BIY AD

27 Mart 2010 Cumartesi

Monta Ellis: LeBron'dan Daha İyiyim

Monta Ellis dün gece son yılların hatta belki de tarihin en büyük bombalarından birine imza atmış. Geçenlerde bir spor yazarı tarafından "Durant Kobe'den iyi" şeklinde ortaya atılan iddia üstüne o da konuşmuş. Kendisine göre NBA'deki en iyi 3 oyuncuyu paylaşmış basınla. LeBron'un pas, defans, sayı, blok vs. yani herşeyi yaptığını söyleyip, ondan saymaya başlamış. Sonra şöyle devam etmiş: "İkinci olarak kendimi söylemeliyim. Ben herşeyi yapabiliyorum: Defans, sayı, pas, ne yapmam gerekiyorsa onu yapıyorum." diye. Bir numaraya da Kobe'yi koymuş "Onu kimse 1'e 1 durduramaz. Repertuarı çok geniş, defans da yapabiliyor. Tabii 4 tane de şampiyonluğu var." diyerek. Bu son kısmı önemli değil tabii ki. Önemli olan LeBron'un önüne kendisini koyması. Ligin en iyi 2. oyuncusu olmasını geçtim, Ellis en iyi 22'ye hatta 32'ye bile giremez...

Aslında yorumlanacak, üstüne birşeyler yazılacak bir kısmı yok bu açıklamaların. Sadece şunu soruyorum: Sizce bunları söylerken Monta Ellis'in kafası mı güzeldi? Dalga mı geçti? Yoksa Monta şizofren mi?

16 FARKLI FIKIR:

Dan Dirik dedi ki...

Top çalmayı defans sanıyor galiba velet

Unknown dedi ki...

hahaha
Ciddiye almak bile gereksiz..
Önce o yerlerde sürünen fg sini düzeltsn.. Kendisinden başka adama benzeyen bir ouncunun olmadığı takımda 30+ şut kullanarak öyle istatistik! yapmayı iyi oyuncu olmak mı zannediyor..

Bi bira bozuyor montayı belli...

KskHyTr dedi ki...

Dokunmayın babaya böle iyi:))

tolga dedi ki...

hadi leeeeyyynnn :P
2-3 yıl sonra kendini jordan'la da kıyaslar bu :))

Adsız dedi ki...

Lebron ne kadar uyuz tipe sahip uyuz biri olsada, tüm dünya basketbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu kanımca.MJ den bile iyi adam bu mal nasıl kendiyle kıyaslamış.

Adsız dedi ki...

mj'den iyi ?? nası yani öyle bi dünya yok mj'in yanına yaklasıcak oyuncu gelmedi

Adsız dedi ki...

bron dünya'nın en iyi oyunculuğu konusunda kobe ile çekişir.

mj'i dünyalı mı sanmıştınız?

PIERREMANU dedi ki...

LeBron> açık ara > Kobe

KskHyTr dedi ki...

Bu yıl final serisinde lebronmu kobemi cevaplanacak sanırım...

Adsız dedi ki...

bence kendisi takım arkadası çaylak steph curry'den bile daha verimsiz bir oyuncu ve kesinlikle takım oyunu oynamıyor. Sadece hucum yeteneklerini baz alsak bile NBA'de ilk 20 oyuncu içinde yer bulamaz.

Adsız dedi ki...

Durant>Lebron>Kobe

Durant hem reboda hem sayıda lebrondan üstün

Adsız dedi ki...

Beyler bu kobe, lebron, jordan olayını tartışırken nesnel koşulları oluşturmalıyız. Bunun içinde her üç oyuncunun en iyi zamanlarını izlemiş olmanız gerekiyor yani 25 yaşından küçüklerin bu meseleleri konuşmaya hakkı yok.

Lebron şuanda 26 yaşıdna kendi topunda. O yüzden 26 yaşındaki kobe 26 yaşındaki jordanu düşünelim önce. Böyle baktığımızda bence hucumda durdurulamazlık söz konusu olduğunda 26 yaşındaki jordan zirvededir arkasından o yaşlarda üç çeyrekte 63 , 41 dakikada 81 atan kobe gelir lebron ancak sonuncudur. Ama oyunu komple oynamak deyince lebron fiziki üstünlüğüyle zirvededir.

Oyuncuların oyunu domine etmesi ve takımını zirveye taşıması dersek ikisiee jordanın yaklaşamaz yüzüğü olmayan lebron ve yanında tazmanya canavarı varken 3 yüzük takmış kobenin boynu büküktür bu alanda.

Totalde bakarsak şuanki görünüm jordan>>>kobe>lebron. Ama lebron bu hayvanlığını en az 3 sene daha sürdürür hatta dahada ileri taşır yüzükleri peşisıra takar o zaman sıralama değişir.

bigben dedi ki...

İyi oyuncu olmakla çılgın istatistiklere sahip oyuncu aynı şey değil!

Pistons oyuncularından örnekler:

Michale Curry... 4,5 sayı, 1,5 reb, 1,2 asist ortalamsı var kariyerinde. Böyle bir adamı neden senelerce ligde tuttular, Monta bunu biliyor mu acaba? Çünkü sahada nerede duracağını biliyordu. Savunma nasıl yapılırı gösteriyordu her maç. Hepsinin ötesinde uzatılan mikrofonlara konuşurken işkembeden sallamıyordu.

Veya "Gentle" Ben Wallace. Adam 5 sayı ortalamayla All-Star oldu. Monta bundan da habersizdir büyük ihtimalle.

Bence M.Curry de B. Wallace da M.E. den çok daha iyi oyunculardı.

Birinin M.Ellis'e tüm topları kullanıp 30 sayı atınca, iyi oyuncu olunamayacağını söylemesi lazım!

EsKenes dedi ki...

Lebron'un açıklamalarından daha samimiyetsiz değil, aferin akıllı bıdığa güldürdü bizi en azından. Sevgiler.

otobüscü dedi ki...

@adsız 17:42

yok 25 altındakileri yorum yapamazmışta bilmemneymiş sen kim oluyosunda öyle konşuyorsun merak 25 yaşından küçüğüm ama senden daha iyi basketbol bilgim olduğuda aşikar. illa büyük olmak gerekmiyor eskileri izlemek için internet diye birşey var maç indirebiliyoruz tarihi araştırabiliyoruz, nbatv hep eski maçlar veriyor izleyebiliyoruz merak etme senden daha iyi biliyor senden küçükler.

invisiblekid dedi ki...

LeBron kesin 'de yürü git ben senin oynadığın maç kadar playoff maçı oynadım' demiştir':=).Ama helal olsun bu açıklamayı yapmak bile büyük cesaret ister.