BIY AD

2 Nisan 2011 Cumartesi

Oyuncular En "Flopper" İsmi Seçti: Varejao

İlk başta "flopper" sözcüğünü, Türkçe'de ne yazık ki tam karşılığı olmadığı için İngilizce haliyle yazmak zorunda kaldığımı belirteyim ve bilmeyenler için anlamını söyleyeyim: Rol yapan, olayları abartan, olmayan bir şeyi olmuş gibi gösteren gibi anlamlara geliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen 152 NBA oyuncusunun kullandığı oylarla ligin en flopper isimleri seçildi. Tabii ilk sıradaki isim kimseyi şaşırtmamıştır: Anderson Varejao. Onu takip eden isimler ise: Ginobilli, Scola, Fisher ve Kevin Martin olmuş. Varejao hakkında fazla birşey söylemeye zaten gerek yok, ödülü sonuna kadar hakeden bir isim. Listedeki diğer isimlerden Fisher ligde en çok hücum faul yaptıran oyuncuların başında geliyor. Kevin Martin ise en çok faul çizgisine giden oyunculardan biri. Tabii onun faul çizgisine gitmesinde vücudunun zayıf yapılı olması nedeniyle ufak temaslarda bile sağa sola savrulabilmesinin payı büyük. Ginobilli'nin de bazı darbelerde abartılı tepkiler verdiğini söyleyebiliriz. Ben Scola'ya şaşırdım açıkçası. Haberi okuduktan sonra hafızamı yokladığımda hatırladığım fazla pozisyon olmadı onunla alakalı. Arjantinli olması sebebiyle "Kanında vardır" diyerek önyargıyla yakaşılmış olabilir. Bu arada ilginç bir nokta da gözüme çarptı. Listedeki 5 oyuncunun 3'ü basketbol gelişim sürecini Avrupa'da geçirmiş diyebiliriz. Tabii bunların bir ortak özelliiği de Güney Amerikalı olmaları.

Bu arada aklıma gelenlerden aldığı darbeyi abartma konusunda Reggie Evans, Raja Bell ve Chris Paul de hiç fena değildir. Evans ve Bell hücum faul almak konusunda flop sayesinde uzmanlaşırken, Paul de bol bol rakiplerine faul çaldırmayı başarır.

8 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

listede gasol'ün olmaması şaşırtıcı.gerçi onu ayrı kategoriye koymuş olabilirler."ruhlar tarafından faule maruz kalan" gibi mesela.

Adsız dedi ki...

bizim hido da fena degil bu konuda

Adsız dedi ki...

Lebron James az ama öz olanlarından. Hakeme çarpıp yerde 5 dk yattığı hali hala aklım da.

Adsız dedi ki...

navarro'yu görmemiş bunlar tabi

GrandVizier dedi ki...

Hakkaten gasol nasıl olmaz ilginç,dokunsalar ahh uhhh bütün salonu inletir,lokavtta avrupada cok görmek isterim onu,nba de alıstı her temasa aglayıp faul almaya,avrupada biraz itiş kakışa gelsin görelim, batiste sırtına bir alsın hele:)

Enes dedi ki...

Paul Pierce?..

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Hido mu?

Adsız dedi ki...

Paul Pierce o şut fake lerinden aldığı faulleri bi de sokakta almaya çalışsın bakalım..Kırılmamış kemiği kalıyor mu?