BIY AD

1 Nisan 2011 Cuma

Uzmanlara Göre Lig Tehlikede

Her sene geleneksel olarak düzenlenen Dünya Spor Kongresi, geçtiğimiz günlerde Florida'da gerçekleşti. Bu toplantılarda birçok spor uzmanı bir araya geldi ve toplantı konularından biri de NBA'in geleceğiydi.

Bilindiği gibi gelecek sezon için NBA'de maçların oynanıp oynanmayacağı ve lokavta gidilip gidilmeyeceği konusunda belirsizlik hala sürüyor. All-Star arasında oyuncular ve takım sahiplerini bir araya getiren David Stern görüşmelerin olumlu geçtiğini söylemişti.

Kongrede buluşan spor uzmanlarının ortak beklentisi ise MLB dışında ABD'deki tüm büyük spor organizasyonlarının tehlikeyle karşılaşacak olması yönünde. Zaten bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde NFL lokavta gitmişti. Bu doğrultuda NBA'in de gelecek sene lokavt nedeniyle bir müddet duraksayacağını ve eksik bir sezon olacağını bekliyorlar. Açıklama yapan NBA temsilcisi hukukçu Howard Ganz ise diğerlerinden daha iyimser ve lokavtın kaçınılmaz olmadığını düşündüğünü söylemiş.

En son 1998-99 sezonunda ligde lokavt olmuş ve takımlar toplamda 50'şer maça çıkmışlardı. All-Star organizasyonu da yapılamamıştı. Bu konuda ligin kaderinin ne olacağını zaman gösterecek.

4 FARKLI FIKIR:

cuma dursun dedi ki...

paylaşamadıkları şey ne acaba sporcu ve takım sahiplerinin? hepsi katır yüküyle para kazanıyor sonuçta.

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

Lokavt konusunda kamuoyunda büyük bilgi eksikliği var bence,kendim de dahil.

Konuyla ilgili bir bilginiz varsa bizi aydınlatırsanız seviniriz.

Lokavt neden oluşur? Anlaşmazlıklar hangi noktalarda çıkıyor? gibi...

Adsız dedi ki...

genel olarak takım sahipleri para kaybettiklerinden, oyuncuların fazla para kazanmasından, kontratların garanti olmasından şikayetçi. hard cap uygulaması da gündemde bu nedenle. oyuncular da tabii ki ellerindeki haklardan vazgeçmek istemiyor. genel olarak durum böyle özetlenebilir.

Ender dedi ki...

30 haziranda mevcut kontrat bitiyor ve yeni kontrat yapılacak. bu kontrat belli başlı bazı kuralları içeriyor. oyuncu hakları, bazı maddi konular v.s oyuncuların temsilcisi derrick fisher. yani nba'de bütün oyuncularını fisher temsil ediyor. ayrıca fisher'a bütün oyuncular tam destek veriyor. fisher ne zaman oyuncu haklarıyla ilgili bir konuşma yapsa medya tarafından çok doğru ve yerinde bulunuyor. yani bu aşamada fisher'ın(oyuncuların) geri adım atması beklenmiyor. takımların geri adım atmaması asıl mesele. daha önce de lokavt oldu fakat bu sefer daha ciddi anlaşmazlıklar var. en önemli konu tabii ki duygusal nedenler. nba geçen sene, neredeyse yarım milyar dolar zarar etmiş toplamda ve genel olarak düşük bütçeli takımlar çok sıkıntılılar. lokavt olursa hem takımlar kaybedecek hem de oyuncular fakat şöyle düşünün, 2 deli hızla birbirine doğru arabayı sürüyor, iki taraftan biri ya kıracak ya da ikisi de ölecek. benim şahsi fikrim ; lokavt kesinlikle olacak ve lokavttan sonra da kazanan taraf takımlar olacak. nba'de bazı yıldızların avrupa'ya gelme ihtimalleri var, hatta avrupa'da da 10m gibi ücretleri rahatlıkla koparabilirler büyük takımlardan fakat attan inip eşeğe binmeyi kimse istemez.