BIY AD

4 Kasım 2010 Perşembe

3 Kasım'dan Notlar


Günün Hayvan Performansları:
-Kobe Bryant Lakers tarihinin en çok süre alan oyuncusu olduğu maçı triple double ile süsledi. Şu ana kadar çok sağlıklı görünüyor. Geçen sezon onu rahatsız eden diz ve parmağı bu sene etkilemiyor sanki onu. Kobe aslında ilk 4 maçta da iyi performanslar sergilemiş ancak maçlar erken koptuğu için bu istatistik kağıdına fazla yansımamıştı. Kariyerinin 17. triple double'ını 30 sayı 12 ribaund 10 asist ile yaptı Kobe takımına galibiyeti getirdi.

-Nene, K-Mart, Andersen yerine Carmelo Anthony, Shelden Williams, Al Harrington 3lüsüyle eşleşen Dirk Nowitzki'de zayıf savunma karşısında çoşmuş. O üçlünün Nowitzki gibi komple bir hücum silahını tutması gerçekten çok zor, zira tutamamış da. 35 sayı 12 ribaund ile maçı domine etmiş Dirk Nowitzki. Yine de Denver'ın maça çok yaklaştığını ancak Carmelo'nun son saniye atışında isabet bulamadığını da belirtmek gerekiyor.

-Sezonun galibiyetsiz ve mağlubiyetsiz takımlarını karşı karşıya getiren maçta Houston ve New Orleans karşı karşı geldi. New Orleans'ı şu ana kadar izleme fırsatı bulamadım ancak pozitif basketbol oynadıklarını, kendi oyunlarını rakibe kabul ettirmeye çalıştıklarını okudum. Maçın yıldızı ise "bu takım buraya geldiğimden geri gördüğüm en iyi savunma takımı" sözünü söyleyerek takımını öven Chris Paul. Paul 25 sayı 7 ribaund 8 asist ve 4 top çalma ile takımını deplasmanda galibiyete taşıdı.

-Stephen Curry'nin arka arkaya 2. maçını kaçırdığı günde Golden State'de sahneye beklenen bir isim çıkmış: Monta Ellis. Sezona çok iyi başlayan Ellis üçüncü çeyrek sonunda kenara girip 4. çeyrekte 8 dakika kala oyuna tekrar girip tam 17 sayı üretmiş. 8 dakika civarı bir sürede 39 sayısının 17'sini üretmiş. Dorell Wright'da haklı olarak "Bugün Wade gibi oynadı, inanılmazdı" şeklinde konuşmuş. Bu arada Ellis'in 39 sayının yanına eklediği 9 ribaund 8 asist 3 top çalmasını da unutmamak gerekiyor.

-İki temsilcimizi karşı karşıya getiren maçın yıldızı ise Paul Pierce olmuş. Bizimkilerin performanslarına aşağıda değineceğim için burada sadece maçtan bahsedeceğim. Kariyerinin 20.000. sayısına uzatmada attığı serbest atışlarla ulaşan Pierce maçı da 28 sayı 5 ribaund 4 asist ile tamamladı. NBA tarihinde sadece 36 kişinin ulaşabildiği 20.000 sayı barajına ulaşan Pierce attığı 28 sayının 12'sini uzatmada bularak takımını galibiyete taşımış.

-Gordon da buraya sık konuk olanlardan. Genç Oklohoma karşısında 27 sayı 5 ribaund 4 asist ile oynarak takımını galibiyete taşımış. Bu arada çaylak Bledsoe performansını da es geçmemek gerekiyor. Baron Davis'in sakatlığında ilk beşte çıkan çaylak oyun kurucu 7/10 ile 17 sayı ve 8 asistle oynayarak takımının ilk galibiyetini almasına yardım etmiş. Maçtan sonra da koçundan da övgüsünü almış. Artık Baron Davis düşünsün :)


Boşa Kürek Çekenler:
-Andrea Bargnani de henüz günün hayvan performanslarına girme şerefine erişemese de sık sık boşa kürek çekenler arasında kendisine yer buluyor. Geçen gün sadece 2 ribaund aldığı için ufak bir eleştiride bulunmuştum kendisine ancak bugün 26 sayı 9 ribaund 3 asist ve 2 blok ile gerçek bir pivot gibi oynayarak diyecek bir şey bırakmıyor. Ha takımına yine galibiyeti getirememiş o ayrı.

-Lakers maçından sonra bu listeye giren Rudy Gay'in iyi performansı bu sefer de Ellis'in insan üstü performansına takıldı. 23'te 14 gibi çok iyi bir yüzdeyle 35 sayı 7 ribaund üreten Gay takımına galibiyeti getiremedi ancak sezona gerçekten iyi başladığını söylemek mümkün. Son 14 üçlüğünde 9 isabet bulduğunu da belirtmek gerek.

-Andrew Bogut bana kalırsa Milwaukee takımının açık ara en değerli oyuncusu. Daha önce de bahsetmiştim, daha rollerin belirli olduğu bir takımda oynasa çok daha faydalı olabilir. Ancak Milwaukee'de savunmanın bütün yükü onda. Jennings, Maggette, Salmons, Delfino, Gooden pek savunmaya takılmayan oyuncular. Bogut Celtics karşısında 47.5 dakika saha kalarak 21 sayı 13 ribaund ile oynadı ancak takımının 4. mağlubiyetini almasına engel olamadı.


Takımı Baltalayanlar:
-Durant uzun zaman sonra gösterdiği kötü performansla buraya girmeyi haketti. Ligin belki de en iyi skoreri olan Durant tam 10 üçlük kaçırdığı maçta 6/24 ile oynayarak 16 sayı üretti ve bu kötü şut yüzdesine bir de 6 top kaybı ekledi ve buraya girmeyi haketti.

-Ligin en iyi skorerlerinden birinden ligin en iyi şutörlerinden birine geçiyoruz. Danny Granger takımının sadece 75 sayı bulduğu 76ers maçında ne kadar önemli bir hücum opsiyonu olduğunu ve onun kötü performansında takımının ne halleri düştüğünü istemeden de olsa göstermiş oldu. 2/14 ile sadece 7 sayıda kaldı Granger.

-Jennings özüne dönmüş diyebilirim. Kariyerinin ilk triple double'ını yaptığı maçta gerçek bir guard gibi oynayan ve şut seçimlerinde dikkatli olan Jennings Boston deplasmanında o bildiğimiz Jennings'e geri dönmüş. 13'te beş şut isabetinin yanında bir guard için felaket olan asist/top kaybı oranı (4/3) Jennings'in buraya girmesini sağladı.

Bizimkiler:
-Oh be Ersan varmış! 4. periyodun sonlarında ve uzatma dakikalarının tamamında sahada kalan Ersan 15 sayı 7 ribaund ile takımına önemli katkıda bulunarak koçu Skiles'a mesajı verdi. Skiles'ın ilk beşte olmamasına rağmen maçın en kritik dakilarında onu sahada tutması ise Ersan için bir diğer sevindirici nokta. Boston'da ise Semih Erden Shaquille O'neal'ın yine forma giymediği maçta 5 dakikada 2 ribaund ile oynamış.

-Ersan'ın güzel performansına rağmen Hido vasat performanslarına devam ediyor. Sadece 16 dakika alabildiği maçta Gentry anladığım kadarıyla Hido'nun fazla Duncan'ın karşısında kalmasını istememiş ve Warrick'i daha çok oyunda tutmuş. 6 sayı 2 ribaund ve 2 top çalma ile oynamış Hido.

5 FARKLI FIKIR:

roland deschain of gilead dedi ki...

bence bizimkilerin bu kadar az süre alarak başlamalarının esas sebebi dünya kupası sonrası yorgunluk...bunun farkında olan oyuncular (ve hocalar) ilk 1-2 haftayı dinlenerek ve az süre alarak (ve türk oyunculara az süre vererek)geçiriyorlar gibi...

zaten hidayet röportajında direk söylemiş durumun böyle olduğunu, ersan'da da benzer bir durum var diye düşünüyorum.

futbol-ex dedi ki...

maçı izledim hido baya kötüydü. berabere biten ilk yarıdan sonra ikinci yarı başında oda sahadaydı ve fark 10 sayı oldu bir anda. bunda tabi onunda payı vardı. zaten sonra oyuna bidaha giremedi.

ersan harikaydı dün hocasıda sonunda ona güvendi. aslında galibiyeti hakettiler ama ufak hatalar sonucu yenildiler.

semih inde maç sürekli başabaş gittiğinden dolayı alabileceği dakika azaldı...

Adsız dedi ki...

Benim merak ettiğim bişey var sorum Sabonis yada bilen diğer arkadaşlara. Kobe 32'ye basıcak. Daha önceden de bana göre hak ettiği bir normal sezon MVP'liği verilmedi. Şimdi bu sezon adam 36 dk'da triple yaptı. Önceki maçta tek devre oynadı 21 sayı attı. Tamam Lakers bazı maçlarda ilk yarıda maçı bitiriyor güzel hoş. Peki Phill Jackson'da tüm takımı formda tutmak istiyor oda güzel. Ama Kobe her kopan maçtan sonra yedek kalırsa bu onun istatistiklerini etkilemez mi? İstatistikleri etkilendiğinde de normal sezon MVP'liği güme gitmez mi? Çünkü MVP'yi hep istatistiklere göre veriyorlar. Şimdi u adamın 32 yaşına kadar hakkı 1 MVP'lik midir? Bumudur yani? NBA'in son 10 yılın en başarılı oyuncusu sadece 1 MVP ödülü almış. Çok hakkını yediler NBA'de bu adamın sırf sevilmediği için ki NBA organizasyonu yavaş yavaş gözden de çıkarıyor. Onlara Lebron John Wall Durant gibi yeni reklamlar lazım diye. Bari Phill Jackson adamın kariyerini düşünsün biraz.

Çünkü herkes istatistiğe bakıyor kimse demiyor adamın 5 şampiyonluğu var. Sayı ortalamasına bakıyorlar 25.7. E bu adam Jordan yada LEbron gibi takım lideri olarak başlamadı ki direk. Yani bunların hesaba katılmadığı bu zamanlarda bence Phill çıkarabildiğince Kobe'yi ön plana çıkarmalı hakkını vermeli.

Adsız dedi ki...

@adsız 2002-03 ve 2006-07 de hakkının yendiğine inanıyorum,07-08 de hakederek aldı mvp sini,dediğin gibi bu gerçekten büyük bir utanç shaq&kobe gibi adamlar bir mvp de kalırken dirk&ai gibi adamlar bile mvp aldılar.

ama şöyle bi durum var,bu mvp voterları genelde advanced stats kullanarak oylarını verirler yani kobe gereken istatikleri elde edemezse diyelim ki 26-6-5 yaptı 32 dakikada bu diğer bir çok oyuncunun 38-42 dakika arası süre alarak yaptığı istatistikler kadar değer görür.
kobe nin bu seneki istatiklerini anlayabilmen için per36&per39 kullanmanı öneririm.
ha bana göre buna hiç gerek kalmıyacak bynum sakatlıktan döndükten sonra gasolun de dokunuşları azalıcağı için kobe rahatlıkla skoru kendi başına üstlenip 28-6-6 gibi bi statline la sezonu bitirip mvp yi alıcaktır(Lakersdan da +65 W bekliyorum)

Mesajının son bölümü ise oldukça saçma olmuş,pj gibi bir koçun ilk düşüncesi her zaman kobe yi en efektif biçimde kullanmak olucaktır.
ona göre şuan en efektif kullanma şekli bol bol dinlendirmek,her ne kadar şimdilik çok iyi gözüksede savunmada çok büyük problem yaşıyor kobe-yeteri kadar hızlı tepki veremiyor bacak gücünü tam olarak geri aldığında dakikaları da artıcaktır.

Adsız dedi ki...

Sen maçları izlemiyorsun heralde. Zehir gibi. 3 maç önce bende şüpheliydim. Ama şuan adam rahat 40-45 dk çıkaracak gibi oynuyor. Pota dibine daha çok gidiyor daha hareketli. Son iki maçtır müthiş enerjik. Şuanki maç mesela ilk periyot harikalar yarattı şuan oyunda değil 2 periyotta. Ve hala almadı oyuna. E bu adam 35 yaşında değil ki daha 32 olacak.

Bence Kobe'yi ihtiyacı oldugu kadar kullanıyor. Yoruldugu falan yok. Yada diğerlerini takım öndeyken oynatmak istiyor. Bende buna yanlış demiyorum ama Kobe'de süre kesmek doğru değil gelmiyor.