BIY AD

2 Nisan 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 1.04.2011

Lakers 96 - Jazz 85
Ligin en formda takımı eksik Utah karşısında zorlansa da galibiyete ulaşmayı başardı. İlk devre Utah ekstra oynayarak 8 sayılık bir üstünlük sağladı ancak ikinci devre esen bir Lakers fırtınası vardı. Bir gece önce Dallas'a yaptıkları gibi ikinci devre sahneye çıkarak bir anda skorda öne fırlayan bir Lakers izledik dün gece. Kobe 21 sayıyla en skorer isim olurken, Gasol 16 sayı-9 ribaund ile mücadele etti. Utah'ta ise Cj Miles2in 24 sayısı galibiyet için yeterli olmazken, Jefferson 17 sayı-10 ribaund ile mücadele etti. Lakers'ın üst üste 9.galibiyetini alıp Spurs ile aradaki maç farkını 1.5 maça kadar indirdiğini de belirtelim. Liderlik için ciddi bir şansı da bulunuyor Lakers'ın sezon sonu yaklaşırken.

Spurs 114 - Rockets 119
Spurs serbest düşüşe devam ediyor. Houston'un son haftada sergilediği kötü performans ile bu gece Spurs'un yenilgi serisinin biteceğini düşünüyordum ancak uzatma sonunda galibiyete ulaşan takım Houston oldu. Her ne kadar şansları çok az olsa da ısrarla savaşmayı sürdürüyor Houston. Ancak bu saatten sonra üst tarafta Hornets ve Memphis'in hata yapacağını sanmıyorum. 33 sayıyla oynayan Martin takımının en skorer ismi olurken, Scola 21 sayı-14 ribaund-6 asist ile başarılı bir performans sergiledi Duncan karşısında. Spurs'te ise en dikkat çeken isim 31 sayı üreten Parker oldu ancak bu takımının üst üste 6.yenilgisini engelleyemedi. Spurs için artık liderliği kaybetme konusunda tehlike çanları da çalmaya başladı.

Thunder 91 - Blazers 98
Müthiş performansı ile dikkat çeken Thunder, Blazers karşısında yenilgiden kaçamadı. Batı'nın son üç sırasında gidip gelen Portland önemli bir galibiyet alarak kendini şimdilik 6.sıraya atmış durumda. 32 sayı-8 ribaund ile oynayan Aldridge takımını sırtlayan ve galibiyete taşıyan isim olurken, benchten gelen Batum 19 sayı-6 ribaund ile galibiyete önemli bir katkı sağladı. Beş maçlık galibiyet serisi sonlanan Thunder'da 25 sayı-11 ribaund ile Durant etkili olurken, benchten gelen Harden 21 sayılık bir skor katkısı sağladı ancak galibiyet için yeterli olmadı.

Bulls 101 - Pistons 96
Chicago Bulls iyi oyununa ve galibiyetlerine devam ediyor. Rose önderliğinde ilerleyen Bulls'ta Boozer'ın da forma girmesi sevindirici bir etmen oldu. Maçın önemli bir ayrıntısı da Dennis Rodman'ın 10 numaralı formasının Detroit tarafından emekli edilmesiydi. Bu etkinlik için Rodman'ın şampiyonluk yaşadığı iki takımın maçının seçilmesi iyi olmuş. 27 sayı-7 asist-4 top çalma ile oynayan Rose galibiyeti getirirken, Boozer 22 sayı-8 ribaund-7 asist ile her alanda katkı sağladı. Detroit'te ise Rip Hamilton'un 30 sayılık katkısı galibiyeti getirmedi. Ömer ise 10 dakika forma giyerek 2 sayı-3 ribaund üretmeyi başardı.

Celtics 83 - Hawks 88
Hawks'ın Mart ayındaki performansını h iç beğenmemiş ve play-off'larda duman olacağını düşünmüştüm. Ancak ne olduysa son bir haftada kendilerini toparladılar ve iki önemli mesaj maçında da galibiyete ulaştılar. Dün gece b2b maçında olan Celtics'e karşı galibiyete ulaşmayı başaran Hawks önemli bir maçta kazanarak moral buldu. 16 sayı-15 ribaund ile Horford'un etkili performansı dikkat çekerken, benchten gelen Crawford 20 sayı ile mücadele etti. Celtics'te ise 25 sayı-8 ribaund ile oynayan Pierce'ın bu performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Heat 111 - Wolves 92
Dört maçlık deplasman turnesinde Wolves karşısına çıkan Heat zorlansa da ikinci devre etkili bir oyun oynayarak galibiyete ulaşmayı başardı. İzlediğim kadarıyla ilk devreyi rölantide geçiren bir takım vardı Heat adına. Sezon sonuna doğru bu tip performanslar normal ve kazandığın sürece sorun yok bence sezonun bu son bölümünde. 27 sayı-10 asist-6 ribaund ile James harika bir performans sergilerken, 32 sayı ile Wade takımın en skorer ismi olarak dikkat çekti. Wolves cephesinde benchten gelen Webster 22 sayılık bir katkı yaparken, Love 18 sayı-7 ribaund ile etkili oldu ancak galibiyete ulaşamadılar.

Bobcats 77 - Magic 89
Evinde play-off kovalayan Bobcats'i ağırlayan Magic rahat bir maç sonunda galibiyete ulaşmayı bildi. Etkisiz bir oyun sergileyen Bobcats'te bir de Jackson gibi bir yıldızın eksikliği takımı etkiledi. Howard 26 sayı-14 ribaund ile takımda en etkili isim olurken, Hidayet 12 sayı-7 asist ile mücadele etti. Bobcats'te Jackson'un eksikliği vardı dedik ama onun yerine ilk beş çıkan Cunningham 21 sayısı ile kariyer rekorunu kırdı dün gece.

Nets 90 - Sixers 115
Sixers yoluna dolu dizgin devam ediyor. Üst üste üç maçtır kazanan takım dün gece Nets galibiyeti ile play-off'u garantiledi. Görünüşe bakılırsa play-off'ta Celtics ya da Heat ile eşleşecek Sixers ve ben eminim ki karşısına kim çıkarsa çıksın çok can yakacaktır şu performanslarını ortaya koyabilirlerse. Pas trafiği çok iyi olan, enerjik ve iyi anlaşan bir takımları var. 17 sayı-7 asist ile formda Holiday performansı ile takımını taşıyan isim olurken, benchten gelen Young 9/12 isabetle 22 sayı üretti. Deron Williams'ın Nets forması altında en kötü maçlarından birini çıkarttığı gecede 15 sayı-11 ribaund ile Brandan Wright'ın performansı galibiyet için yeterli olmadı.

Bucks 88 - Pacers 89
Milwaukee'nin play-off trenini tamamen kaçırdığı maç oldu. Maçın genelinde geride olmalarına rağmen son çeyrek geri gelen Bucks öne geçme fırsatlarını değerlendiremedi. Son saniyede Gooden'ın kaçırdığı şut kaçan play-off treninin bir resmiydi. Ensesinde Bobcats'in nefesini hisseden Pacers ise şu kısa dönemde maç farkını 2'ye çıkartarak önemli bir avantaj yakaladı. 15 sayı-11 ribaund-4 blok ile oynayan Hibbert galibiyete giden takımında baş rol oynarken, Granger 17 sayı üretti. Milwaukee'de 20 sayı-7 ribaund ile Jennings etkili bir performans sergilemesine rağmen galibiyete ulaşamadı.

Grizzlies 93 - Hornets 81
Batı'da sıralama açısından oldukça önemli bir mücadeleydi ve deplasmanda bu maçtan gaip ayrılan Memphis, Horntes ile galibiyetlerini eşitlemeyi başardı. Randolph 28 sayı-10 ribaund-7 asist ile gösterdiği harika performans ile takımını galibiyete taşırken, Allen 17 sayı üretti. West'in sakatlığına rağmen son dönemde aldığı önemli galibiyetler ile dikkat çeken Hornets'te ise bir kez daha Landry 19 sayısı ile öne çıktı ancak yıldız isim Paul'un suskun olması galibiyete en büyük engel oldu.

Nuggets 99 - Kings 90
Doğu'da Sixers için söylediklerimin benzerleri de Denver için geçerli. Play-off'ta bu performanslarıyla çok can yakabilirler. Üst üste 5.galibiyetlerini aldılar dün gece ve Batı'da 5.sıra için önemli bir avantaj yakaladılar. Altı ismin çift haneli sayılara çıktığı Denver'da Nene'nin 12 sayı-12 ribaund-6 asist ile yaptığı katkılar dikkat çekti. Benchten gelen Felton'un ise 17 sayısı vardı galibiyete giden takımda. Kings cephesinde ise ilk beşin tamamı çift haneli sayılara ulaşmasına rağmen şut konusunda çok isabetsiz bir gece geçirdiler. Dış şut yüzdesi zaten yerlerdeyken normal isabet konusunda da büyük sıkıntı yaşadı Kings dün akşam. 17 sayı ile Garcia Kings'in en etkili ismi oldu.

Cavaliers 107 - Wizards 115
Doğu'nun dibindeki iki takım bol skorlu bir mücadeleye imza atmışlar. Gece bakma şansım olmadı bu maça zaten gereksiz bir maç olduğu ortada ama istatiksel açıdan ilginç katkılar var. Örneğin Wizards'ın bu ara en formda ismi olan Crawford 21 sayı-11 asist-10 ribaund ile kariyerinin ilk triple double'ını yaparak öne çıktı. Crawfrd'un bu iyi performansının ardından Young rotasyonda kendine gelecek sene yer bulabilecek mi merak konusu. Blatche'de 36 sayı-19 ribaund ile her iki kategoride de kariyer rekoruna ılaşırken 16 hücum ribaundu alarak dikkat çekti. Cleveland cephesinde Sessions 26 sayı kaydetti.

Clippers 98 - Suns 111
Üzerinden play-off baskısını atan Phoenix dört maç aradan sonra galibiyetle tanıştı. İkinci çeyrekle beraber oyunda ağırlığını ortaya koyan Suns rahat bir şekilde galibiyete ulaşmayı bildi. 16 sayı-7 ribaund-5 asist ile oynayan Dudley takımı sırtlayan isim olurken, 17 sayı-10 ribaund ile uzun bir aradan sonra Warrick'ten iyi katkı almayı başardı. Clippers cephesinde de sezonun ikinci döneminde sakatlıklarla boğuşan Gordon 21 sayı üretirken, Griffin ise 20 sayı-13 ribaund ile mücadele etti.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

müdür ne zamandı bilmiyorum ama phil baba ligi lider bitireceğiz dediğinde burada dalga geçmiştiniz ama az kaldı phil yine kazanacak;)

Adsız dedi ki...

spolestra'da harbiden beyin yok. 20 sayı farkla kazandıkları maçta lebron 43 dakka süre almış