BIY AD

21 Mart 2010 Pazar

Smaç Yarışması: Rusya vs NBA


Link

Birbirinden güzel pek çok smaç var. Son iki sezonda NBA All-Star'ında yapılan smaçlara bakarsak, Rusya'daki yarışmacılar rahatlıkla kazanırlardı herhalde. Bu arada smaç yarışmasına katılanların isimlerini vereyim tanımayanlara: NBA patentli Mensah-Bonsu, Gerald Green ve aralarında en yakından tanıdığımız James White yarışmanın favorileriyken, onlarla beraber Zaitsev ve Tkachenko da yarışmaya katılmışlar.

Zaitsev'in (sarışın) potanın arkasından alarak yaptığı smaç güzel. Bonsu'nun yaptığı Vince Carter'ın dirsek smacı anıları canlandırdı gözümde. Başka güzel smaçları da vardı Bonsu'nun ama Gerald Green ve James White'ı ayrı tutmak lazım.

Gerald Green'in, potanın yanından gelerek ve topu potanın yaklaşık yarım metre arkasından alarak yaptığı smaç ve Steve Francis / T-Mac'in 2000 yılında yaptığı yaptığına benzer smaç oldukça güzeldi.

Ama tabii ki, James White ayrı bir kategorideymiş yine. Serbest atış çizgisinden kalkıp havada topu çevirip smaç basması harika her zamanki gibi. Biz TBL All-Star'ından alışığız kendisine, hatta bizde yaptığı gibi serbest atış çizgisinden bacak arası smaç yapayım demiş en son denemesinde ancak başarılı olamamış. Söylemeye gerek var mı bilmiyorum ama elbette kazanan James White olmuş.

Belki iyi bir basketbolcu değil ama dünya çapında en atletik oyunculardan, en iyi smaç vuranlardan biri.

4 FARKLI FIKIR:

Unknown dedi ki...

JW insan değilsin :D

gmike dedi ki...

o sarışın eleman kaç yaşında acaba, çocuk gibi nerdeyse

Unknown dedi ki...

gerçekten insani bir atletzmi yok.. aileisnde maymun ya da çıta falanmı var bu adaın anlamadım ki..

10ur dedi ki...

james white bence uzun atlama veya üç adım atlamaya yönlendirilseymiş şu anda dünya rekorlarının sahibi olurdu kesinlikle. hala şansı var birisi iletse keşke kendisine :)
tkachenkodada basketçiden ziyade yüzücü tipi var ancak bence en kaliteli ve en çeşitli smaçları o vurmuş. arkadaşında belirttiği gibi zaitsev eğer gösterdiği kadar gençse ileride dünyanın n yetenekli smaç basan oyuncularından olmaya adaymış.
mensah'da enbiey smaç yarışmasında yer alan bu yılkı oyuncuların bastığı her smaçtan daha kalitelisini bastı bence kısacası çok zevk alarak izledim paylaşım için çok thnx :)