BIY AD

21 Haziran 2009 Pazar

Orlando'nun pişmanlığı

Lewis'in resmini görenler bir an şaşırmış olabilirler. Benim de Lewis'i koyma nedenim Orlando'nun ondan memnun olmaması değil. Buradaki sorun Lewis'in kontratı. Bilmeyenleriniz için söyleyeyim, Magic bu adama 6 yıl için toplam 123 milyon dolar ödüyor. Bu rakam zaten NBA'in maksimum kontratı. Ortalama her sene 20 milyon dolar olarak düşünebiliriz. Lewis'in yıllık 10-12 milyon dolardan fazlasını hakettiğini düşünmüyorum. Bir adam eğer maksimum kontrat alacaksa, o adamın üstüne takım inşa edebilmelisiniz. Size şunu sorayım, NBA'de baştan takım kuruyor olsanız ilk seçeceğiniz oyuncular listesinde, Lewis'i kaçıncı sıraya koyarsınız?

Magic'in kendisine bu kadar para bağlaması, onlara pahalıya mal olacak gibi. Nitekim Hidayet'in istediği büyüklükte bir kontrat alamayacağı için, ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca gelecek sene onlarca yıldız oyuncu serbest kalacak. Magic'in elindeki kontratlar ile bu yıldızlardan birini alması neredeyse imkansız gibi gözüküyor.

2 FARKLI FIKIR:

nebuchadnezzar dedi ki...

ben duyduk mu 5 yıllık 75$ diyorlar ama....

sabonis dedi ki...

İmzaladığında 6 yıllığına 123 idi, 2 senesi bitti. Şimdi zannedersem 4 sene için 83 civarı bir miktar kalmış olması lazım.