BIY AD

31 Ekim 2010 Pazar

Erick Dampier Rockets'da

Dampier gibi tecrübeli bir uzunun takım bulacağı belliydi elbette ki. Ancak onu bu derece gündeme getiren onunla kimin imzalayacağı değil Miami'nin imzalamayacağı olmuştu. O da bu karar üstüne Rockets'ın yolunu tuttu. Öncelikle belirteyim; ben hala Miami'nin çok çok büyük bir fırsatı teptiğini düşünüyor, Dampier'la imzalamamalarına hiç bir anlam veremiyorum.

Olaya Rockets açısından baktığımızda gerçekten iyi iş başardıklarını görüyoruz. Yao Ming gibi her saniye sakatlanma potansiyeli olan bir pivotun arkasına yapılması gereken gerekli bir takviyeydi. Çünkü bildiğimiz gibi yedek pivot rolünü üstlenen Chuck Hayes boy konusunda yaşadığı sıkıntılar üzerine 4 numaraya çekilmiş, orada bir tek Brad Miller kalmıştı. Brad Miller hücum anlamında Dampier'dan nasıl üstünse, Dampier da savunmada o derece üstünlüğe sahip. Yani Rockets tam da kendilerine lazım olan parçayı takıma monte etti ve artık kadrolarını tamamlamış bulunuyorlar.

Buradan bir parantez de Rockets kadrosu için açıyorum. Lakers'ı bir kenara koyarsak Batı Konferansı'nın en güçlü kadrolarından birine sahipler diyebiliriz. Pivot pozisyonunda sağlıklı olduğunda ligin en iyisi bile diyebileceğimiz Yao, arkasında Dampier-Miller. 4 numarada artık iyiden iyiye 25-10'luk bir oyuncuya dönüşen Scola arkasında Chuck Hayes. 3 numarada yılmayan bir savunmacı Shane Battier arkasında Chase Budinger. Şutör guard pozisyonunda yıllarca takım taşımış skorer Kevin Martin ve geçen yılın bombası bu yıl kaldığı yerden devam eden oyun kurucu Brooks.

Rockets yönetimi yapabileceğinin en iyisini yapmış gibi görünüyor. Ancak bu mükemmel görünümlü kadroya rağmen Houston sezona 0-3'le başladı. Bir an önce toparlanmaları ve efsane Güneybatı Grubu'na özlenen enerjiyi getirmeleri gerekiyor. Aksi bir durum hem yönetime, hem de taraftara yapılan çok ağır bir yanlış olur.

0 FARKLI FIKIR: