BIY AD

6 Kasım 2010 Cumartesi

5 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
- Hidayet'in takım arkadaşı Jason Richardson önemli anlarda ortaya çıkabileceğini dün gece de gösterdi. Normal sürede son 3 saniyeye 5 sayı birden sığdıran Richardson 38 sayı- 8 ribaund- 4 top çalmayla maça ve geceye damgasını vurdu.

- Maçın büyük bölümünü geride götüren Orlando'ya galibiyeti süper yıldızı Howard getirdi. 30 sayı ve aldığı 16 ribaundla takımının soğuk terler dökmesine engel oldu.

- LeBron, Shaq gibi isimlerin gitmesinden sonra takımda liderliğe ve ağabeyliğe soyunacağını kimse tahmin etmiyordu Varejao'nun. Ama sene başından beri sürdürdüğü iyi performansını dün gece de 10'da 10 saha içi isabeti 23 sayı- 12 ribaund ile taçlandırdı.

- Geçen gece sayı rekorunu kıran Toney Douglas henüz istatistiklerine bakmadım ama sanırım dün gece de ribaund rekorunu kırdı. Douglas için takımın ön plana çıkan ismi dersem arkadaşlarına haksızlık ederim çünkü çoğu kimsenin şans vermediği New York Chicago deplasmandan sonra takım oyunuyla ve müthiş dış şut yüzdesiyle Washington engelini de rahat geçti.

- Yenilmez Hornets'in takım lideri Paul güçlü Miami önünde de galibiyetin önemli parçalarından biri oldu. Özellikle yaptığı 19 asist var ki takımının 100 sayı barajına ulaşamadığını düşünürsek değerini daha net anlayabiliriz. Ama Miami karşısında dün gece öyle biri çıktı ki ortaya, resmen Miami'ye "eğer şampiyonluk istiyorsanız J. Anthony ile olmaz bu iş" mesajı verdi. Emeka Okafor 26 sayı- 13 ribaund ile gecenin en değerli performanslarından birini sundu.

- Sene başından beri takımın liderliğini Kobe'den devraldığını hissettiren Pau Gasol dün geceyi de 30 sayıyla tamamladı. Kağıt üzerinde kolay görünen Toronto karşısında sürpriz bir mağlubiyeti engelleyen isim oldu.


Boşa Kürek Çekenler:
- Joakim Noah'ı tutabilene aşk olsun. İlk devre baktığımda pek de hatırı sayılır bir istatistiği yoktu. Maç sonunda ise yine 26 sayı- 12 ribaunda çıktığını görünce şaşırdım. Herhalde bu sene ribaund krallığında Howard'ı yalnız bırakmayacak.

-Marc Gasol neredeyse şut kaçırmadan 26 sayı üretti Suns'ın pota altını bulunca. Bunun yanı sıra 7 ribaund ve 3 top çalması var. Ama galibiyete yetmedi bu performansı.

- Her gece birinin yıldızlaştığı Charlotte adına dün gecenin öne çıkan ismi kaptan Jackson oldu. Her ne kadar takımının Detroit'e ilk galibiyetini hediye etmesine engel olamasa da attığı 28 sayıyla skor yükünü çekti.

- Clippers'ın çaylak ikilisi müthiş oyunu güçlü Denver'ı yenmeye yetmedi. Bledsoe'nun 12 sayı- 13 asist, Griffin'in 26 sayı- 10 ribaundlık double double'ı galibiyet için yeterli olmasa da ilerisi için ümit verdi.

- Lakers karşısında kenardan gelerek 12 sayı- 15 ribaund üreten Amir Johnson da gecenin etkili oyuncularındandı. Bu ribaundların 9'unun ofansif olduğunu hatırlatalım. Ha! bu performansı galibiyete yetti mi? Hayır. Peki bu performansı kontratını unutturur mu? O da hayır.


Bizimkiler:
- Temsilcilerimizden Mehmet haricinde hepsi boy gösterdi dün gece. En etkili oyunu kesinlikle Hidayet çıkardı. Takımının Memphis'i iki uzatma sonunda devirdiği maçta savunmada yine zorlansa da hücumda 10'da 5 üçlük isabetiyle 18 sayı ve 5 ribaund üretti ve böylece hem kendi hem de takımının kötü gidişine son vermiş oldu.

- Bucks'ta Scott Skiles rotasyonu yavaş yavaş oturtmaya başlıyor gibi. Ersan 26 dakika süre aldığı maçı kötü başladı iyi bitirdi diyebiliriz. Maçın son dakikalarında üst üste bulduğu 4 sayıyla Milwaukee'nin maçı koparmasında başrol oynadı.

- Semih ve Ömer'i karşı karşıya getiren maçta ise guülen taraf uzatmada Celtics oldu. Temsilcilerimiz bulduğu kısıtlı sürelerde kendilerine biçen rolün gereği kadar oynamışlar gibi. Maçı çok dikkati izleyemediğim için net birşey söyleyemiyorum. Ömer'in 12 dakikada, Semih'in ise 11 dakikada 2 sayısı var. Şimdilik dileğim bu ikilinin, sezon sonuna kadar bu civarda süreler bulabilmeleri.

7 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Liderliği biraz aor devralır Gasol. Ancak 2 sene sonra 2 sene sonra Gasol'ünde yaş ilerlemiş olacak oda liderlikte uzun sürmez. Takım her öne geçtiğinde Kobe'yi dinlendiriyor bu gayet normal. Ama Gasol'un alternatifi yok o yüzden o önde bile olduklarında skoru korumak için oyunda kalıyor. Lakers maçlarını sanırım istatistiklere göre yorumluyorsun. Ama izliyorsan Kobe'yi çıkarsama her maç min 30 atacağı ortada.

Miksiyon dedi ki...

scott skiles olması o koç buckstaki:)

Adsız dedi ki...

Bucks'ta Scott Brooks demişsiniz Scott Skiles olmasın¿ :D

futbol-ex dedi ki...

ömer le semih in maçını izledim. ömer maçın solarında semih ise başlarında o süreleri aldı. ömer sonlarda çok kötü bir hata yapmasına rağmen hocası onu çıkarmadı ve sonuna kadar tuttu. maçıda alacaklardı neredeyse ama d.rose son 20 saniye kala topu elinde eritti adeta ve uzatmadada boston tecrübe farkını gösterdi...

ESKENES dedi ki...

Kusura bakmayın, yorgunluğun üzerine çabucak yazayım derken Skiles'ı Brooks yapmışım. Bu arada Lakers'ın her maçını baştan sona izlemedim elbette, ama her maçını takım hakkında yorum yapabilecek kadar izledim ve şu ana kadar rahatlıkla söyleyebilirim ki takımın lideri Gasol. İstatistik lideri belki Kobe olabilir ama benim bahettiğim bu değil. Kobe Sacramento maçının ilk yarısında triple doublea koşarken de Warriors maçında Monta ile düelloya girdiğinde de aynı şeyler geçerliydi. Kobe bu maçlarda 30 değil 50 atsa da fikrim değişmeyecekti. Bu takımın lideri Gasol'dü.

Adsız dedi ki...

Bende istatatistik olarak Gasol'un daha çok lider gibi göründüğünü söylüyorum. Eğer Kobe'nin arakdaşlarını hatta ve hatta takıma yeni katılanları sürekli nasıl cesaretlendirdiğini görüyoruz kenardayken bile. Saha içinde şuana kadar gördüğümüz en az bencil Kobe diyebilirim. Hatta bu sene asist ortalaması geçen yıllarında üstünde olacak gibi bir performans sergiliyor. Takımdaki her oyuncuyu oynatmaya çalışıyor. Geçen sezon kendisine yapmadığı pislik kalmayan Barnes'la bile müthiş uyum içine girdi hemen. Onun sürelerini geçen yıla göre bu yıl daha fazla alan Brown'u her sayısında tebrik ediyor. Sürekli oyunculara moral destek veriyor. Oyuncuların konsantrasyonunu üst seviye de tutuyor.

Benim liderlik anlayışım bu yukarıdakiler. Ama liderlik dışında Gasol'u konuşursak çok daha istikrarlı çok daha güven veren hatta 2 yıl önce söyleyemediğim şuan söylebileceğim şey onun adına ligin en iyi uzunu haline geldi. Bunlar tartışmasız. Ama liderlik kavramına dönersek yukarda söylediklerim ve playofflarda eli bile titremeyen takımı çoğu zaman sırtında taşıyan (En basit örnek geçen yılkı playoff Suns-LAkers eşleşmesini hatırlayalım) Kobe tartışılamaz bile. Bırak Lakers'ı şuan ligin en iyi lideridir. Bunları övgü olsun diye demiyorum. Hatta bu sezon başı şüphelerim vardı Kobe hakkında. Artık yaşlanıyor mu (Ki daha 32 olmadı, olacak yakında), potaya çok fazla gidemiyor, gittiğinde bile zorlandığı ortada, acaba bu adamın pili 32'ye kadar mıymış gibi düşüncel geçiyordu kafamdan. Ama yine şaşırttı beni. Gayet enerjik ve sakatlıktan yeni çıkmasına rağmen formu müthiş. Bu adam 2 yıl daha ligin en tehlikeli oyuncusu olmaya devam eder bence. Tabiyiki Gasol gibi bir uzuna sahip olduğu için çok şanslı. Ama Kobe ayrı bişey o nükleer silah gibi bişey. Buda Gasol'un kötü olduğu falan anlamınada gelmez yada söylediklerimden öyle anlaşılmasın. Ama geçen sezon şampiyonluğundan sonra bir çok önemli maçlarda hayal kırıklığı yaratan Gasol hatta Gasol iyi olduğunda Artest Fisher kötüyken hep Kobe takımı ipten aldı. Ve sırf Boston serisinin son maçı hatta sezonun son maçı Gasol iyiydi diye MVP Gasol MVP Gasol gibi basında yada nette konuşulduğuna tanık oldum. Yiğidi öldürmeyelim hakkınıda verelim ama aşırıda abartmayalım. Gasol bile Kobe'nin her seferinde hakkını verirken Kobe'yi bu kadar çabuk öldürmeyelim.

Yanlış anlaşılmasın maçın yıldızı falan değişebilir. Ama liderlik bence apayrı bir olay. Ve ligin en iyi lider oyuncusu bana göre tartışmasız Kobe'dir. Yani adamı 14 yıldır her konuda acımadan eleştirdik. Bari şu hakkını ona verelim şuan hakediyor.

Adsız dedi ki...

Bir sürü yazdım gönderdim sayfa görüntülenemedi dedi. Deil Lakers'ın ligin en iyi lider oyuncusu Kobe'dir. Liderlik apayrı bir olaydır. Maçın yıldızı ile lideri kartırmamak lazım. Aslında detaylı ne demek istediğimi anlattım ama gitmedi şimdi bir daha baştan yazmaya üşeniyorum :)