BIY AD

27 Mart 2010 Cumartesi

Günün En İyileri - 21, 22, 23 ve 24 Mart (Yılın En İyi Smacı)

Ve sonunda, yarın yakalıyorum güncel Top 10'u.

21 Mart:

Link

İşte bana göre yılın smacı... Shaun Livingston'ın havada topu Gasol'den kaçırıp, inanılmaz kısa bir mesafe ve zaman içerisinde yeniden kaldırarak vurduğu smaç. O kadar kılpayı yapabiliyor ki, çok kötü düşüyor. Çok uzun süre parkelerden uzak kalan Livingston yine sakatlanabilirmiş. Beni JR Smith'in 360'ından bile çok etkiledi. Ama biraz fazla underrated kaldı bana göre, pek konuşulduğunu görmedim bu smaç hakkında. 5 kere falan izledim herhalde... Tim Duncan'ın beni deli gibi şaşırttığını söylemeliyim Marvin Williams'ın basketinde. 3.2 saniye kala yanındaki Hairston'a vermek yerine resmen hediye ediyor Hawks'a iki sayıyı. Maç da uzatmaya gitmişti hatırlarsanız. Önemi sonradan ortaya çıkmıştı yani. Amare'nin smacının etkileyiciliği şuradan geliyor: Adam smacı bastığı sırada kafası neredeyse panyaya değecek ve potanın arkasına doğru ivmesi var. Josh Smith'in tek elle yaptığı alley-oop'u ve JoJo'nun pası elbette çok güzel. Günün 1 numarası ise görüntü olarak değil ama Duncan'ın ismi göz önüne alındığında etkileyici olmuş bence. Duncan'ın son 2-3 senedir yaşlandığını gözlemliyorduk, bu da gözümüze sokulan bir kanıt oldu adeta.


22 Mart:

Link

Iggy'nin Barnes'ı crossover ile bakkala gönderip bulduğu basket faul gayet güzel. Bogut'un bel arkasından verdiği bounce paslara alıştık bu sezon. Boozer'ın blok yaptığını bile nadir görüyoruz ama dışarı çıkıp Ray Allen'ı bloklaması ve topu rakip sahaya taşıyıp smaç basması pek şaşırtıcı. Ibaka'nın Duncan'a yaptığı blok pek fena. Horford'ın smacından sonra bu da yapılmazdı. Ibaka'nın bloğu çok acımasızca ancak Thunder sonra maçı kazanamamıştı. Amare'nin Toliver'ı yerle bir etmesi olağanüstü. Harika bir smaç gerçekten. Amare ameliyat olduktan sonra, zaman zaman 4 sezon önceki Amare'den sinyaller veriyor. Bu sezon ise All-Star sonrası bu sinyaller devamlı yanıyor resmen. Richard Jefferson'ı potaya soktuğu pozisyondan sonra sıra Tolliver'a gelmiş. Koleksiyon yapıyor Amare, sezonun en iyi 10 smacına kesin girecek ve muhtemelen de yılın smacı seçilecek, internet ortamındaki smaca verilen tepkiler bunu gösteriyor. Terrence Williams'ın kendi sahasından devre biterken attığı basket için de helal olsun diyeyim.

23 Mart:

Link

Diaw'ın arkasına dirsek ve bilek karışımı verdiği pas hoş. Baron Davis'in Dirk'ün arkasına uzanarak verdiği pas da fena değil. McGee'nin basket faulü inanılmaz ama steps olduğu da aşikar. NBA'de hakemler bu pozisyonlarda kesinlikle dikkat etmiyorlar ayaklara. Beaubois'nın smacı güzel ama Kidd'in attığı pas tek kelimeyle harika.

24 Mart:

Link

Keşke Dalembert kaçmasaymış da poster olsaymış, o zaman Top 10'da daha yukarılara bile tırmanabilirdi Ersan. Gerald Wallace'ın, oyuna küsmeyip çaldırdığı topu takip etmesi takdir edilesi. Konsantrasyon dediğimiz şey bu işte. Love'a yazık oldu. Josh Smith'in, Magic'i karıştıran smacını zaten yazmıştım daha önce. Harika bir takip smacı.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

shaun o sakatliktan sonra bu hareketleri yaptigi icin ayrica tebrik etmek gerek ama yilin smaci cok iddiali olmus.

wade'in varejao'yu postere soktugu smac bu senenin 1 numarasinda hala oturuyor diye dusunuyorum.