BIY AD

24 Mart 2010 Çarşamba

Enes Kanter Artık Bir Wildcat (Kentucky Üniversitesi'nde)

Enes'in Nike Summit Hoop'ta yaptığı şov için tık

Şu sıralarda Amerika'da hala üniversite hazırlık okuyan ve birkaç ay önce Washington Üniversitesi'ne gitmeye söz veren Enes, bu kararından dönmüş. NCAA tarihinin önemli takımlarından ve bu senenin favorilerinden Kentucky Üniversitesi'nn basketbol takımı sorumluları ile koçu Calipari, uzun süren çabalar sonucu genç yıldızımızı ikna etmiş.

Bu sezon NCAA şampiyonluğu için favorilerden biri olan Kentucky'nin iki uzunu Cousins ve Patterson, 2010 draft'ının ilk 10 seçiminde NBA'e adım atacaklar gibi gözüküyor, en azından beklentiler bu yönde. Yani Enes, muhtemelen cezasını (üst paragraftaki link'e tıklayınız) doldurduktan sonra, takımda çok önemli bir rol alabilir, hatta belki de ilk 5'e bile yerleşebilir. Tabii Kentucky'nin başka hangi genç, yetenekli uzunlarla anlaştığını bilmiyorum gelecek sezon için. Ama yine de bu takımın gerek geçmişiyle, gerek gelecek seneki kadro yapısıyla, Enes adına iyi bir seçim olduğu aşikar. Çoğu kişiye göre 2010 draft'ının ilk sırasından seçilecek John Wall'un eksikliğini de yetenekli bir guard ile doldurmaları halinde yine üst düzey bir takım olabilirler. Enes'in de böyle üst düzey bir takımın önemli bir parçası olması elbette bize gurur verir.

Kısacası Enes, Kentucky gibi bir basketbol geçmişine, programına sahip okulda hem kendisini geliştirme fırsatı yakalayacak hem de takımını yukarı taşımaya çalışacak. Zaten şimdiden 2011 veya 2012 draft'ında ilk 14'ten gitmesine garanti gözüyle bakılıyor.

24 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

Collins değil de Cousins demek istediniz sanırım...

eneshateri dedi ki...

bu enes nba'de barınazaman en fazla avrupa olur onu söyliyim baştan.. ne nba temposuna ayak uydurabilir nede başka birşeye ezer bunu..

HotSauce21 dedi ki...

@eneshateri

enes,fotoda sana yapmaya çalışmış sanırım o hareketi.işaret parmağını indirip baş parmağını araya soksa daha anlamlı olabilirdi aslında

Xscape dedi ki...

@eneshateri
nikinle cok uyumlu bir post olmus, tebrikler. tirmalamaya devam.
enes'e gelirsek, sanirim potansiyeli dikkat cekmeye basladi, calipari gibi bir koc da kayitsiz kalmadi buna. umariz oyununu gelistirir kentucky de.

kaan... dedi ki...

enes abd gibi bir sistemde menejersizliğinin sıkıntısını kendinden kalite olarak çok altlarda olan lise takımı ile çekti ve umuyorum ki bitti. bir sürü timing hatalı karar alıp kendisini kentucky'ye emanet etmesi güzel ama aldığı kararların, verdiği sözlerin arkasında durmaması umarım sonlanır çünkü enes basketbol oynamak için yaratılmışken kendi kendini bitirmesi yazık olur. biraz daha profesyonelce düşünüp düşünme işini menajere bıraksa iyi olur...

Sheed dedi ki...

henüz sadece SG stacey poole ile anlaşmışlar, fakat ülkenin en önemli 4 numaralarından c.j. leslie için favori konumundalar uconn, nc state ve florida'nın önünde..

bu arada ne kadar ceza alacağıyla ilgili de biçok spekülasyon var:

http://twitter.com/DraftExpress/status/10940905546

EsKenes dedi ki...

Guard pozisyonunda zaten seneye John Wall kadar olacağını düşündüğüm Bledsoe var ve yanılmıyorsam bu sene drafta girmeyecek, Daniel Orton ise bu sene beklenen etkiyi yaratamasa da geleceği parlak bir uzun Wildcats'te. Enes'i de katarsak seneye önemli bir şampiyonluk adayı olabilirler yine.

Ancak önemli olan Enes'in kolejde şampiyonluk yaşaması mı, yoksa kendini geliştirmesi mi? Murat Murathanoğlu, ki kendisi şu an türkiyedeki en önemli kolej ligi bilgisine sahip adamdır benim gözümde, geçenlerde Enes'in yanlış tercih yapmış olabileceğine değinmişti. Nedenini de Calipari'nin iyi bir koç olmasına karşın oyuncularını kendi kişisel başarısı için kullanması ve onun yönetimindeki oyuncuların mevcut özelliklerinin üzerine birşey katamayıp, oyundaki eksiklerini düzeltememesi olarak göstermişti. Ayrıca spor ahlakı adına çok da etik olmayan birkaç olayını anlatmıştı Calipari'nin.

Tüm bu ihtimaller göz önüne alındığında umarım Enes için doğru bir tercih olmuştur. Sevgiler.

sabonis dedi ki...

sağol bilgi için sheed

eskenes sen de sağol bilgiler için. Birşey kafama takıldı geçenlerde MM bunları söyledi yazmışın ama daha dün gece ortaya çıkmadı mı Enes'in Kentucky'e gideceği? bu arada bir mail atabilir misin bana bu arada blog'un sağ tarafında yazan iletişim adresinden?

bigben dedi ki...

Birçok potansiyel yıldız adayı aldıkları kararların olumlu sonuç verememesi nedeniyle beklentileri karşılayamadı. Yanlış coğrafya, uyumsuz okul veya koçla uyuşamama vs. gibi...

Enes'in son bir yılda yaşadıkları zordu, ama bu zor yolu kendisi seçti. Kentucky tercihi ne derece doğru bilinmez. Fakat coach Biily Gillspie bugüne kadar yönettiği takımlardan hiçbir uzun çıkaramadı.

Texas El Paso ve Texas AM'de ve Kentucky'den yetiştirdiği tek pota altı oyuncusu Patrick Patterson. Cousins ise oyununa bu yıl beklenen katkıyı yapamadı.

Kısacası PF veya C geliştirme sistemi daha etkin bir koç ve/veya okula gitmesini beklemiştim ( hiç sevmem ama Duke/Maryland/Kansas gibi). Hiç olmadı Mich St.'e gelseydi :P

Hayırlısı olsun yine de...

bigben dedi ki...

EK:

Kentucky, NCAA'de 2000 galibiyet barajını geçen ilk takımdı. 21 aralık 2009 günü Drexel'i 88-44 yenmişlerdi.

Bu ünvana sahip ikinci takım, N. Carolina. 2 mart 2010'da Miami yenererek barajı geçtiler.

Üçüncü takım ise basketbolun "icat edildiği" yer olarak kabul edilen Kansas. Texas Tech maçı @ 11 Mart.

bigben dedi ki...

Düzeltme:

Yukarıdaki bilgiler eski koç B.G. içindi. Calipari ise Kentucky'e bu sezon geldi.

Adsız dedi ki...

öncelikle onumuzdeki nba draftinda buyuk ihtimalle 4. veya 5. siradan secilecek bir oyuncu icin (cousins) beklenen gelisimi gosteremedi demek haksizlik...

bence uzerinde durulmasi gereken konu kentucky'nin iki oyun kurucusunun da nba yolcusu olmasi...umarim topu pota altina indirecek bi oyun kurucu bulunur kentucky'de. yoksa derrick favors'in bu sene georgia tech'te cektikleri enes'in basina da gelebilir

Adsız dedi ki...

izlemek isteyen varsa bu da kentucky yorumcularinin enes hakkinda gorusleri

http://www.youtube.com/watch?v=Y1GbTg7cKYQ

...S.f.R... dedi ki...

Eneshateri bu yorumum sana :)

3 mart tarihinde türkbasket teki bir haberi paylaşıyorum

' Stonerigde Hazırlık Okulu'nda forma giyen Kanter, CBAC maçında 36sayı, 26 ribaund, 5 blok ve 3 asist ile oynarken, günün ikinci maçında ise Belmont Shores önünde maça damgasını vurdu: (45 sayı, 30 ribaund, 3 blok ve 4 asist)' hala eminmisin nba de tutulmasının zor olduguna?

...S.f.R... dedi ki...

Eneshateri bu yorumum sana :)

3 mart tarihinde türkbasket teki bir haberi paylaşıyorum

' Stonerigde Hazırlık Okulu'nda forma giyen Kanter, CBAC maçında 36sayı, 26 ribaund, 5 blok ve 3 asist ile oynarken, günün ikinci maçında ise Belmont Shores önünde maça damgasını vurdu: (45 sayı, 30 ribaund, 3 blok ve 4 asist)' hala eminmisin nba de tutulmasının zor olduguna?

bigben dedi ki...

Eğer Cousins'in LaFlore'deki oyunu hakkında bilgi sahibiyseniz fresman yılının ona çok şey katmadığını görürdünüz.

Hem liseden geçiş hakkı olsaydı belki Kentucky'e gelmezdi bile.

Cousins'in 3. veya 4. sırada seçilme beklentisi olması da onun gelişme gösterdiğini kanıtlamaz.

Zamanında K.Brown da ilk sıra seçimiydi, değil mi?


Konuyu dağıtmadan öze dönelim. Kentucky iyi bir ekol, umarım Enes doğru tercih yapmıştır.

oscar dedi ki...

enes'in neden boyle seylerle ugrastigini anlamiyorum. bence 2-3 yil euroleague yapip sonra zaten yukaridan secilebilirdi. us'te lise college okumak falan cok gereksiz rubio bile o yola irmedi ve 3. siradan secildi. enes cok gereksiz seylerle ugrasiyor. zaten nba buyuk dususte tv ratingleri dibe vurdu stern basketbolu zenci sporu olmaktan kurtarmak icin avrupa'dan ne gelirse alicak enes cok basit seylerle ugrasip kendi zamanini harciyor.

EsKenes dedi ki...

Bir de Enes'in öğrenim durumu var elbette, euroleague tercihini bu yüzden yapmamış olabilir. Sonuçta eğer gerçekleşirse önemli bir üniversiteden mezun olmuş olacak, ancak üniversiteden burs alabilmesi için öncelikle vermesi gereken bir takım sınavlar olacak. Umarım onları da başarıyla halleder.

organic soap dedi ki...

mustafa bilal'in paylaştığı videoda istanbul için küçük bir şehir, enes'in de bu sebepten "sessiz bir çocuk" olduğunu söylemişler ki, aman aman. =)

Çağrı dedi ki...

@tugay

benimde dikkatimi çekti yanlış mı duydum acaba diye tekrar tekrar dinledim, denyo bunlar =)

oscar dedi ki...

zaten herhalde enes oraya 4 sene okulda kalmak icin gitmiyor ki eger oyleyse bu daha buyuk hata olur. sinav konusunda da herhangi bir sikinti olacagini sanmiyorum cunku calipari bundan once gorev aldigi iki okulda da -umass, memphis- sorusturmaya ugramis ve ncaa tarafindan cezalandirilmis birisi sinav konusunu kolayca halleder onun uzmanlik konusu bu. zaten burs ve ilk bes sozu almadan gidiyorsa bu daha buyuk komedi olur bence bu cocuga akil vericek birileri lazim komisyon pesindeki menagerlar disinda.

EsKenes dedi ki...

kesinlikle katılıyorum oscar, enese akıl verecek biri olması konusunda. Bu arada sabonis sana mail attım geldi mi?

bigben dedi ki...

UK'in üçüncü uzunu, Daniel Orton da bu yıl drafta katılabileceğini açıklamış. Hem de ilk turdan seçilebileceğini umduğunu belirtmiş.

Takımın gardlarından E. Bledsoe için de 2010 darftında ilk turda seçilebilir yorum var.

Zaten J.Wall, D.Cousins ve P.Patterson gibi ilk 10-13 sıra tahminleri yapılırken Bledsoe ve Orton'un da ilk turdan seçilmesi Kentucky için harika olur.

KskHyTr dedi ki...

Amerikalıların İstanbul a kücük dedikleri için şaşıranlar olmuş...
Amerikalılar gözünden dünya gelsin size o zaman:)

http://www.egonomik.com/wp-content/uploads/2009/10/amerikalilarin-gozunden-dunya-haritasi.jpg