BIY AD

1 Kasım 2010 Pazartesi

31 Ekim'den Notlar

Günün Hayvan Performansları:
- Birçok kişiye göre OKC'nin contander olması için kadrosuna katması gereken sağlam bir uzun. Durant gibi bi' lider, Westbrook gibi çok yönlü bir guard, Green gibi atletik bir 4 numara, Harden, Ibaka gibi sağlam rol oyuncuları. Kulağa hoş geliyor ancak bu takımın gerçekten iyi bir 4-5 numaraya ihtiyacı var. Bilmiyorum Boozer'ı ya da Amare'yi düşündüler mi yoksa hem takım pişsin biraz daha hem de şu hanedanlıklar dağılsın gelecek zaten bizim mentalitesiyle hamle yapmaktan uzak mı durdular bilmiyorum, ancak o ikiliden biri genç OKC'yi şampiyonluk adayları arasına sokardı. Neyse konuyu çok dağıttım, gecenin ilk hayvani performansı da OKC pota altından çıktı. Paul Millsap 30 sayı 16 ribaund 6 asist ile adeta canavarlaştı ve Utah'ın OKC'yi beklenenin aksine çok rahat geçtiği maçın yıldızı oldu.

- Pau Gasol'de yine zayıf bir pota altını işleyen uzunlardan. Lakers'ın ilk çeyrekteki 34-14'lük seriyle kopardığı maçta Gasol 26 sayı 12 ribaund 4 asist ve 2 blok ile Lakers'ın yıldızı oldu. Kobe'nin henüz 2. viteste olduğu sezonda Gasol gerçekten takımın lideri gibi oynuyor. Bunlar belki 3 maçlık ortalamalar ama 25-10-5 ortalaması gerçekten etkileyici.

Boşa Kürek Çekenler:
- Miami Heat New Jersey Nets'i rahat geçti ancak Nets benchinde bir cevher gözüktü. Draftın 3 numarası Derrick Favors, 13 sayı (buraya dikkat) 10'u hücum olmak üzere 13 ribaund yaptı. 13 sayı 13 ribaund etkileyici gözükmeyebilir ancak hem bunu sadece 24 dakika gibi bi' sürede yapması hem de maçı izleyenlerin fark edebileceği inanılmaz ribaund sezgisi beni çok etkiledi. Bundan sonra daha dikkatli takip edeceğim.

Takımı Baltalayanlar:
- Belki de rakamsal olarak burayı haketmeyen isimleri yazacağım buraya. 16 sayı 9 ribaundluk Blake Griffin ile 13 sayı 13 ribaundluk Chris Kaman bu isimler... "Ee bu performanslar kötü değil ki, niye baltalamış olsunlar" diyenleri duyar gibiyim. Hemen açıklıyayım; ikisinin toplam şut isabeti 9/30! Evet bu iki isim de uzun ve genelde şutlarını potaya yakın atışlarla kullanıyorlar. Ancak şut yüzdeleri %33'ün bile altında. Chandler-Haywood ikilisine karşı oynamaları da tabii ki bu yüzdenin oluşmasında etken. Ayrıca Clippers'ın da maç içinde sadece %34 ile şut attığını belirtmek lazım.

- Golden State Warriors iyi başladığı sezonda son şampiyon karşısında tutunamadı ve Curry'nin de oynamadığı maçta farklı bir mağlubiyet aldı. Lamar Odom karşısında oynayan David Lee ise felaket bir performans gösterdi bu maçta. 19 dakikada 0 sayı 3 ribaund 5 top kaybı ile yerlerde sürünmüş adeta Lee. Karşısındaki Odom sezona çok iyi başlasa da öyle ribaundları domine eden, savunmada sertlik gösteren bir uzun da değil ayrıca.

2 FARKLI FIKIR:

brk dedi ki...

Okc bana göre en azından e.dampier'ı almalıydı size lı bir pivot onları bir kademe yukarı çıkarabilirdi.

Unknown dedi ki...

okc nin lakersa elenmesinin en önemli nedeni uzun sorunuydu. Gasol ve bynum voleybol oynadılar geçen seneki play offlarda