BIY AD

3 Kasım 2010 Çarşamba

2 Kasım'dan Notlar

Günün Hayvan Performansları:
-John Wall'un inanılmaz oyununu en başa koymasak ayıp olurdu. 29 sayı 13 asist ve tam 9 top çalma ile oynadı Wall. Bu performans hem takımına hem de kendisine sezonun ilk galibiyetini getirdi. Arenas'ın dönüşünden sonra -bugün antremanlara başlayacağı ve Knicks maçında oynamasının beklenildiği söyleniyor- benche kim gider bilemiyorum ancak Wall gerçekten sezona çok iyi başladı. Uzun süredir ligde bu kadar iyi bir 1. sıra seçimi seyredemiyorduk. (Blake Griffin ve Oden sakatlıkları nedeniyle, Derrick Rose'da ilk sezonunu yavaş geçirmesi nedeniyle) "Griffin ROY olur abi belli oldu" diyenler de artık bir daha oturup düşünür herhalde. Bu arada belirtmekte fayda var maçı uzatmaya götüren üçlük 07/08 sezonunda ligimizde Antalya BB forması giyen Cartier Martin'den geldi.

- Lakers takım olarak günün hayvan performansına imza atmış diyebilirim. Gasol'un 21 sayı 13 ribaund 5 asistini mi, Kobe'nin hepsini ilk yarıda attığı 23 sayısını mı, Barnes'ın 16 sayı 14 ribaundunu mu, 6 kişinin çift hanelere çıkmasını mı, ilk yarı sonunda farkın 25 sayıya çıkmasını mı yoksa %60'la attıkları üçlükleri mi... Hangisini yazsam diğerlerine ayıp olur. Lakers sezona kolay fikstürün de etkisiyle çok rahat başladı. Maçın ilginç notları ise birbirleriyle eşleşen Gasol kardeşler, Odom'un kariyerinin 11.000. sayısına ulaşması, Bynum'un 13 Ocak 2008'de ve 2 Şubat 2009'da Memphis karşısında 2 büyük sakatlık yaşadıktan sonra bu maçta yerini yine sakatlığından dolayı alamaması ve Kobe'nin 1 dakika daha Lakers forması giydikten sonra Kareem Abdul Jabbar'ı geçerek Lakers tarihinin en çok süre alan oyuncusu olacak olması olarak gösterilebilir.

Boşa Kürek Çekenler:
-Blog'da da muhabbeti geçti Antawn Jamison'un benche gönderilme kararının. O konuda kesinlikle ben de Can abiyle aynı görüşteyim ve Jamison her ne kadar iyi bir oyuncu olsa da Hickson genç ve gelişime açık bir oyuncu. Dün gece 31 sayıyla kariyer rekorunu kırdı ancak takımına Atlanta karşısında galibiyeti getiremedi. Bu arada hoş bir detay; Cavaliers taraftarı 4. çeyrekte Hickson faul çizgisine geldiğinde "MVP! MVP!" şeklinde bağırmış. Artık eski Kral'a bir gönderme var mı bilemiyorum ancak hoş olmuş.

-Philidelphia'da benchten gelerek her maç belirli bir katkının üzerine çıkan Lou Williams'ta günün boşa kürek çekenlerinden. Wall'a karşı 30 sayılık bir performansı var ancak takımının 1 sayı farkla yenilmesini engelleyemedi. Bu arada maç boyunca Holiday-Williams ikilisinin beraber sahada olduğunu da belirtmek gerekir.

-Rudy Gay'in 30 sayısı da her ne kadar maça etki etmese de önemli. Özellikle Artest'e karşı yaptığını da düşünürsek. Gay sezona iyi başladı ve daha hiç 20 sayının altına inmedi. Ayrıca uzak mesafeli şutlarını da geliştirmiş olduğunu söyleyebilirim. Son 7 üçlüğünde 5 isabet buldu. Memphis sezona iyi başlamasa da Gay, Randolph'un yokluğunda tüm sorumluluğu üzerine almış durumda.

Bizimkiler:
- Daha önce Semih Erden hakkında "O'neal'ların sakatlığını beklesin, onlar bütün sezonu sağlıklı götüremez o sadece hazır olsun" demiştim ve Semih Shaquille O'neal'ın oynamadığı maçta NBA'deki ilk dakikalarını aldı. 15 dakika sahada kalan Semih 2 sayı 3 ribaund 1 asist ve 2 blokla oynadı. Sadece 1 top kullandığını da belirtmek gerek. Dediğim gibi Semih için kritik nokta kendisini hazır tutması ve her an şans gelebileceğini düşünerek çalışması. O'neal'lar sezon içerisinde maç kaçırmaya devam edecektir.

- Her Milwakuee maçı sabahı aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum ancak Skiles inanılmaz işler yapıyor. Hayret ediyorum yani. Rotasyonu daha kafasında oturtamadığı belli Ersan her maç farklı süreler alıyor ancak bu süreler henüz 15 dakikayı geçemedi. Ersan gibi geçen sene Milwakuee'nin en faydalı isimlerinden biri olmuş, sahada herşeyi yapabilecek bir oyuncuyu neden benchin en dibine atar hiç anlamıyorum. Maggette gibi her eline aldığı topu atan adam yerine kesinlikle Ersan'ı tercih ederim. Ersan umarım tez zamanda o takımdan uzaklaşır. 13 dakikada 2 sayı 4 ribaund 1 asist.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

karşıyaka minik a minik b takımları bucks tan daha iyi paslaşıyor..