BIY AD

18 Ocak 2011 Salı

NBA'de Bugün - MLK Day - 2

Magic 106 - Celtics 109
Dokuz maç aradan sonra takıma dönen Garnett galibiyeti getien isim oldu aynı zamanda son hücumda yaptığı top çalma ile. Skorun 26 kez el değiştirdiği 18 kez de beaberliğin olduğu müthiş bir çekişme ve heyecana sahne olan Celtics-Magic mücadelesinde son çeyreğe eşitlikle girilirken Hidayet bulduğu basketlerle son çeyreğin kahamanı olmaya yaklaşırken ondan rol çalan isim Garnett oldu ve takımına galibiyeti kazandıdı. Celtics'te Allen 26 sayıyla takımın en skoreri olurken sakatlıktan dönen Garnett 19 sayı-8 ibaund ile galibiyete katkı sağladı. Rondo 10 sayı-13 asist üretirken, Pierce 14 ve Shaq 12 sayı ile mücadele etti. Semih maçta dakika şansı bulamazken benchten gelen Davis 15 sayılık katkı sağladı. Orlando cephesinde ise 33 sayı-13 ribaund ile Howard oldukça etkili olurken, Hidayet 11 sayı-7 asist ile mücadele etti. Benchten gelen Anderson 16 sayılık katkı sağlarken, J.Rich 14 sayı ile maçı noktaladı.

Kings 98 - Hawks 100
Doğu turnesinin son ayağında Sacramento galibiyete yaklaşmasına rağmen kazanan taraf evsahibi Hawks oldu. Son çeyrek rakibini savunmada kilitleyen Atlanta 27-16 ile son çeyreği oynadı ve geiden geleek kazanmasını bildi. Joe Johnson kritik toplarda elini taşın altına sokmasını bilerek 36 sayı-6 asist ile harika bi peformans segilerken, Horford ise 23 sayı-9 ribaund-7 blok ile pota altını karartan isim oldu. Smith 19 sayı-10 ribaund üretirken, Bibby 11 sayıyla galibiyete katkıda bulundu. Kings'e bakacak olursak faul problemine girmesine rağmen 20 sayı-9 ribaund ile oldukça iyi bir perfomans sergiledi Cousins ancak son topu kenardan onun oyuna sokmasını saçma buldum. Udrih 17 sayı üetirken, Evans ve Thompson 16'şar sayıyla oynadılar ancak galibiyete ulaşamadılar.

Thunder 94 - Lakers 101
Geçtiğimiz sezon play-off mücadelesi veren Lakers ve Thunder bu sezon ilk kez karşı karşıya gelirken gülen taraf La Lakers oldu. Bir gece önce Clippers'a karşı beklenmedik bir yenilgi alan ve galibiyet seisi son bulan Lakers, Thunder önünde kimliğini yansıttı ve galibiyete ulaşmayı başardı. Gasol 21 sayı-7 ribaund ile etkili oluken Kobe'de 21 sayı-7 asist ile mücadele etti. Bynum pota altında 10 sayı-10 ribaund ile faul problemi yaşamasına rağmen double-doble ile karşılaşmayı noktaladı. Fisher 15 sayıyla dikkat çekerken benchten gelen Odom'dan 16 sayılık katkı aldı Lakers. Thunder'da 32 sayı-12 asist ile oynayan Westbrook iyi bir performans sergilemesine karşın galibiyet çıkartamadı Lakers deplasmanından. Durant 24 şutta 24 sayı bularak kötü bir gece geçirirken benchten gelen Ibaka 11 sayı-10 ribaund ile katkı sağladı.

Bobcats 92 - Sixers 96
Doğu'da play-off yapacak ilk 6 takım hemen hemen belli ancak son iki sıra için müthiş bi çekişme var. Sıralamalar o kada yakın ki ligin 13.sü olan Wizards'ın dahi ciddi biçimde play-off şansı gözüküyor. Hal böyle olunca bu takımların aralarında oynadıkları maçlarda büyük önem kazanıyor. Dün de play-off kovalayan iki takım karşılaştı ve müthiş bir çekişme, kazanma hısı vardı sahada. Bobcats kazanmaya çok yaklaştı ancak L.Williams'ın uzatmaya götüen üçlüğü buna engel oldu. Uzatma dakikalarında daha iyi olan Sixers kazanan taraf olarak üst üste ikinci galibiyetini aldı. Sixers'ta maçı uzatmaya taşıyan Williams 23 sayıyla en skorer isim olurken, Iguodala 16 sayı-10 ribaund-6 asist ile iyi bir performans ortaya koydu. Brand 13 sayı-13 ribaund ile double-double yaparken, Holiday 10 sayı-6 asist ile mücadele etti. Charlotte cephesinde Diaw'ın triple gecesi galibiyete yetmedi. 25 sayı-11 ribaund-11 asist ile mücadele eden Diaw galibiyeti getiremezken, Kwame ise pota altında 15 sayı-16 ribaund ile oynadı. Kaptan Jack ise geceyi 15 sayı-7 ribaund ile tamamlamasına rağmen galibiyeti getiremedi.

Wolves 102 - Blazers 113
Yeni yılla beaber vites arttıran Aldridge, Roy'un yokluğunda takımını play-off potasına sokarken sergilediği iyi performanslarla da dikkatleri çeken oyuncuydu takımında. Arkasından gelen rakiplerin nefesleri ensesinde olan Portland alabildiğince galibiyet alaak yeini korumak zorunda olduğunu biliyor ki Aldridge dün gece 37 sayı-12 ribaund ile takımını galibiyete taşıyan isimdi. Matthews 23 sayı üretirken, Miller 15 sayı-10 asist ile double-double yaptı. Fernandez ise benchten 13 sayılık katkı geldi. Wolves cephesinde Love 22 sayı-17 ribaund ile kaybeden Wolves'ta yaptığı istatistiklerle dikkat çekerken, Milicic 22 sayı-8 ribaund-4 blok ile mücadele etti. Beasley ise 12 sayı ile oynamasına rağmen takımını galibiyete taşıyamadı.

Nets 100 - Warriors 108
Kötü gidişini sürdüen Nets'e Batı turnesinin pek yaramadığı açık. Üst üste altıncı yenilgisini aldı Nets dün gece ama neyse ki bu onlar için turnedeki son duraktı. Golden State'te Monta Ellis'in harika perfomansları devam ediyor. 26 sayı-9 asist-5 ribaund ile takımını galibiyete taşıyan isimleden biri olan Ellis'in yanında Lee'de 24 sayı-10 ribaund ile pota altında etkin olarak takımına galibiyeti getirdi. Cury, iyi başladığı maçta faul problemine girince 13 sayı-6 asist gibi istatistiklele mücadele ederken, benchten gelen Williams 12 sayı kaydetti. Nets'e bakacak olursak Lopez 20 sayı-7 ribaund ile ayakta kalmaya çalışsa da takımına bu yetmedi. Harris 19 sayı-8 asist üretirken benchten gelen isimlerden Vujacic 16 sayı ve Humpries 11 sayı-10 ribaund ile mücadeleyi noktaladı.

2 FARKLI FIKIR:

bigben dedi ki...

K. Love'ın yaptıkları sıradanmış gibi geliyor artık. 22 sayı 17 ribaund...Artık şaşırmıyorum. Gerçi son dönemde şut yüzdesinde istikrarsızlık var. Ama o koçla, o takımla daha ne yapsın ki!?

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

LaMarcus Aldridge bence kesinlikle All-star'ı hakediyor..