semih. ~ dedi ki...

takımdaki oyuncular ayrılsa gittiği takımlarda da efsane olurlar(rip, prince) son 2 belkide 3 yıl içinde çok kötü büyülerle detroitte adım atılmıyor gibi son takaslar bence detroitten çok giden oyuncuları parlatır. detriote genç lazım genç..