BIY AD

27 Mart 2010 Cumartesi

Arenas 1.5 Yıl Hapisten Yırttı

Uzun süreler gündemi meşgul eden Arenas'ın silah olayında sona gelindi. Yargıç, Arenas'a şeker gibi bir ceza verdi. Şeker gibi derken, Arenas hapis yatmayacak yani onu kastediyorum. Cezası şöyle: 30 gün halfway house'ta geçirecek. Halfway house nedir peki? Şudur: Hapishaneden çıkanların veya uyuşturucu/alkol bağımlıların, geçmişlerini arkada bıraktıktan sonra belli bir süre yeniden sosyalleşmeleri ve topluma alışmaları için kurulmuş bir klinik. Bunun yanında 400 saat kamu hizmeti ve "Şiddet suçu mağdurları" fonuna gidecek 5000 dolarlık bir para cezası aldı. Kısacası özetle: Gilbert Arenas iki yıl gözetim altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı. Bu süre içerisinde her hafta veya her ay bir yetkiliye rapor verecek Arenas. Amerikan hukuk sistemine %100 hakim değilim ancak Arenas bu iki sene içerisinde aynı suçu işlemesi halinde 1.5 yıl boyunca hapis yatacak benim bildiğim kadarıyla.

Herhalde hapis cezası almadığını öğrendiği an, NBA'de attığı bütün maç kazandıran basketlerin toplamından bile daha çok sevinmiştir. Yalnız ufak bir muhtemel problem var Arenas açısından: Halfway house cezası bile Wizards'ın, onun kontratını feshetme çalışmalarını başlatması için yeterli bir sebep olabilirmiş. Ama hem bu yol çok engebeli olacak gibi gözüküyor, zira oyuncular sendikası böyle bir çaba karşısında sonuna kadar Arenas'ın arkasında duracaklarını ve savaşacaklarınına dair sinyaller vermişti. Buna ek olarak Wizards genel menajeri Grunfeld Arenas'a ikinci bir şans vereceklerini açıklamıştı bundan yaklaşık 1 ay kadar önce. Ben bu iki nedenden dolayı Wizards'ın Arenas'ı atmaya çalışacağını sanmıyorum.

Kısacası tatlı sonla bitti diyebiliriz bu korku dolu yolculuk Arenas için. Zaten Crittenton'ın 'sözde' gözetim altında serbest bırakıldığı göz önüne alınınca, Arenas'ın hapis yatması bir hayli saçma olurdu bence. Haydi bakalım Agent 6, gelecek sezon herkese kendini yeniden kanıtlaman gerekiyor. Çalış, çalış, çalış...

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Yeniden kanıtlama derken ? Eskiden kanıtladığı tek şey düşük yüzdeyle bol şut kullanıp sayı atmaktı, arada tek tük önemsiz maçları kazandıran bir ''loser'' idi.

EsKenes dedi ki...

Arenas bence de bir loser, ancak son zamanlarda kötülendiği kadar da değil sanki be. Takıma gelmeden önce Wizards son 15 senesinde 1 kere playoff yapabilmişti. O geldikten sonra üst üste 4 kez playoffa kaldılar. Sakatlanıp 2 maça çıkabildiği sezon yalnızca 19 galibiyetle sezonu tamamladılar ve yine playoff dışında kaldılar. Jamison ve Butler takıma yalnızca 19 maç kazandırabildi Arenas yokken. Burdan da anlaşılıyor ki sadece kendine oynamıyor, aynı zamanda yanındakilerin de değerini arttırıyordu Arenas.

Sakatlık vs. gibi sorunlar yüzünden parkelerden uzak kalmasaydı, ligin değil ama Wizards'ın kaderini değiştirebilecek bir oyuncuydu benim fikrim. Üstelik buralara dişiyle tırnağıyla kazıyarak geldi, çünkü diğerleri gibi yeteneği üst düzey değildi, bu seviyelere çıkabilmek için çok fazla çalıştı. Şimdilerde hakkındaki acımasız yorumları görünce bir basketbolsever olarak üzülüyorum. Belki de sakatlık, cezalar derken epey basketboldan uzak kaldığı için ben yanlış hatırlıyorumdur nasıl bir oyuncu olduğunu ve takımına neler kattığını(!). Belki de hafızam beni yanıltıyordur bu konuda(!), ama benim hatırladığım Arenas böyle biriydi. Sevgiler