BIY AD

27 Mart 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 26.03.2011

Mavericks 94 - Jazz 77
Dallas sözde zorlu Utah deplasmanından son çeyrekteki oyunu ile galibiyeti alarak ayrılmayı başardı. Son çeyreği 36-17'lik bir skorla kapatan Dallas özellikle Terry'nin etkili oyunu ile galibiyete ulaşmayı bildi. 22 sayı üreten Terry'nin yanında aynı zamanda 19 sayı-6 ribaund üreten Nowitzki takımı galibiyete taşıyan isimlerin başında geldi. Sakatlıklardan dolayı sekiz kişilik bir rotasyon ile oyunu bitiren Utah cephesinde 21 sayı-7 ribaund ile Jefferson etkili olan isimdi. Maçı koptuktan sonra sonuna kadar izlemedim ancak bugün özetlerde gördüğüm kadarıyla alkışla hakemin kararını protesto ederek oyundan atılmış. Hatta atılmak için alkışı hakemin gözüne gözüne sokarak yapmış bunu.

Bulls 95 - Bucks 87
Chicago Bulls fazla zorlandığı bir mücadeleyi galibiyetle kapatarak liderlik için avantajını sürdürmeyi başardı. Son iki dakikaya girilirken Chicago'nun maçta ilk kez öne geçmesi de bunu gösteren bir noktaydı. Maçı getiren isim tabi ki bir kez daha Rose oldu. 30 sayısının yanına 17 asist sığdıran Rose ayrıca kariyer rekorunu da yaptığı 17 asist ile kırmış oldu. Ömer Aşık 8 dakika forma şansı buldu ve serbesta tışlardan bulduğu 2 sayının yanına 4 ribaund ve 1 blok ekleyerek galibiyete katkı sağladı. Milwaukee ise Pacers'ın kaybettiği gece büyük bir fırsatı tepmiş oldu. Onlar için artık play-off treninin hareket ettiğini söyleyebiliriz.

Nets 87 - Hawks 98
Özellikle bu ay aldığı sürpriz mağlubiyetlerle dikkat çeken ve kafalarda ciddi soru işaretleri bırakan Atlanta evinde Nets'i farklı geçti. Evinde kazanması gereken maçları farklı sonuçlarla kaybeden Atlanta play-off'lar öncesi s.o.s veriyordu. Nets karşısında etkili oynayan Hawks Horford'un 23 sayı-12 ribaundu ile galibiyete ulaştı. Ayrıca Smith 22 sayı ile etkili oldu. Nets cephesinde son dönemin formda ismi Farmar kötü bir gece geçirirken Morrow'un 25 sayısı da farkı önleyemedi. Ayrıca bu galibiyetle Hawks play-off'u matematiksel olarak garantilemiş oldu.

Knicks 106 - Bobcats 114
Sezonun bitimine 9 maç var belki kafaları rahat ancak sezon biraz daha sürse Knicks play-off dışı kalacak. Üst üste 6.yenilgisini Bobcats deplasmanında aldı New York ve kötü gidişini sürdürdü. Bobcats karşısında özellikle ikinci çeyrek o kadar çaresiz bir görüntü verdi ki Knicks play-off takımı demeye bin şahit isterdi. Bobcats ise Pacers'ın kaybettiği gece aldığı galibiyetle play-off umutlarını sürdürmeyi başardı. Diaw 20 sayı-8 ribaund-5 asist ile en skorer isim olurken, Jackson 19 sayı-7 ribaund ile oynadı. Knicks cephesinde ise Melo'nun 36 sayılık katkısı takımın kötü gidişine dur diyemedi.

Pacers 88 - Pistons 100
Pacers üst üste kazanabileceği maçlar oynayarak kapıyı kapatma şansı yakalamıştı. Ancak hem Kings'e hem de dün gece Pistons'a kaybeden Pacers'ın arkasından gelen takımlar için play-off kapası halen aralık. Detroit beklediğimden daha rahattı. Maçın 3.çeyreğinde yakaladığı farkı maç sonuna kadar korumayı başardı Pistons. 23 sayı-6 asist ile Rip Hamilton takımını galibiyete götüren isim olarak dikkat çekti. Pacers ise maç boyu serbest atışları cömertçe harcarken, benchten gelen Rush 19 sayı ile takımının en skoreri oldu.

Raptors 90 - Clippers 94
Deplasman turnesi ve kötü sonuçları devam eden Raptors kazanmaya yakın olduğu bir maçı da kaybetmeyi başardı. Savunması biraz toparlanmış gözüküyordu ve son çeyreğe 7 sayılık bir üstünlükle önde girmişti Raptors. Ancak son çeyrek savunmayı yine baştan savma yapan Toronto yenilgiyi önleyemedi ve üst üste 4.yenilgisini almayı başardı. Griffin 22 sayı-16 ribaund ile takımını galibiyete taşırken, Kaman 17 sayı-12 ribaund üretti. Toronto cephesinde ise Ed Davis'in 21 sayı-11 ribaund ile başarılı bir performansı vardı.

0 FARKLI FIKIR: