BIY AD

29 Mart 2011 Salı

Knicks Billups'ı Tutmayabilir

Bilindiği gibi Billups'ın bu sezon sonunda biten ve önümüzdeki sezon için opsiyonu takımın elinde bulunan 14.3 milyon dolarlık bir kontratı mevcut. Takas gerçekleştikten hemen sonra Billups'ın menajeri Andy Miller'ın, önümüzdeki sezon opsiyonunu kullanma teklifi Knicks genel menajeri Donnie Walsh tarafından reddedilmişti.

Knicks'in Billups'ı takımda tutmayıp, onun gidişinin ardından takımda oluşacak salary boşluğu ile de uzun arayışında olacakları ve bunun için de en büyük adaylarının DeAndre Jordan ve Marc Gasol olduğu konuşuluyor. Daha sonra Billups serbest kalır ve başka bir takımla anaşmazsa yeniden daha makul bir sözleşme ile Knicks'e dönme ihtimalinden basediliyor.

İlk olarak Billups'ın serbest kaldıktan sonra geri Knicks'e dönme ihtimalini bence direkt olarak kafamızdan silelim. 14,3 milyon doları vermeyip yollamayı göze aldıkları bir oyuncuyu, sadece dostluk ilişkilerine güvenerek ne kadar paraya takıma geri kazandırmayı düşünüyorlar merak ediyorum. Teklif edilen miktarı Billups kabul edecek mi yada o zamana kadar herhangi bir takımla anlaşmaması mümkün mü bunlar hep soru işareti.

Bu yüzden biz ihtimalleri ikiye indirerek yazımıza devam edelim. İlk olasılıkta Billups'ı gönderip yerine Marc Gasol veya Jordan'ı takıma getirelim. Bir kere bu kadar farklı yapıda iki oyuncuyu birbirine alternatif olarak görmek bana kalırsa yanlış. DeAndre Jordan çok atletik, hücum yönü oldukça kısıtlı, basketbol zekası fazla gelişmemiş ve fiziksel yetenekleriyle oynayan bir isimken Gasol orta mesafe şut sokan, ayakları yavaş, atletik olarak vasat fakat bir pivota göre basketbol zekası üst seviyede olan -tabii Avrupa'da yetişmiş olmasının bunda büyük payı var- bir oyuncu. Şartlar ne olursa olsun Knicks'in bir pivota ihtiyacı olduğu çok açık. Sezon içerisinde Amar'e 5 numarayı kotarabilir fakat playoff sertliğinde onu 5 numara oynatmak bana kalırsa intihardır. Bu şekilde hem faul problemine girebilir hem de savunmada yıpranması sebebiyle hücumda verimi düşebilir. Elde 5 numara oynayabilecek tek oyuncu olan Turiaf'ı hesaba katmıyorum bile. Asla playoff oynayan bir takımın ilk 5 oyuncusundan biri olacak kapasitede değil. Alınacak bir pivotla takımın uzun oyuncu konusunda eksiği kapanabilir fakat bu sefer de oyun kurucusuz kalırlar. D'antoni sisteminde oyunun temposu ve bu tempoyu ayarlayacak bir oyun kurucu her zaman çok önemlidir. Bunu da ligde belki en iyi yapabilecek guardlardan biri Billups ve takım onun eksikliği derinden hisseder.

Diğer olasılıkta ise Billups'ı takımda tutalım fakat takıma pivot oyuncu almayalım. Bu durum için fazla kafa yormamıza gerek yok çünkü halihazırda böyle bir takım Knicks ve durumları ortada.

Knicks için şu anda tek çıkar yol Billups'ı daha düşük bir kontratla takımda kalmaya ikna edip yanına bir adet uzun almak. Ben buna çok fazla ihtimal vermiyorum fakat eğer bunu başarabilirlerse kağıt üzerinde gerçekten çok iyi bir kadro kurmuş olurlar.

5 FARKLI FIKIR:

Hamza dedi ki...

Tek çıkar yol son paragraftaki yazın değil di antoniyi kovup işi bilen bir koç ile bilups çoşar finale giderler

Numan dedi ki...

Billups gelmiş 35 yaşına. Bundan sonra coşsa coşsa Warriors'a Wizards'a coşar. Marc Gasol'u alıp Toney Douglas'a güvensinler. Yedeğine de bi tane sağlam veteran PG koysunlar.

Adsız dedi ki...

Pierce garnet allen de 30küsürlerinde nba finalindede çoşuyorlar ama numancım.
akıl yaşta değil kondisyondadır;)

Adsız dedi ki...

bir kere billups nba'in sayılı floor-general'larından biri ve muhteşem bir winner. gittiği her takıma sihirli değnek dokunduran bir oyuncu. fakat şu an nba'de iş yapmayacağı üç takım varsa onlar wizards, warriors ve knicks'tir.

yüksek tempoda 35 yaşındaki billups'ı kullanmak çok verimsiz bir tercih. düşük tempoda oyunu hem savunma hem hücumda elinde tutan bir guard için run&gun tek kelimeyle israf.

numanın söylediği sebepten olmasa da billups'la yolların ayrılması ve deandre jordan+veteren guard+iş yapacak 2-3 numara yedeği gerekiyor. 14 milyonun ne kadarı salary cap boşluğuna gidiyor bilmiyorum ama knicks'i bu hamleler ve oturmuş bir sistem birkaç adım ileriye taşır. tabii carmelo'nun run&gun'ı baltalaması sorununun da çözülmesi gerekiyor.

Adsız dedi ki...

lakersa gider mi acaba yazın