BIY AD

17 Ocak 2011 Pazartesi

NBA'de Bugün - 16.01.2011

Maç özetlerini izleyebilmek için skorların üzerine tıklayınız...

Nuggets 97 - Spurs 110
Batı lideri Spurs evinde bu sezon iki kez mağlup ettiği Denver'ı ağırladı. Melo takasıyla şu sıralar sürekli gündemde olan ve takas döneminin bitimine kadar daha bir ay kadar gündemin tepesinde yer alacak Denver, kendini ne kadar basketbola veriyor bilemiyorum ama ikinci çeyrek potalarında 37 sayı gördüler. İkinci çeyrekte Spurs adına yaşanan skor patlaması maçı çoktan bitirmişti. Boyalı alanda beklenenin aksine üstün olan taraf Denver'dı ancak düşük yüzdeyle hücum etmeleri kaybetmelerinin en önemli faktörü oldu ve galibiyet serileri son buldu.

Spurs'ü skor bakımından taşıyan oyuncu 30 sayıyla Parker olurken, 18 sayı-7 asist ile Ginobili galibiyete en çok katkıyı sağlayan isimlerdendi. Duncan 9 sayı-16 ribaund ile pota altında etkin olurken benchten gelen Neal ve Hill 14'er sayı üretti. Denver cephesinde ise Melo kötü şut performansıyla dikkat çekti ve maçı 12 sayıyla tamamladı. Nene 17 sayı-7 ribaund ile dikkat çekerken, Afflalo 12 sayı ile mücadele etti. Benchten gelen Harrington ise 18 sayı ile takımının en skoreri oldu.


Lakers 92 - Clippers 99
Los Angeles derbisi de sezonun merak edilen maçlarındandır. Bu sezonun ilk karşılaşmasını Fisher'ın son saniye basketiyle kazanan taraf Lakers olmuştu ancak bu sefer galip Los Angeles'ın diğer ekibi oldu. Lakers'tan oyun anlamında çok ayrılmadılar ancak basketbol adına doğruları yapmaları kazanmalarına yetti. Yedi maçlık bir galibiyet serisi vardı Lakers'ın bu maç öncesi, ancak bu maçtaki oyunlarıyla gördük ki hiç de o derece iyi basketbola imza atmıyor Lakers. Fikstürün kolaylığından bu galibiyet serisi onlara ilaç gibi gelmişti, bu kesin. Clippers ise bu sezon gündemdeki takımları yenerek sükse yapma geleneğini sürdürdü.

Clippers'ta 30 sayı bulan Gordon yüksek şut yüzdesiyle de sahanın en iyilerinden olmayı başardı ve takımına galibiyeti getirdi. 14 sayı 8 asist ile oynayan Davis ise basketbol ateşinin geri geldiğini gösterdi bizlere. Griffin'in 20-10'luk serileri son buldu dün akşamki istatistiğiyle. Maçı 18 sayı-15 ribaund ile noktaladı Griffin. Maç boyu ribaundlarda üstün olan Clippers'ta benchten gelen Diogu ve hücum ribaundlarıyla dikkat çeken Jordan bu konuda kategoride takımı adına başı çeken isimlerdi. Lakers'a baktığımızda pota altında zaman zaman Bynum etkili olsa da Gasol'ün o bitiriciliği hiç yoktu. Bynum 18 sayı-13 ribaund üretirken Gasol 13 sayıda kaldı. Kobe Bryant 27 sayı-9 ribaund-5 asist ile takımını sırtlamaya çalışsa da yenilgiye engel olamadı.

0 FARKLI FIKIR: