BIY AD

28 Mart 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 27.03.2011

Hornets 84 - Lakers 102
Lakers üst üste mesaj vermeye devam ediyor. Evinde Hornets'i ağırlayan Lakers ilk çeyrekten skor üstünlüğünü eline aldığı maçtan galip ayrılmayı başardı. Üst üste 7. galibiyetini alan Lakers, Spurs'ün tökezlemesi ile aradaki maç farkını 4'e kadar indirdi ancak bu liderlik için yeterli olmayacaktır. Kobe'nin 30 sayı ürettiği maçın yıldızı 23 sayı-16 ribaund-4 blok ile oynayan Gasol oldu. Hornets cephesinde ise 24 sayı-10 ribaund ile Landry etkili gözüken isimdi ancak farklı bir yenilgi aldı Hornets.

Mavericks 91 - Suns 83
Batı'da Lakers'ı takibini sürdüren Dallas, Suns deplasmanından galibiyetle ayrılmayı başardı. Maçın son bölümüne kadar çekişme hakim olurken üst üste iki hücumda Suns potasına üçlüğü yollayan Kidd hesabı kesen isim oldu. Maçı getiren Kidd 16 sayı üretirken pota altında 16 sayı-18 ribaund ile Chandler oldukça iyi bir performans sergiledi. Suns cephesinde ise ilk beş başlayan Gortat 20 sayı-15 ribaund ile iyi performansını sürdürdü ancak mağlubiyete engel olamadı. Suns'un play-off yapabilme şansı da çok çok aza inmiş oldu.

Spurs 104 - Grizzlies 111
Spurs geri vitese geçti. Duncan'ın sakatlığından sonra takım olarak bir türlü kimyayı sağlayamayan Spurs üst üste 3.yenilgisini aldı. Memphis ise aldığı bu önemli galibiyet ile play-off yolunda çok önemli bir avantaj yakaladı. Play-off'larda karşılaşması muhtemel bu iki takımın maçında Memphis önemli bir mesaj verdi. Duncan'ın yokluğu ve Manu'nun 2. devreyi kenarda geçirmesi de buna bir etken tabi ancak karakter ortaya koyarak kazanan Memphis oldu. 23 sayı-11 ribaund ile Randolph ve 23 sayı-5 top çalma ile oynayan Allen galibiyeti getiren isimler olmayı başardı. Spurs cephesinde ise benchten gelerek 9/12 isabetle oynayan Hill'n 30 sayısı galibiyet için yeterli değildi.

Rockets 119 - Heat 125
Gecenin en çekişmeli ve zevkli maçlarından biriydi. Maçın başından sonuna kadar başa baş giden mücadeleden kadro kalitesinin farkı ile galip ayrılan Heat oldu. Heat'in yavaş yavaş form tutmaya başlaması da gözlerden kaçmamalı. Wade-James-Bosh üçlüsü de 30 sayı barajına ulaştı bu maçta. 30 sayı-11 ribaund-5 asist-2 blok ile Wade bana göre maçın kahramanıydı. İşin tehlikeye girdiği anlarda elini taşın altına soktu ve takımını buralara taşıdı. James 33 sayı-10 ribaund-7 asist üretirken, Bosh 31 sayı-12 ribaund ile iyi bir gece geçirdi. Houston ise bu mağlubiyet ile play-off trenine hemen hemen elveda demiş oldu. 25 sayı-7 ribaund-9 asist ile Lowry gecenin en başarılı isimlerinden biriydi Houston'da ancak galibiyeti getiremedi.

Celtics 85 - Wolves 82
Son dönemdeki düşüşü gözlerden kaçmayan Celtics için morallerin düzelebileceği bir deplasmandı Wolves ancak beklenilen olmadı. İlk çeyreğe fırtına gibi başlayan ve bir anda çift haneli farklara çıkan Celtics için kolay bir maç olacağını düşünmüştüm izlerken ancak Wolves'in geri dönüşü hatta öne geçmesi benim için çok sürpriz oldu. Rahat kazanabileceği maçı bile zora sokmayı başardı Celtics. Bu maçlar play-off öncesi ciddi bir mental yorgunluk getirebilir takıma. 23 sayı ile oynayan Pierce takımının en skoreri olurken, 13 sayı-13 ribaund-5 asist ile Garnett etkili bir performans sergiledi. Wolves cephesinde ise Beasley'in 28 sayı-10 ribaundluk bir performanı vardı ancak bu 28 sayıyı 28 şutta bulması performansında soru işareti bıraktı.

Hawks 99 - Cavaliers 83
Hawks'ın kazanabileceği iki maç vardı önünde ve o 2 galibiyeti aldılar. Nets ve Cavaliers'a karşı rölantide bir oyun sergileyerek galibiyete ulaştı Hawks. Ancak takımın durumu gözler önünde geçtiğimiz sezonlara göre ileri gitmek yerine geri gitmişler. Play-off öncesi şu önlerindeki iki mesaj maçı biraz olsun onları canlandırabilir. Celtics ve Magic karşısına çıkacaklar bundan hemen sonra. Marvin Williams 31 sayı ile bu sezonun en yüksek rakamına ulaşırken, Smith 13 sayı-18 ribaund-8 asist ile başarılı bir performansa imza attı. Cleveland cephesinde Semih forma giymezken, Davis 19 sayı-7 asist üretti.

Blazers 90 - Thunder 99
Oklahoma'nın müthiş çıkışı devam ediyor. Batı'da All-Star arasından sonra en iyi dereceyi yapan takım Lakers'tan sonra genç Thunder. Takaslardan sonra takımın sertlik seviyesinde de artış olunca tam anlamıyla hazır bir şekilde girecekler play-off'a. Önlerindeki bu maçlara prova olarak baktıkları açık çünkü oynadığı her maçı kazanmak isteyen bir takım görüyorum Thunder'ın maçlarında. 28 sayı-7 ribaund-7 asist ile Westbrook takımı galibiyete götürürken, Durant 21 sayı kaydetti. Portland cephesinde ise takıma neredeyse bedavaya kazandırılan Wallace 40 sayıya imzasını atarak bu sezon en yüksek sayısına ulaştı. Portland'ı sevindiren nokta Wallace'ın gittikçe yükselen formu olacaktır play-off öncesi.

Kings 114 - Sixers 111
Doğu turnesinde bulunan Sacramento üst üste play-off yarışındaki ekiplere mağlubiyet tattırdı. Pacers ve Bucks'ı deplasmanda deviren krallar son olarak Sixers'ı da uzatma sonunda geçerek bu turneyi üst üste 3 galibiyet alarak noktaladı. Lou Williams'ın enfes üçlüğü ile maçı uzatmaya götüren ve galibiyet inadını sürdüren Sixers buna rağmen eli boş ayrıldı taraftarının önünde. Thornton 32 sayı-7 ribaund ile Sacramento cephesinde etkili bir performans sergilerken, pota altında 13 sayı-19 ribaund ile Dalembert söz sahibiydi. Sixers cephesinde ise Holiday 28 sayı-9 ribaund-7 asist ile her alanda etkili olmasına karşın galibiyeti getiremedi.

Wizards 104 - Warriors 114
Deplasman fakiri Washington'a geçit vermeyen takımlardan biri de Warriors oldu. Başa baş geçen mücadelenin son çeyreğinde masaya yumruğunu vuran Golden State kazanan taraf oldu. Ellis ise izleyenlere müthiş bir resital sundu. 37 sayı-13 asist-7 ribaund ile harika bir gece geçiren Ellis aynı zamanda 13 asist ile kariyer rekorunu da egale etmiş oldu. Wizards cephesinde de 28 sayı-18 ribaund-5 blok ile McGee'nin müthiş performansı vardı ancak bu galibiyet için yeterli olmadı.

4 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Simdiden sabirsizlikla Denver Oklahoma playoff serisini bekliyorum, süper gececek

motörkafa dedi ki...

Boston hiç keyif vermiyor artık.

Adsız dedi ki...

Spurs de pota altı çok zayıf ,Splitter tam balon çıktı hücumu geçtim savunmada birşey yap be adam, Blair desen boy dezavantajı çok öne çıkıyor .Jefferson playoff yaklıştıkça yine hayalet gibi sahada .Şu maçta Hill dışında oyunun hakkını veren yoktu ,Bonner ve Neal yan parçalar onların katkısı sınırlı.Kaç sene oldu Duncan ın yanına bir sağlam uzun getiremedi popovich .
Ali çayır

Adsız dedi ki...

Boston playoff moduna girdi kardeş rölantideler playoffta pompaya başlarlar diye düşünüyorum