BIY AD

19 Ocak 2011 Çarşamba

Asist Rondo'nun mu?


Link

Görüntüler Martin Luther King gününde oynanan Boston-Orlando maçından. Maçın ilk basketi Shaquille O'neal'dan gelirken asisti Ray Allen'ın yaptığı açıkça görülüyor. Ancak Espn, Yahoo ve NBA.com'un internet siteleri bu pozisyonda asisti Rondo'ya yazmış. (Espn | NBA | Yahoo) Rondo'nun 13.3 ortalamasıyla NBA'in açık ara asist lideri olduğu ve ligin en iyi oyun kurucularından biri olduğu tartışılmaz ancak bu tip olayların sık yaşandığından bahsedilmiş. Tabii bu Rondo'nun harika bir sezon geçirdiği gerçeğini değiştirmiyor. İlginç bir hata olarak aklımızın köşesinde bulunsun.

Rondo'nun bu sezon şöyle bir asistine şahit olduğumu aktarayım: Garnett üçlüğün hemen içinde bekliyor Rondo pas veriyor. Garnett 1-2 saniye bekliyor savunmacısının üzerine gelmesini, fake atıyor dripling ile içeri giriyor. Yardıma gelen oyuncudan reverse ile kurtuluyor ve turnikeyi bırakıyor. Asist Rondo. Bazen, özellikle ev sahibi takımın masa hakemleri fazlasıyla cömert olabiliyorlar asistlerde. Rondo da bu konuda en çok ekmek yiyenlerden biri. Ancak tabii ki Doğuş'un dediği gibi, bu onun harika bir sezon geçirdiğin gerçeğini değiştirmiyor. /Can

5 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

:)bilmiyorum sınır filan neydi ama tek sayı ile kaybedilmiş olsa çok söveerdim:)

Deniz dedi ki...

bence bu pozisyonda asist yok ama bariz steps var. nba hakemleri asistler ve stepsler konusunda çok esnekler. tek pozisyonda görmüş olduk.

de la gurban dedi ki...

fantasy de de bir asistle kaybedilen çok maçlar oluo. istatistikçiler akıllı olsun =)

Kaan Mert dedi ki...

Konusu geçtiği için belirteyim. NBA'de asist kriterleri yıllardır bu şekilde diye biliyorum. Yani yakın zamanda bir değişme olmadı. Ha bu pozisyon için durum farklı gözden kaçmıştır Rondo'ya verilmiştir asist o problem değil ama Rondo'nun performansı ve asist istatistikleri gerçekleri yansıtmıyor denmemeli. Ki bu kriterler Rondo için değil Nba'de oynayan her oyuncu için geçerli. Bu asist muhabbeti sezon başında da söz konusu olduğundan bir maçı canlı-anlatım ile beraber izledim. Ki izlediğim maçta Celtics maçı değildi. Can abinin verdiği örnek gibi bir çok örnekte olan baskete asist verildiğini gördüm. Bu kurallar herkese aynı ki adamda asist istatistiğinin ön planda olacağı bir takımda oyuyor çevresindeki isimlere bakınca zaten.

Era dedi ki...

Avrupa kurallari ile NBA kurallari acikca farklilik gosteriyor. Avrupa basketbolunda "sayi pasi" diye niteleyebilecegimiz olguyu amerikalilar "sayi yaratan pas" olarak nitelendiriyor.

Her ne kadar farkli degerlendirilen bir kavram da olsa buna ne mantikla asist yazilmis ayri bir dusunce..