BIY AD

20 Ocak 2011 Perşembe

Nets Melo Defterini Kapadı

Dün gece takas söylentilerinin bittiğini söylemek için erken demiştim ancak gecenin ilerleyen saatlerinde çıkan haberler Carmelo-Nets birliktenin olmayacağını ve o kapının kapandığını iddia etti. Prokhorov Carmelo'yu New Jersey semalarına getirmek için çok uğraştı ancak olmadı... Söylentiler çıktığından beri Carmelo şampiyonluk için oynamayacaksam niye Denver'ı bırakayım kafasındaydı ve bu takas konusunda isteksiz olduğu belliydi. Ancak Nets'in Rus sahibi bu işin peşini bırakmadı. Carmelo şansını sonuna kadar kovaladı. 3. takım denedi, Carmelo'nun yanına Billups ve Hamilton'u getireceği bile yazıldı. Ancak Carmelo Denver ve New York'tan başka bir takımda kontratımı uzatmam diye tutturunca görüşmeler tıkandı ve Prokhorov Carmelo defterinin kapandığını açıkladı.

Şimdi Carmelo'nun önünde 2 yol var. Bu yollardan biri Chicago, New York gibi playoff takımlarına gidip onları şampiyonluk seviyesine taşımaya çalışmak, diğeri de Denver'la kontratını uzatmak. New York takasının olacağını düşünüyordum ancak anladığım kadarıyla Denver Fields, Gallinari, Curry paketini istiyor, New York ise benim en beğendiğim görev adamlarından biri olan Fields ile yollarını ayırmak istemiyor. Bence hala en yüksek ihtimal bu ancak asıl soru New York'un yıllar sonra playoff potasındayken önemli iki parçasını gönderip göndermeyeceği.

Chicago ise yıllar önce Gasol'u kaçırmanın kuyruk acısıyla Melo için bir hamle yapma hazırlığında mı bilmiyorum ancak adlarının dedikodulara karışmaya başladığını söylemek mümkün. Fakat Chicago'nun da Carmelo'yu alabilecek yeterli takas malzemesi var mı orası tartışılır. Tabii burda Noah'ın takas görüşmelerinin dışında olacağını düşünüyorum. Ellerinde takasta kullanılabilecek sadece Deng var o da kesinlikle overpaid (bu yıl 11, gelecek yıl 12, 2013'te 13, konratının son senesinde 14 milyon dolar alacak) ve kontratı 2013/2014 sezonuna kadar devam ediyor. Sözün özü yeniden yapılanmaya gidecek bir takım için Deng'in o yüklü ve uzun konratını almak mantıklı olmayacaktır. Bu takas da Noah o paketin içine girmedikçe olmayacaktır diye tahmin ediyorum.

5 FARKLI FIKIR:

kaan kural terk dedi ki...

şu kadarını söyliyim chicago iki eli kanda olsa ble noah'ı vermez bu o kadar garanti bi durum.

new york içinse carmeloyu almanın bi bedeli olması lazım bunun içindew galloyu vermek şart en azından wilson chandleri koruyup curry'i postalıyacaklar daha ne

kemallr dedi ki...

chicago deng i kullanıp bu takası bitirirse şampiyon bir takım olabilirler.çünkü carmelo topu yere vurmadan skor üretme konusunda ligin belkide en iyisi.chicago ya da aynen böyle bir adam lazım.şu an hücumda chicago yu durdurmak oldukca kolay.takımlar içeriye gömülüyor ve rose dışındaki oyuncuları riske ediyor.melo gelirse chicago nun sayı ortalamasının +9-10 artacaktır bence.

Adsız dedi ki...

bu açıklama türkiyede olsa nets, melo transferini bitirmiş diye yorumlanırdı :)

Bütün borular sizin olsun dedi ki...

ahuaha :)

Son yorum güzelmiş.

Ihsahn dedi ki...

New York'un Melo için Fields'ı bırakmaması absürd olur. Elinde Melo, Amare ve form tutmuş Felton'la Chandler varken bench katkısı sıfır olsa ne değişir. Bkz: Lakers.