BIY AD

1 Nisan 2011 Cuma

Kavga Üstüne Kavga


Link

Dün Wall-Ilgauskas sürtüşmesinden sonra, bugün de Mavs ile Lakers arasında bir kavga patlak verdi. Daha dün blog'a koymadığım Fernandez-Jack kapışması da vardı. Playofflar yaklaşırken, oyunculardaki stresin arttığına bir işaret olabilir mi acaba?

Terry çok kötü bir maç geçiriyordu. Normalde kenardan gelerek verdiği katkıyı falan bir kenara bıraklım, adeta zarar veriyordu takıma kaçırdığı şutlar, kontrol edemediği toplarla. Bunun üzerine kendisini geçen Blake'i, faul çalındıktan sonra şöyle bir itti. Olay bundan dolayı patlak verdi. Blake geldi horozlandı Terry'e falan filan, görüyorsunuz zaten videoda. Ama tabii ki en pislik oyuncu Barnes idi. İlk atılan da o oldu oyundan. Terry ve Blake ikilisinin yanı sıra Haywood'un da oyun dışı kaldığını söyleyeyim. Tabii Haywood ne yaptı anlamadım. Atıldığı anda ilk tepkim "Nasıl yani?" oldu.

Belki Terry'e en baştan sportmenlik dışı 1 veya 2 faulü çalınsa, olay bu kadar büyümeyebilirdi. Öyle bir hareketin, hele düdükten sonra yapılmış ise basketbol ile hiç alakası yok. Ama bu kadar olay çıkaracak kadar sert bir müdahale de değildi. Barnes'ın tepkisi mesela ne kadar abartı belli değil... 1-2 maç ceza alması neredeyse kesin gibi, onun yanında çok da ağır bir suç işlememiş olan Terry de güme gidebilir. Bakalım göreceğiz.

Bu arada kavgadan kısa vadede Mavs karlı çıktı, farkı 17'den 10'a kadar indirmeyi başardılar. Kopmuş maçı az kalsın çevireceklerdi ki, Kobe devreye girdi ve farkı yeniden açtı. Geçen sezon playofflar'da Vujacic'in salaklığı yüzünden az kalsın maçı veriyorlardı, şimdi olayı başlatmasalar da Barnes ve Blake'in olayı alevlendirmesi ile yine maç dönme raddesine geldi. Fark zaten 17, iki serbest atış kullanacaksın 19 olacak top yine sana geçecek bir hücum daha yapacaksın. Daha sakin karşılarsan Mavs'in istediği şeyi vermeyeceksin. Blake'in tepkisine suç bulmuyorum, zira her insan gider "Derdin ne?" diye yapışır Terry'e ama Barnes işte nasıl bir mal olduğunu gösteriyor bence. Geçmişte onlarca bu tarz hareketi var kendisinin. Herhangi bir kavga sırasında bench'te öyle boş boş oturuyor olsa bile oyundan atılmayı hakeden bir oyuncu. O derece...

Neyse efendim, kavga veya değil. Lakers rahat bir şekilde devirerek Mavs'i, Batı 2.'liğini neredeyse garantiledi. Şimdi Spurs'ün biraz daha tepe taklak gitmesini umacaklar NBA 1.'liği için.

4 FARKLI FIKIR:

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

barnes, garnett vs. bu adamlardan nefret ediyorum

Adsız dedi ki...

@cengo

onlar da sana bayılmıyor

Adsız dedi ki...

artest de eski artest olsaydı, barnes'la voltran oluştururlardı herhalde.

gmike dedi ki...

bence en karlı cıkan barnesin formayı kapan eleman olmus:)