BIY AD

22 Ocak 2011 Cumartesi

NBA'de Bugün - 21.01.2011


Lakers 107 - Nuggets 97
Deplasmanda zorlu bir mücadeleye çıkan La Lakers önemli bir galibiyete imza attı. Ribaundlarda ezici bir üstünlük kurup pota altında da üstünlüğü devralan Lakers deplasmanda kazanmayı başardı. Denver da üst üste ikinci yenilgisini alarak play-off için gelen takımların nefesini hissetmeye başladı. Lakers'ta Gasol 19 sayı-13 ribaund ile double-double yaparak sene başından beri 24. kez bu başarıya ulaşmış oldu. Kobe 18 sayı-6 ribaund-7 asist ile komple bir performans sergiledi. Artest 19 sayı üretirken, Bynum 17 sayı ve benchten gelen Odom 18 sayı-10 ribaund ile oynayarak galibiyeti getiren isimlerden oldular. Denver'da 24 şutta 23 sayı bulan Melo kötü bir gece geçirirken, Afflalo 22 sayı kaydetti.

Jazz 86 - Celtics 110
Utah'ı evinde ağırlayan Celtics erken kopardığı maçta zorlanmadan galibiyete ulaştı. Beş maçlık bir galibiyet serisi yakalayan Celtics doğuda tekrar mutlak hakim olurken, doğu turnesinde henüz yüzü gülmeyen Jazz'ın yenilgi serisi 3 maça çıktı. Celtics'te Garnett 21 sayısıyla dikkat çekerken Pierce 20 sayı kaydetti. Benchten gelen Semih Erden ise 30 dakika süre bulduğu maçı 14 sayı-7 ribaund-3 top çalma ile mücadele ederek kariyer rekoruna imza attı bulduğu 14 sayıyla. Utah cephesinde bu sezon bir çok kez takımı taşıyan Deron Williams'ın isteksiz performansı olunca galibiyet gelmedi. Utah'ın en skorer oyuncusu 12 sayıyla oynayan Watson olurken Kirilenko ve Hayward 11 sayıyla katkı sağladı.

Raptors 72 - Magic 112
Toronto Raptors kısıtlı kadrosuna rağmen zaman zaman iyi işlere imza atan ve play-off potasından 5 maç uzakta olan bir takım. Oyundan asla kopmayan ve sonuna kadar oynayan Raptors en azından bu kısıtlı kadrosu ve mücadeleci ruhuyla benim takdirimi kazanıştı ama dün gece çok ağır bir yenilgi aldılar. Ben bu durumun Raptors'ın kötü oyunundan ziyade Magic oyuncularının çok formda ve sıcak bir gece geçirmesine bağlıyorum. Pota altında 20 hücum ribaundu çekti Magic ve Howard 31 sayı-19 ribaund ile takımını taşıyan isim oldu. Benchten gelen Anderson da 21 sayı-10 ribaund üreterek son günlerdeki iyi performansını sürdürdü. Hidayet ise 24 dakikada 6 sayı-6 ribaund ile oynadı. Raptors'ta aslında öne çıkabilecek bir isim olmasa da takımın düşük yüzdeyle kaldığı ortamda 5/6 ile oynayan ve 11 sayı üreten Amir Johnson dikkat çekerken DeRozan da 16 sayıyla oynadı.

Knicks 92 - Spurs 101
Batı'da açık ara liderliğini sürdüren Spurs evinde zor günler geçiren Knicks'i geçmeyi bildi ve üst üste 8. galibiyetine ulaşarak serisini devam ettirdi. Fikstürüne göre zaman zaman çok iyi seriler yakalayan ancak üst üste gelen sıkıntılı maçları da kazanmakta güçlük çeken Knicks beş maçtır galip gelemiyor. Parker 21 sayı-13 asist ile maçı getiren isim olurken, Duncan da 21 sayı-16 ribaund-5 blok ile iyi bir performans sergiledi. Duncan'ın pota altındaki ekürisi Blair'in ise patlama maçı oldu ve 18 sayı-13 ribaund-4 top çalma-3 blok ile müthiş bir performansa imza attı genç oyuncu. Knicks cephesinde ise maçın başında faul problemine giren Amare 18 sayı-15 ribaund yaparken, pota altında Turiaf ona 10 sayı-10 ribaund ile eşlik etti. Felton ise 23 sayı-7 asisti ile şüphesiz takımının en iyisiydi ancak yaptığı 6 top kaybı hücumda organizasyon sorununa yol açtı.

Rockets 110 - Grizzlies 115
Batı'da play-off iddiasını sürdüren iki takımın mücadelesi oldukça çekişmeli geçti. Houston ilk devre oldukça iyi oynayarak ikinci yarıya 9 sayı farkla önde girmeyi başarmasına rağmen ikinci devre istediği performansı sergileyemedi ve mağlubiyete engel olamadı. Martin'in 32 sayısı galibiyete yetmezken, Scola 19 sayı üretti. Memphis cephesinde formda olan Zach Randolph 29 sayı-19 ribaund ile boyalı alanda hakimiyet kurarken 115 sayının 72'sinin boyalı alandan geldiğini de belirtelim. Rudy Gay'in 22 sayısı ve Conley'in 17 sayı-5 asistlik performansı da galibiyette etkendi.

Kings 112 - Warriors 119
Son dönemde yakaladığı form ile dikkat çeken takımlardan biri olan Warriors üst üste üçüncü galibiyetini Kings karşısında alarak ufak da olsa bulunan play-off hedefini sürdürdü. Kritik anlarda mucizevi bir üçlük ve ardından uzatmaya götüren basketi bulan Ellis, uzatma periyodunda da oynadığı basketbolla takımını galibiyete taşımasını bildi ancak maç sonunda talihsiz bir an yaşadı. Mobilet kazasında sakatlandığı ayağından sakatlanan Ellis soyunma odasına giderken 28 sayı-9 asist ile takımına galibiyeti getirmişti çoktan ancak ayağı ne durumda olacak görmek lazım. Curry 34 sayı üretirken, Lee ise 22 sayı-10 ribaund ile double-double'a imza attı. Kritik anları oynamakta zorluk çeken ve bir çok maçı son dönemdeki kötü performansıyla kaybeden Kings için yine ağır bir yıkım oldu bu yenilgi. Evans'ın kariyer rekoru kırdığı 35 sayısı sonuçsuz kalırken Cousins da 21 sayı-8 ribaund ile mücadele etti.

Suns 109 - Wizards 91
Phoenix bir açıldı ki tutabilene aşk olsun. Play-off aşkına oynayan ve üst üste beşinci kez galip gelmeyi başaran Suns bu kısıtlı kadrosuna rağmen önemli işlere imza atıyor. Nash önderliğinde yürüyen Suns'ta ekstra katkı gösteren Frye'ın da galibiyetlerde payı büyük. Dün gece 25 sayı üreten Frye takımının en skoreri olurken, Nash ise 17 sayı-14 asist ile mücadele etti. Benchten gelen Gortat 13 sayı-14 ribaund ile Suns kariyerindeki en iyi maçlarından birini çıkartırken, Carter da 12 sayı-10 ribaund ile mücadele etti. Wizards'a bakacak olursak NBA'in belkide en iyi guardlarından birine karşı forma giyen Wall 11 sayı-14 asist üretirken, Young 25 sayı-8 ribaund ile katkı sağladı.

Hornets 100 - Hawks 59
Al Horford'ın yokluğunda sahaya çıkan Atlanta'da bir adamın eksikliği oyunlarına elbet bu kadar etki etmez ama 41 sayılık bir fark, hem de kendi salonlarında, oldukça utanç verici olmuştur kesinlikle. Üst üste 7. maçını kazanarak iyi bir seri yakalayan Hornets son olarak dün gece Hawks'ı kendi sahasında duman etti. Paul 16 sayı-8 asist üretirken, Belinelli ve West'in 15'er sayısı vardı galibiyette. Hawks cephesinde ise %29'luk rezil bir şut yüzdesi, ribaund almaktan aciz bir takım ve basketbola yabancı bir görüntü vardı. Smith 13 sayı-8 ribaund üretirken benchten gelen Crawford 14 sayı ile mücadele etti.

Pistons 74 - Nets 89
Deplasman serisi sona erdikten sonra kendi salonuna dönen Nets üst üste ikinci galibiyetini alarak dikkatleri çekti. Önce Utah'ı ardından da Pistons'ı deviren Nets'te Harris 12 sayı-9 asist ile oynarken, Lopez 15 sayılık katkı sağladı. Ayrıca sakatlıktan dönen Morrow da benchten gelerek 10 sayı attı. Dün gece Detroit kısalarından en iyi ismi T-Mac oldu. Stuckey ve Gordon yokları oynarken Kuester'in inat uğruna Rip'e dönmemesini hayretler içinde izliyorum. T-Mac 10 sayı-6 ribaund-6 asist üretirken, Pierce 16 sayılık bir katkıya imza attı. Stuckey ise 14 sayı ile mücadele etmesine rağmen 3/12 isabetle kötü bir gece geçirdi.

Bucks 102 - Cavaliers 88
Play-off yarışı içinde olan Milwaukee, Cleveland deplasmanından galibiyetle dönmesini bildi. Üst üste 15. yenilgisini alan Cleveland Doğu'nun dibine iyice saplanırken drafttan James gibi birinin gelmesini mi bekliyorlar bilemiyorum. Milwaukee'de 6 Kasım'dan bu yana forma giyemeyen Delfino ilk kez sahne alırken 9 sayı-5 ribaund üretti. 23 sayısıyla Bogut etkili bir maç çıkartırken, Dooling 12 sayı-11 asist üretti. Ersan ise faul problemine girerek 14 dakika süre bulabildi ve 7 sayı-5 ribaund ile oynadı. Cleveland'da ise 22'şer sayıyla oynayan Sessions ve Jamison takımlarına özlenilen galibiyeti getiremedi.

5 FARKLI FIKIR:

fdlmania dedi ki...

Kobe'nin 3.çeyrekte yaptıkları inanılmazdı.Tek başına kopardı maçı..

Adsız dedi ki...

bu yeni tarzda günün değerlendirmeleri pek güzel olmadı bence. demek istediğim biz oyuncuların istatistiklerini nba.com dan okuyoruz zaten hem de ayrıntılı bu değerlendirmeler çok gereksiz. bence istatistik yazmak yerine maçlar hakkında ufak yorumlar yapmalısınız

sabonis dedi ki...

eskisinde oyunculara daha çok odaklanılıyordu bunda daha çok maçlara. ama ikisinde de pek maç yorumu olmuyor sonuçta her maça yorum yazmak gibi birşey mümkün değil normal sezonda. nasıl birşey istiyorsunuz ki onu anlayamadım.

Ender dedi ki...

utah tam anlamıyla bitmiş. ben izlerken utandım resmen. onca yıl beklediler, deron üzerine kurdular takımı ama bu takmdan hiçbir cacık olmaz. bu sene ak4'den kurtulduktan sonra çok iyi bir oyuncu getirmek zorundalar. eğer seneye gerçekten iyi bir kadro kuramazlarsa deron kesinlikle durmaz bu takımda.

Adsız dedi ki...

beyler rahat olun şu yeni iş sözleşmesi bi imzalansın şuan jerry buss ellerini ovuşturuyor howard ve deron williams lakers'a koşuyor hızlı adımlarla howard'da bizim howard ya dwight olan..