BIY AD

24 Haziran 2009 Çarşamba

Spurs Jefferson'ı kaptı

NBA'in son 10 yıldaki en istikrarlı takımı, 2 sezondur eksikliğini hissettiği tamamlayıcı oyuncuyu kadrosuna kattı. Karşılığında da pek fazla bir değer verdiğini söyleyemeyiz. Artık ayakları NBA seviyesinde hareket edemeyen Kurt Thomas ile Bowen'ın yanında, yine yaşlı olan Oberto'yu Bucks'a verdiler. İsterseniz birazcık daha derine inelim.

Aslında Jefferson'a tamamlayıcı demek biraz haksızlık olabilir. Atletik yeteneklerini eminim bilmeyeniniz yoktur. Ancak bunun yanında penetre edebilmesi, bu sayede serbest atış çizgisine gidebilmesi ve ona yaratılan boş dış atışlardaki isabetiyle bir tamamlayıcıdan çok daha fazlasını verecektir. Aslında bir nevi Spurs'ün bir aralar peşinde koştuğu Vince Carter'ın 2-3 gömlek altı diyebiliriz.
Spurs'ün Parker-Manu-Duncan'dan başka skora ve enerjisiyle oyunun gidişatına etki edebilecek bir oyuncuya ihtiyacı vardı, bunu gidermiş oldular. NBA'de şampiyonluğa oynayan diğer takımların para harcamaktan çekinmediğini biliyorduk ancak Spurs'ün böyle bir hamle yapması beni açıkçası şaşırttı. Bucks açısından baktığımızda ise tamamen "duygusal" nedenlerle bu takası yaptıklarını görüyoruz. 2010/11 sezonunda ekstradan ödeyecekleri 14 milyon dolardan kurtuldular. Ayrıca Oberto'yu da Amir Johnson karşılığında Pistons'a verdiler. Pistons'ın da Arjantinli pivotu serbest bırakması bekleniyor. Bu oyuncunun Spurs'e geri dönmesine eminim kimse şaşırmayacaktır.

Ancak yine de Spurs'de bir uzun oyuncu eksikliği ortaya çıktı. Zaten geçtiğimiz 2 sezonda da vardı bu, ancak idare edebiliyorlardı. Şu anda kadrolarında NBA tecrübesi olan yanlızca Duncan ve Bonner (kendisine ne kadar "uzun" diyebilirsek) kaldı. Gooden'ın da isteyeceği ücret ve Spurs'ün onu tutmak isteyip istemeyeceğini bilmiyoruz. O yüzden şu andan itibaren Spurs'ün resmen uzun avında olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Eminim bir numaralı hedef olarak da, NBA'in Jaap Stam'ı olan Gortat'yı seçmişlerdir.

0 FARKLI FIKIR: