BIY AD

10 Eylül 2009 Perşembe

Iverson Sonunda Takımını Buldu !

Eurobasket'in yoğun programı nedeniyle NBA'i boşladık biraz. Bobcats haberi vardı birkaç hafta önce çıkan, pek doğru değilmiş demekki... Ama sonunda Iverson'ı gerçekten isteyen bir takım ortaya çıktı: Grizzlies. Henüz resmileşmedi transfer ama hem Iverson Twitter sayfasından abuk subuk açıklamalarla bu anlaşmayı duyurdu, hem de Grizzlies takımı, basına Iverson ile söz kestiklerini açıkladı. Iverson'ın "abuk subuk" dediğim sözlerine de yer vereyim:

"Tanrı kariyerime devam edeceğim yer olarak Memphis'i seçti. Grizzlies takımındaki yetkililerle ve yeni koçum Hollins ile görüştük." Hemen birkaç dakika sonra da şunları yazmış: "Kazanmaya oynayan bir takım kurmak istediklerini hissedebiliyorum, bunu başarmalarında yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Onlara güven duyuyorum."
Sizlere göre abuk olmayabilir ama benim her zaman gıcığıma gitmiştir "Tanrı benim için Memphis'i seçti" tarzındaki sözler. Yahu sen seçiyorsun sen... Tanrı ne alaka? İstesen giderdin Bobcats'e veya oyuna kenardan dahil olmayı kabullenseydin şampiyonluğa oynayan bir takıma. Ama yok, doğru ya Tanrı seçti Memphis'i. Pardon.

Bu yazıların üstünden kısa bir süre geçmişken de Yahoo, Grizzlies ile Iverson'ın 1 yıllık olarak anlaştığını duyurdu.

Peki Grizzlies ne yapmaya çalışıyor? Bu konu hakkında geçmişte zaten bu ve şu şekilde 2 yazım vardı. Ama şimdi konuyu bir kez daha, bu sefer Iverson yönüyle ele almam gerekiyor. Hemen bir guard rotasyonuna bakalım: Conley-Iverson-Mayo. Her birine ortalama 32 dakika biçerek - Iverson'ın daha aza tamam demeyeceğini düşünüyorum haliyle - bakalım duruma. Yani Mayo çaylak yılına göre, maç başına 6 dakika daha mı az alacak? Üstüne Mike Conley Jr. geçen sezon All-Star sonrası aldığı 36 dakikadan 32'ye mi inecek? Bütün bunlar ne için? 1 yıllığına 'kiralanan' Iverson için... Ama tabii doğru, Grizzlies kazanmaya oynayan bir takım kuruyor ya, unutmuşum onu.

Dakikalardan ziyade, bir de işin şu yönü var: Grizzlies'e şimdi NBA tarihinin sahadayken takımının en çok top kullanan 2. oyuncusu olan (1-Michael Jordan) Allen Iverson geldi. Zaten bu sıralamada 15. sırada olup benim kara delik olarak nitelendirdiğim Zach Randolph'a da sahiplerdi... Size şöyle diyeyim, bu ikili aynı anda sahada iken, Grizzlies 60 top kullanacaksa bunların 36'sını unutsun geri kalan oyuncular... Grizzlies, Gay, Gasol, Conley, Mayo, Thabeet ve Arthur gibi oyuncuların böyle bir ortamda nasıl kendilerini geliştirmelerini bekliyor çok merak ediyorum.

Teknik açıdan baktığımızda Grizzlies'in guard rotasyonu hafif bir söylemle bile acınası haldeydi. En azından Iverson ile bu eksiklerini giderdiler. Ancak geleceği düşünen bir takım için Iverson belki de takıma katılabilecek en kötü isim. Bence Iverson'ın gitmesi gereken yer playoff'ları zorlayan, oturmuş bir takım olmalıydı... Grizzlies bu transferle özellikle Mayo ve Conley Jr başta olmak üzere, gençlerin önüne koca bir engel çıkarmış olabilir...

6 FARKLI FIKIR:

fairfax dedi ki...

Conley icin son derece uzgunum... Gecen sezonun 2. yarisinda gosterdigi performans ile bu sezon 35-36+ dakika sure alacagini dusunuyordum. AI'dan sonra sureyi alsa bile topu eline almasi biraz zorlasacak.

Unknown dedi ki...

bende bu konudaki fikrimi fazlasıyla belirttim.İverson bu takıma yapılmış en büyük ihanettir!!
http://overtaym.blogspot.com/
İverson transferiyle alaklı yazımda burada

bizdemessiyokmu dedi ki...

Iversonlı Grizzlies eskisinden daha iddialı takım olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. O asi adamın philadelphia'daki günlerini özledim ben. Eskisi gibi 50 sayılarla oynayacaksa takımı için kırılmadık kemik bırakmayacaksa bırakın (ölümüne o çembere gidecekse) o 35, 36 dakika onun anasının ak sütü gibi helal olsun.

Unknown dedi ki...

bunları yaptıda takımına birşeymi kazandırdı bugüne kadar.
Sadece istatistikle ancak bol sıfırlı kontratlar satın aldı.
Ha bir de güzel bir jenerasyonla bir final geldki iverson kadar o kadrodaki diğer oyuncuların savunması da önemliydi o başarıda.
GErisi? koca bir hiç..

Major dedi ki...

kağıt üzerinde iyi bir frontcurtları oldu ama. bayaa iyi hatta.

keşke sixers a gitseydi..

agopist dedi ki...

Iverson Olympiakos'a gelseydi keşke. Daha fazla kazanabilirdi. Hem onu 3. kez Abdi İpekçi'de görmüş olurduk.