BIY AD

31 Mart 2011 Perşembe

NBA'de Bugün - 30.03.2011

Nets 116 - Knicks 120
Pazartesi gecesi Orlando'yu mağlup eden Knicks evinde ağırladığı Nets karşısında da galibiyeti bularak üst üste 2.galibiyetini alarak nefes aldı. Maçın büyük bölümünü geride götüren Knicks üçüncü periyodun sonunda Nets'i yakalamayı başardı ve son çeyrek iyi basketbolla galibiyete uzandı. Formunu yükseltmeye başlayan Carmelo 39 sayı-10 ribaund-5 asist ile oynayarak takımına galibiyeti getiren isim oldu. Nets cephesinde sakatlığından dolayı uzun süredir forma giyemeyen Deron 22 sayı-8 ribaund-8 asist ile takımını sırtladı ancak galibiyeti getiremedi.

Bulls 108 - Wolves 91
Doğu'da liderliğe doğru adım adım ilerleyen Bulls bir başka engeli daha aşmayı başardı. Wolves deplasmanında rahat bir görüntü çizen ve Mvp'nin en büyük adaylarından Rose ile galibiyete uzanmayı başardı Chicago. 23 sayı-10 asist ile oynayan Rose takımını galibiyete taşırken, Boozer 24 sayı-14 ribaund ile oldukça etkili bir karşılaşma çıkarttı. Ömer ise 13 dakika süre alarak 3 sayı-4 ribaund-2 asist-1 blok ile mücadele etti. Wolves adına son üç maçta mücadele edemeyen Love dönüş maçında 16 sayı-9 ribaund ile beklediğimiz etkili performanslarından uzak kaldı.

Mavericks 106 - Clippers 100
Los Angeles deplasmanına çıkan Dallas her ne kadar zorlanmış olsa da Clippers engelini de galibiyetle aşmayı başardı. 22 sayı ile sürpriz bir katkı sağlayan Barea aynı zamanda bu performansının yanına 6 asist ekleyerek galibiyetin en önemli mimarı oldu. Clippers'ta ise Griffin 25 sayı-17 ribaund ile müthiş maçlarına bir yenisini daha ekledi ancak galibiyet için bu performansı yeterli olmadı. Bu galibiyetle beraber Lakers ile arasındaki farkı yarım maça kadar indiren Dallas'ın bu akşam Los Angeles'ın diğer takımı karşısında neler yapacağı merak konusu.

Blazers 91 - Hornets 95
Batı'da 5-8 arasında kan gövdeyi götürüyor adeta. Denver bu grupla farkı biraz açmış olsa da son üç sıranın sahipleri halen belli değil. Hornets dün gece evinde önemli bir maçta galibiyete uzanarak sıralamada Portland'ın önüne geçmeyi başardı. West'in sakatlığı ile beraber sorun yaşayacağını düşündüğüm Hornets'te Landry'nin ekstra katkıları takımı bu dönemde ayakta tutan bir numaralı etken. Dün gece 21 sayısı ile takımın en skoreri olmayı başardı Landry ve galibiyette büyük pay sahibi oldu. Hornets'in etkili bücürü Paul ise 11 sayı-12 asist-7 ribaund-4 top çalma ile her alanda katkı sağlayarak etkili bir karşılaşma çıkarttı. Portland'da ise 24 sayı-15 ribaund ile etkili olan Aldridge galibiyeti getiremedi.

Magic 82 - Hawks 85
Play-off'ların muhtemel eşleşmesinin provası yapıldı dün gece. Orlando konuk olduğu Hawks deplasmanından boynu bükük ayrıldı. Maç oldukça çekişmeli ve play-off havasında geçti. Evsahibi Hawks Josh Smith'in etkili oyunu ile galibiyete ulaşmayı başardı. 26 sayı-6 ribaund-4 asist ile oldukça başarılı bir gece geçiren ve takımını sırtlayan Smith'in yanında 18 sayıyla oynayan Johnson'da galibiyeti getiren isimlerdendi. Magic'te Howard 4/13 ile etkisiz bir karşılaşma çıkarttı ve yenilginin baş faktörlerinden oldu. 17 sayı-8 ribaund-5 asist üreten Hidayet takımını sırtladı ancak galibiyeti getiremedi. Atlanta böylece bu önemli mesaj maçını alarak play-off'lar öncesi moral yakaladı.

Heat 123 - Wizards 107
Üst üste Doğu'nun kötü takımlarıyla karşılaşan Heat bir başka sürpriz sonuca izin vermeyerek deplasmanda Wizards'ı mağlup etti. Oldukça gergin geçen bir maçtı ve 5 teknik faul düdüğü duyuldu. Wall ve Ilgauskas'ın da oyundan atıldığını belirtmek gerek. Böylesine bir maçta bloklarıyla takım arkadaşlarını ateşlemeye çalışan McGee ve 39 sayılık katkısıyla kariyer rekorunu kıran Crawford galibiyet için çok çabaladı ancak Heat'e direnemedi. 35 sayı-8 ribaund-8 asist ile James ve 33 sayısı ile Wade Heat'in galibiyetinde baş rol oynayan isimler olarak dikkat çektiler.

Kings 90 - Nuggets 104
Son dönemin iki formda takımını karşı karşıya getiren maçta gülen taraf Denver oldu. Başa baş geçen mücadelede son çeyreği 30-19'la kapatan Denver galibiyete uzanmayı başardı. 6 oyuncunun çift hanelere çıktığı Denver'da her zamanki gibi skor katkısı dağılmış oldu. Lawson 20 sayı üretirken, Gallinari ve Smith 17 sayıyla galibiyeti getiren isimler oldular. Karşı tarafta ise son dönemin en etkili isimlerinden Thornton 27 sayıyla oynarken, Evans 22 sayı-7 asist ile mücadele etti.

Thunder 116 - Suns 108
Play-off umutları çok önceden sönen Phoenix üst üste 4.yenilgisini Thunder karşısında aldı. Thunder ise son dönemdeki formunu sürdürürken 50 galibiyet barajına ulaşmış oldu. Yakın farkla giden maçta son çeyrek rakip potaya 37 sayı gönderen Thunder bu hücum performansıyla galibiyete ulaştı. 22'şer sayı ile Durant ve Harden takımını galibiyete taşıyan isimler oldu. Suns cephesinde ise mücadeleye benchte başlayan Carter 28 sayı ile mücadele etti ancak galibiyeti getiremedi.

Rockets 97 - Sixers 108
Doğu turnesinde bulunan Rockets son dönemin en etkili takımlarından biri olan Sixers'a deplasmanda mağlup olarak play-off yarışından koptu. Memphis ile arasındaki maç farkı 3'e çıkan Houston'un matematiksel olarak şansı halen devam etse de bu saatten sonra yerinin değişeceğini düşünmüyorum. Holiday 24 sayı-12 asist ile başarılı bir performansa imza atarken, benchten gelen Young 22 sayılık bir katkı sağladı. Rockets cephesinde ise Lowry'nin 19 sayısı galibiyet için yetmedi.

Cavaliers 97 - Bobcats 98
Bobcats inatla play-off yarışını sürdürüyor. Boris Diaw'ın ekstra performansıyla dün gece Cleveland'ı geçen Bobcats bir maç geriden Pacers'ı takibini sürdürüyor. 26 sayı-11 assit-7 ribaund ile oynayan ve takımını galibiyete götüren isim Diaw oldu. Cleveland'da ise benchten gelerek 24 sayılık katkı veren Sessions galibiyet için yeterli olmadı. Cleveland'ın son topunu bloklayan McGuire bu önemli hamlesi ile belki de takımını yarışın içinde tutmayı başardı.

Warriors 91 - Grizzlies 110
Houston'un kaybettiği gecede evinde Golden State karşısında galibiyete uzanan Memphis için artık play-off'u garantiledi diyebiliriz. Her zaman olduğu gibi boyalı alanda rakip takıma karşı büyük üstünlük kuran ve 76 sayısını buradan üreten Memphis önemli bir maçı kazanmış oldu. 21 sayı ile oynayan Allen takımının en skoreri olurken, Randolph ve Conley Warriors potasına 20 sayı göndermeyi başardı. Curry&Ellis ikilisi 9/28 isabetle oldukça kötü bir gece geçirirken 16 sayıyla Wright takımını ayakta tutmaya çalıştı ancak başarılı olamadı.

Pistons 101 - Pacers 111
Bobcats'in nefesini ensesinde lige devam eden Pacers evinde önemli bir galibiyet alarak yerini korumayı başardı. Rahat bir maç çıkartan ve ikinci çeyrekle beraber yumruğunu masaya vuran Pacers galibiyete yürümeyi başardı. 9/11 isabetle oynayan Collison takımını taşıyan isim olurken, benchten gelen isim McRoberts 15 sayı-13 ribaund ile önemli bir katkı sağladı. Pistons cephesinde son çeyrek bulduğu 12 sayıyla takımını oyun içinde tutmaya çalışan Stuckey 24 sayı-9 asist-7 ribaund ile oynadı ancak galibiyeti getiremedi.

Bucks 104 - Raptors 98
Bucks bir gün önce Bobcats'e kaybederek play-off şansını hemen hemen bitirmişti. Dün gece Raptors karşısında kazanarak iyice azalan şanslarına rağmen yarışı sürdürüyorlar. 25 sayı-7 asist ile oynayan Jennings takımı galibiyete götüren isim olurken, benchten gelen Gooden 22 sayı-11 ribaund ile double-double yaptı. Toronto cephesinde 22 sayı ile Bargnani en skorer isim olarak dikkat çekti.

0 FARKLI FIKIR: