BIY AD

22 Mart 2010 Pazartesi

Biraz da NCAA


Link

Dün gece Purdue ile beraber son saniye basketiyle kazanan iki takımdan biri oldu Michigan State. Ancak videodan görebileceğiniz gibi Delvon Roe ani bir refleksle kafasını çekmese, Maryland maçı kazanacaktı. O pasın atıldığını gördüğüm anda "Aha ellerindeki maçı verdiler" dedim Roe'nun pasın yolundan çekilmesine şaşırdım. Adeta Ninja Kaplumbağa vari bir hareketti. Ardından Lucious çok sakin bir şekilde NBA'deki pek çok oyuncunun bile yapamadığı işi yaptı. Saatin farkında olarak, son ana kadar doğru pozisyonu bulmayı bekledi ve şutu öyle elinden çıkardı. Bu sayede maçı kazandılar. NCAA ile pek ilgili değimdir ancak şimdi turnuvanın favorilerinden Kansas'ı eleyen North Iowa karşısında ne yapacaklarını çok merak diyorum gerçekten. Bu merakımın nedeni Michigan State'in son iki dakikaya 10 sayı civarı önde girmesine rağmen, Maryland'in baskısı ve 2'li 3'lü sıkıştırmaları sonrasında birbirinden aptalca top kayıpları yapması. İşte videoda izlediğiniz gibi bu top kayıpları nedeniyle son saniyelere yenik girdiler. Resmen baskı altında ezildiler. Özellikle Raymar Morgan yaptığı top kayıplarıyla, Maryland'in geri dönmesini sağladı diyebilirim.

Bu arada baskı demişken, bir başka maça değineyim. Pittsburgh oyuncusu Gilbert Brown son iki dakikada attığı 3 üçlükle takımını Xavier karşısında son anlara kadar maçın içinde tuttu. Ancak bir pozisyonda taktik faulü o yapmak zorunda kaldı ve 5. faulünü alıp oyundan çıktı. Onun, rakip takımın en iyi serbest atıcılarından birini tutması bana göre hataydı. Nitekim bir sonraki taktik faulde Xavier 2'de 0 atınca, bir üçlükle maçı beraberliğe taşıma şansını elde etti Pittsburgh ancak Brown olmayınca, o ellerin titrediği anda üsüste iki müsait pozisyonda üçlük isabeti bulamadılar.

Sweet 16'e girdik. "Şu benim favorim" diyemem çünkü bir fikrim yok. Yabancı kaynaklarda okuduklarıma dayanarak birşeyler söylemem doğru olmaz. İzleyelim eğlenelim. Tabii 35 saniye şut saati ve yapılan akıl almaz hatalarla bu eğlenceye biraz gölge düştüğünü söylemem gerek.

6 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

5 Avustralyalı oyuncuyu kadrosunda bulunduran ve Sweet 16'e iki sürpriz yaparak gelen St Mary's, Kansas'ı eleyen Northern Iowa ve bulunduğum şehrin Michigan'a yakınlığı nedeniyle Michigan State destekleyeceğim takımlar bundan sonra.

Birde West Virginia var ama Deniz'i göremedik sahada hala. Cezalı mı? Sakat mı? Yoksa taktiksel bir seçim mi? Bir bilginiz var mı acaba bu konuda?

EsKenes dedi ki...

Spartans'ta Kalin Lucas dünkü maçta sakatlandı ve daha sonra oyuna dönemedi. O olmadan da Northern Iowa'yı geçeceklerdir bence, ama sonrası için Tennessee de Ohio St. de bi adım önlerinde olacaktır kim gelirse artık. Bu maça dair ilgi çekici başka bir nokta da Turner-Hopson kapışması olacak. Batıda Syracuse konferans turnuvasının aksine çok iyi başladı NCAA turnuvasına, iki maçı da farklı kazandılar, ancak ben final foura gidemeyeceklerini düşünüyorum. Güneyde Duke beklentileri fazlasıyla karşıladı şu ana kadar ve grubun favorisi de halen onlar, şanssızlıkları ise karşılaşmaları muhtemel güçlü rakiplerinin de henüz elenmemiş olması. Doğuda ise, şampiyonluğun en büyük adayı Kentucky dolu dizgin gidiyor. Doğu finalinde Deniz Dalkılıçlı WVU ile karşılaşmaları muhtemel. Bu sene turnuvanın ilk günden itibaren çok büyük sürprizler yaşandı, geri kalan maçları izlemelerini şiddetle tavsiye ederim basketbol severlere. Sevgiler.

EsKenes dedi ki...

Bildiğim kadarıyla sakatlığı yok, cezası da zaten sezon içinde bitmişti Deniz'in. Oynamama nedeni, Bob Huggins'in taktiksel tercihi sanırım. Ilk maç fark olunca 9 yedek oynarken, ikinci maçta 4 yedek süre bulmuş WVU adına.

EsKenes dedi ki...

Bildiğim kadarıyla sakatlığı yok Deniz'in, cezası da sezon ortasında bitmişti. İlk turda 11 dk süre bulmuştu ancak ikinci turda forma şansı vermemiş Bob Huggins. Zaten ilk maçta 9 yedek oyuna girerken ikinci maçta 4 yedek maçta görev almış WVU adına.

link dedi ki...

merhaba sabonis. bu maçı ve maçları nereden izleyebiliyoruz? link var mı? teşekkürler :)

sabonis dedi ki...

ncaa.com'da yayınlanıyordu ama sweet 16 de yayınlanacak mı bilmiyorum