BIY AD

26 Mart 2010 Cuma

Stan Van Gundy Özüne Döndü

Hatırlıyorsunuzdur, Orlando Magic iki gün önce Hawks'a, Josh Smith'in son saniye basketiyle yenilmişti. Hatta ben de şurada kısaca Rashard Lewis'in dalgınlığını eleştirmiştim. Meğersem bunu tek paylaşan ben değilmişim. Bildiğimiz, sevdiğimiz Stan Van Gundy de maç sonrasında Lewis'i eleştirmiş. Haber dün akşam çıkmış. SVG yapmış yine yapacağını: "Maalesef zayıf tarafı box-out etmeyi unuttuk ve Josh Smith harika bir iş çıkardı. Biz seyirci kaldık ve onu potadan uzak tutmadık."

Söylenilenlere göre Rashard Lewis de Van Gundy'nin hücum sistemi hakkında yakınmış takım arkadaşlarına. Matt Barnes da son çeyreğin büyük bölümünde bench'te tutulmasıyla ilgili "Şu açık ki koç bana maçın kritik anlarında güvenmiyor" demiş.

Daha dün gibi aklımda Magic'in bu sezonki 30 sayılık Thunder mağlubiyeti. O maç sonunda da Van Gundy, çıkıp kendi takımını medya önünde deli gibi eleştirmişti. Ben de dayanamayıp bu konu hakkında Van Gundy'nin dansözlük yaptığını yazmıştım. Van Gundy'nin abuk subuk açıklamalarından oyuncular da rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi Dwight Howard aracılığı ile. Van Gundy bunun üzerine hatasını kabul etmiş ve neyi yanlış yaptığını anladığını söylemişti.

Yani kısacası aradan onca zaman geçti ama yine bir yenilgi sonrası ortalık karışıyor Magic'te. Bunun sorumlusu da %90 oranında Stan Van Gundy diyebiliriz herhalde. İngilizce'de bir deyim vardır 'drama queen' diye, Stan Van Gundy'i mükemmel bir şekilde anlatıyor. SVG herşeyi büyütmeyi ve dram yaratmayı acaip seviyor. Pek çok mağlubiyet sonrası, oyuncularını medyanın önünde eleştiriyor sert bir şekilde. Şu eleştirileri maçtan dönüşte takım otobüsünde veya herkes sakinleşmişken ertesi gün, kapalı kapılar ardında yapsa çok daha doğru olacak sanki.

5 FARKLI FIKIR:

Serhat Ugur dedi ki...

Shaq da Van Gundy için "master of panic" demişti zamanında. http://sports.espn.go.com/nba/news/story?id=3953133

Adsız dedi ki...

bahisklavuz'da bir sabonis var o senmisin?

Adsız dedi ki...

Bence cok dogru yapiyor. Ne goruyorsa onu soyluyor. Rashard Lewis box out etmedi maci kaybettiler. Sanirim herkes ondan iyi mucadele ettik onumuzdeki maclara bakalim demesini bekliyor. Sonucta soyledigi seyler dogru ve zaten herkes tarafindan gorulen seyler. Adam dobra bir sekilde nerede kritik hata yaptiklarini soyluyor.

Unknown dedi ki...

onun bu tavrı boston serisiden onları canlandırdı ve nba finai oynsattı geçen sene .Yoksa o gamsuz howardla hiçbir yere varamazlardı...
Hala da varamazlar..

Adsız dedi ki...

ya nedir kardeşim sendeki bu stan nefreti... herşeyin sorumlusu olarak koçu göstermek en kolay kaçış...