BIY AD

20 Ocak 2011 Perşembe

Hamilton vs Kuester

Detroit için Hamilton'ın, Hamilton için de Detroit'in önemi elbette çok büyük. 2004'te takımla şampiyonluk sevinci yaşayan ve 2005'te unutulmaz Spurs-Pistons serisinde yer alan Richard Hamilton, Detroit'in o efsane kadrosundan geriye kalan isimlerden biri. Şimdilerde Billups Denver'da oynarken, Sheed basketbolu bıraktı. Ben Wallace ise Chicago ve Cleveland denemelerinin ardından tekrar yuvasına döndü. Prince ile beraber takımın iyi döneminde de kötü döneminde de Pistons oyuncusuydu Richard Hamilton.

Olay aslında bir hafta önce Memphis karşısında patlak verdi. Detroit'te zaten tartışılan koç olan Kuester zaman zaman çılgın rotasyon denemeleriyle dikkat çekiyordu. Hatta kazanabilecekleri bir kaç maçın kaybedilmesinin sebebi de tamamen kendisinin kadro anlayışından dolayıdır. Son birkaç haftada ortaya çıkan Murphy-Hamilton takasının dedikodularıyla beraber Kuester'ın kafaya taktığı son isim Richard Hamilton oldu. Memphis karşısında benchte oyuna girmek için hazır olan Hamilton'a Kuester tarafından süre verilmedi. Maç sonrası neden oynamadığı hakkında şaşkınlığını gizleyemeyen Hamilton 'İlk defa başıma böyle bir şey geliyor. Kariyerim boyunca böyle birşeyle karşılaşmadım ve farklı bir durumdayım. Elbette bu takımda oynamak isterim ve umarım oynamak için bir şans bulurum.' diyerek sitemini dile getiriyordu.

Bu sezon takımda 9. yılını geçiren Hamilton taraftarın da desteğini arkasına aldı. Zaten basketbolu bilen bir grup olan Detroit taraftarları Kuester'a halen nasıl tahammül ediyor bilemiyorum ancak bu olay patlak verdiğinden beri Hamilton'a desteklerini esirgemiyorlar. MLK gününde Dallas'ı ağırlayan Detroit'te seyirciler ilk çeyreğin ve ikinci çeyreğin sonunda 'Rip'i istiyoruz' diye tempo tutması onların hangi tarafta olduğunu da belli ediyordu. Ancak bu protestolar da işe yaramadı ve dün gece Celtics karşısında Rip yine benche mahkum oldu. Hamilton, Dallas maçının ardından asla 'gitmek istiyorum' gibi sözler söylemezken Detroit seyircisini öven açıklamalarda bulundu sadece. Olayın diğer tarafına mikrofonlar uzatıldığında ise Kuester rotasyonundan memnun olduğunu ve düzenin böyle gideceğini açıkladı. Yani görülen o ki Kuester geri adım atmayacak. Dört maçtır süregelen bu durum ne zamana kadar bu şekilde devam edecek bilmiyoruz ama Rip, takas mevzusu sonlanana kadar takımda bir daha forma şansı bulamayabilir.

3 FARKLI FIKIR:

Ender dedi ki...

rip iyi basketbolcuydu fakat eskiden. sakatlıktan döndüğünden beri kendini toparlayamadı. elbette hiç süre alamayacak kadar da (hem de detroit'de) kötü bir oyuncu değil fakat en vasat takımda bile ilk 5 başlayamaz bu performansıyla zaten. nba standartlarının çok çok altında bir fiziği var ve birçok dezavantajı da cabası. rip hiçbir şekilde takasa yanaşmıyorsa, gözdağı olarak böyle bir karar almış olabilir koç.

bigben dedi ki...

Kuester'dan head koş olmaz! Murphy takasının ihtimali çok azaldı, elimizden çıkarsak iyiydi Hamilton'ı. Bu arada Hamilton'ın oynamadığı maçları kazandık, dün gece de Boston'da son bir dakikaya kadar öndeydik. İşler onsuz, fena gitmiyor. Mcgrady'yi oyun kurucu oynatıyor Bay Kuester. Hepsi bir yana, geçen sene Jerebko, bu sene Monroe... Ligin ikinci yarısında da Daye'yi bekliyoruz.

bigben dedi ki...

Bu arada, Prince'in koç için "komik" demesi de Detroit gibi organizasyonun Karen Yenge elinde geldiği yeri gösteriyor. Dumars eskisi gibi motive değil. Şu takımı bir satamadı gitti...