BIY AD

21 Ocak 2011 Cuma

NBA'de Bugün - 20.01.2011

Mavericks 77 - Bulls 82
Kötü gidişe Lakers karşısında dur diyen Dallas back-2-back maçında Chicago karşısına çıktı. Zorlu bir rakibin ardından zorlu bir deplasmana çıkan Dallas son çeyreğe kadar iyi götürdüğü mücadeleyi kaybetmekten kurtulamadı. Noah ve Boozer gibi pota altında iki önemli gücün eksikliğine rağmen ribaundlarda ve boyalı alan sayılarında üstünlüğü bulunan ekip boğalar oldu. Boyalı alanda normalde 28 sayı bulan bir takım bence o kadar da etkili olamamıştır bu bölgede ancak Dallas sadece 16 sayı üretince buradan, göze çarpan bir üstünlük kurdu Bulls. Zaten maç boyunca sürekli dışardan hücum etmeye çalışan, şutlara dayalı bir oyun anlayışı hakimdi iki takımda da.

Chicago'da Rose MVP seviyesinde performanslara imza atmayı sürdürüyor. Dün gece de Dallas'ın ipini çeken isim oldu. 9/28 isabetle düşük bir yüzdeyle oynamasına rağmen 26 sayı-7 ribaund-9 asist üreterek galibiyeti getiren isimlerdendi. Rose dışında takımda çift haneli rakamlara ulaşan oyuncu olmamasına rağmen 9 sayı-11 ribaund ile Thomas'ın ve 7 sayı-12 ribaund ile Deng'in önemli performansları mevcut. Ömer ise benchten gelerek 19 dakika süre aldı ve 5 sayı-7 ribaund-2 blok-1 asist ile galibiyete katkı sağladı. Dallas'ta 12 sayı-12 ribaund-3 blok ile oynayan Chandler pota altında etkili olurken, Nowitzki 19 sayı kaydetti. Benchten gelen Terry ise 12 sayı ile oynamasına rağmen mağlubiyete engel olamadı.


Sixers 97 - Bobcats 100
Doğu'da play-off mücadelesi veren iki takımın karşılaşmasında gülen taraf Bobcats oldu. Takımların galibiyet oranları birbirine o kadar yakın ki maçtan önce Sixers rakibinden yarım maç öndeyken şimdi sıralamada bu iki takımın yeri değişti ve Bobcats play-off potasına giren takım oldu. İlk yarıda 25 sayı üreten ve sadece 1 şut kaçıran Augustin kariyer rekoru kırarak maçı 31 sayıyla tamamladı ve yanında da 8 asist yaptı. Jackson 14 sayı üretirken benchten gelen Nazr Mohammed ise 15 sayı-7 ribaund ile galibiyete katkı verdi. Sixers'ta Iguodala 19 sayı-5 ribaund-5 asist üreterek iyi bir performans sergilemesine rağmen galibiyeti getiremedi. Holiday 13 sayı-7 asist, benchten gelen Young 21 sayılık katkıda bulundu.

Clippers 93 - Blazers 108
Son dönemde yakaladığı çıkışla dikkatleri üzerine çeken Clippers'ın karşısında yine son dönemin formda ekiplerinden Portland vardı. Maça iyi başlayan ve skorda bir anda öne fırlayan Clippers olmasına rağmen ikinci çeyrekle beraber ipleri eline alan Portland galibiyete ulaşmayı başardı. Batı'da play-off'un son sırasında bulunan Portland aldığı üst üste galibiyetlerle yerini korumayı ve rakipleriyle aradaki farkı açmayı sürdürüyor. Portland'a galibiyeti getiren isimler 28'er sayıyla oynayan Matthews ve Aldridge oldu. Formda isim Miller 15 sayı-8 ribaund-7 asist ile oldukça efektif oynarken, Fernandez 17 sayılık katkı getirdi benchten. Clippers'ın yıldız ismi Griffin 20 sayı-18 ribaund ile oynarken Gordon 35 sayı kaydetti ancak bu performansıyla takımı sonuca gidemedi. Baron Davis'in de 16 sayı-6 asistlik bir performansı vardı.

0 FARKLI FIKIR: