BIY AD

16 Ocak 2011 Pazar

NBA'de Bugün - 15.01.2011

Maç özetletini izleyebilmek için skorların üzerine tıklayınız...

Heat 96 - Bulls 99
LeBron'suz Miami ile Noah'sız Chicago'nun karşı karşıya geldiği önemli maçta gülen taraf ev sahibi oldu. İki takımda mücadelede zaman zaman skor olarak öne fırlamayı başarsa da maç sonuna ortada ve heyecan içinde girildi. Son bölümde üçlükler konuşurken Wade'in üçlüğüne cevap veren Korver takımına galibiyeti getirdi. LeBron'suz ikinci maçta ikinci yenilgisini aldı böylece Heat. Chicago'da Rose 34 sayı-8 asist ile takımını sırtlayan isim oldu. Boozer 12 sayı-10 ribaund ile double-double yaparken, Deng 10 sayıyla takımına katkı sağladı. Thomas'ın faul problemine girmesiyle 17 dakika süre bulan Ömer 3 sayı-5 ribaund ile galibiyete katkı sağladı. Miami'de Wade 33 sayısıyla takımını sırtlarken onun bu performansı galibiyete yetmedi. 18 şutta 17 sayı üretebilen Chris Bosh üçüncü periyodun sonunda sakatlanarak oyundan çıktı ve bir daha girmedi. Benchten gelen House 13 Chalmers ise 10 sayıyla katkı verdi.

Beş maçlık galibiyet serisiyle Houston karşısına çıkan Hawks istediği sonucu elde edemedi ve serisi son buldu. Batı'da play-off inadı süren Houston açısından önemli bir galibiyet oldu dün geceki maç. Maçta ibreyi Rockets'a getiren isim ikinci yarı 17 toplamda da 24 sayı üreten Brooks oldu. Brooks 24 sayısının yanında 10 asist yaparak takımını sırtladı. Scola 20 sayıyla oynarken, Lowry 16 sayı ve benchten gelen Hill 16 sayıyla galibiyeti getiren oyuncular oldu. Hawks cephesinde Al Horford 24 sayı-10 ribaund-8 asist ile etkili olmasına karşın galibiyeti getiremedi. Joe Johnson 30 sayı-7 asist ile oynarken, Smith'in 21 sayı-12 ribaundı vardı.

Üst üste üç galibiyet alan ve formunu bulan Hornets, Doğu'da play-off hesabı yapan Bobcats deplasmanındaydı. Son çeyreği skor bakımından çok kısır geçen maçı West&Paul ikilisinin etkili oyunlarıyla kazanan Hornets oldu. David West 26 sayı-8 ribaund ile takımını sırtlarken, Paul 19 sayı-4 asist ile katkı sağladı. Okafor ise 10 sayı-10 ribaund ile double-double yaparak mücadeleyi tamamladı. Bobcats ise Celtics deplasmanından sonra üst üste ikinci yenilgisini aldı ve Doğu'da 9. sıraya geriledi. Jackson 15 sayı-8 ribaund-6 asist üretirken, G.Wallace'da 15 sayıyla mücadeleyi tamamladı. Bobcats'in en etkili ismi 12 sayı-14 ribaund ile oynayan Kwame olurken, Augustin 12 sayı-7 asist ile katkı sağladı.

Dokuz maç aradan sonra forma giyen Dirk Nowitzki'nin takımda varlığı ile yokluğu bir olmadı ve Dallas üst üste beşinci yenilgisini aldı. Nowitzki üçüncü periyotta 2 teknik faul alarak takımını yalnız bıraktı. Memphis adına boyalı alanı işgal eden Zach , 23 sayı-20 ribaund ile istatistiki olarak da iyi bir performans sergiledi. Gay 16 sayı üretirken benchten gelen Arthur 17 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Benchten gelen Mayo ise 1/10 isabetle bu sezonki kötü performanslarına bir yenisini daha ekledi. Dallas cephesinde Mahinmi 17 sayı-6 ribaund ile en etkili isim olurken Marion 11 sayıyla çift hanelere ulaşan ikinci isim oldu. Geri dönüş yapan Nowitzki ise 15 dakikada 7 sayı-5 ribaund üretti.

Üst üste yenilgiler alan Magic deplasmanda Wolves'u üçüncü çeyrekteki etkili oyunuyla mağlup etmeyi bildi. Boyalı alanda ve ribaundlarda Wolves'un üstünlüğü göze çarparken Magic hızlı hücum sayılarıyla galibiyete ulaşmayı bildi. 9 sayı-5 ribaund-3 asist ile oynayan Hidayet, Orlando'da savunmasıyla dikkat çeken isim olurken savunduğu Johnson ve Webster'i etkisiz bıraktı. Ayrıca Hidayet +/- istatistiğinde +30 üreterek takımının bu alanda en iyisi oldu. J.Rich 21 sayıyla etkili olurken benchten gelen Redick 21 sayı üretti. Benchten oldukça iyi katkı alan Magic'te ayrıca Anderson da 15 sayı-11 ribaund ile oynadı. Howard'ın da 16 sayıyla galibiyete katkı sağladığını belirtelim. Wolves cephesinde Brewer 23 sayıyla maçı tamamlarken, 11 sayı-15 ribaund ile oynayan Love double-double serisini sürdürdü.

Aldığı galibiyetlerle play-off potasında yerini sağlamlaştıran Denver Nuggets evinde Cavaliers'ı da rahat geçerek üst üste üçüncü galibiyetini elde etti. İlk devrede 80 sayı bulan ve 31 sayılık farkla ikinci 24 dakikaya giren Denver rahat bir şekilde galibiyete uzandı. Nene 22 sayı-7 ribaund ile oynarken Billups ve Afflalo 21 sayılık katkı sağladı. Takası ile gündemde olan Melo 12 sayı-9 ribaund ile etkili oldu. Benchten gelen Harrington 16 Smith ise 13 sayı ile galibiyette pay sahibi isimlerdi. Cleveland cephesinde Harris 14 sayı-7 ribaund-3 asist ile etkili olurken benchten gelen Sessions 21 sayı-9 asist üretti. Jamison'ın ise 17 sayı-7 ribaundı var.

Nets 89 - Blazers 96
Batı turnesinde bulunan Nets'in yüzü son durağı olan Portland'da da gülmedi. Üst üste beşinci yenilgisini alan Nets Cleveland'ın hemen üstünde Doğu'nun dibinde yerini aldı. Portland ise son sıra için bir çok adayın bulunduğu Batı'da yerini korumaya çalışıyor. Son çeyrek geri dönüşe imza atan Portland, bu çeyrekte rakibine 13 sayılık fark atarak maçı almasını bildi. Aldridge 27 sayı-9 ribaund-5 asist ile takımını galibiyete taşırken aldığı hücum ribaundlarıyla dikkat çekti. Batum 23 sayı-6 ribaund ile katkı sağlarken, Miller 19 sayı-8 asist üretti. Nets cephesinde Lopez 32 sayı ile oynamasına rağmen galibiyeti getiremedi. Nets'te benchin etkili isimlerinden Vujacic 13 sayı ve Humpries 7 sayı-10 ribaund ile oynadı.

Doğu turnesini sürdüren Kings kazanabileceği bir maçtan yenik ayrıldı. İlk devre 70 sayı bulan ve skorer oyunuyla dikkat çeken Kings ikinci devre sadece 36 sayıyla oynadı ve Detroit benchten gelen isimleriyle galibiyete ulaştı. T-Mac sakatlanarak oyundan çıkarken onun yokluğunda 19 sayı üretti Stuckey. Prince 21 sayı-6 ribaund ile etkili olurken, benchten gelen Bynum 18 sayı-7 ribaund ile oynadı. Ayrıca Villanueva ve Gordon da 16 sayı bularak galibiyete katkı sağladı. Kings cephesinde 25 sayı-11 asist ile Evans dikkat çeken isim olurken onun bu performansı galibiyete yetmedi. Thompson 22 sayı-7 ribaund, Cousins ise 14 sayı-8 ribaund ile mücadeleyi tamamladı.

Wizards ligdeki 11. galibiyetini yine kendi salonunda Verzion Center'da elde etti. Deplasmanda maç kazanma sıkıntısı çeken Wizards evinde aldığı galibiyetlerle takılmaya devam ediyor. Young 29 sayı-6 ribaund ile etkili olurken, McGee 10 sayı-11 ribaund-6 blok ile pota altını kararttı. Blatche ise 17 sayı-13 ribaund ile mücadele etti. 4/14 isabetle oynayan Wall kötü bir performans sergilemesine karşın Wizards kazanmayı bildi. Raptors'ın yıldız ismi Bargnani kaçırdığı şutlarla dikkat çekerken 21 şutta 25 sayı üretebildi. Calderon ise 21 sayı-15 asist-9 ribaund ile triple double'ı kaçırdı. Benchten gelen Davis 15 sayı üretirken Amir Johnson 10 sayı-10 ribaund ile double-double yaptı ancak galibiyeti getiremedi.

0 FARKLI FIKIR: