BIY AD

21 Ocak 2011 Cuma

Stojakovic Dallas'ta (mı?)

Stojakovic benim NBA'de en beğendiğim oyunculardan biriydi Sacramento zamanında. 2001 senesinde Türkiye'de oynanan Avrupa Şampiyonası'nda müthiş işler yaparak kalbimi çalmaya başlamış, Hido'lu Sacramento'da da kendisine olan sempatimi iyice arttırmıştır. Müthiş skorerliğinin yanı sıra, pozisyonuna göre çok iyi olan ribaund becerisi, Adelman'ın pasa dayalı sisteminde hiç sırıtmaması onu bir şutörün ötesine götürmüş hatta Chris Webber'ın sezona sakat başladığı bir dönemde (sanıyorum 03/04 sezonu) adını MVP adaylarına bile taşımıştır. Ancak kariyeri İndiana dönemi ile birlikte yavaş yavaş düşüşe geçmiş ve New Orleans'ta da her geçen gün kötüye gidip, en sonunda da dibe vurmuştur.

2010/2011 sezonunun ilk takasında New Orleans-Toronto takasında Bayless ile birlikte Toronto'nun yolunu tutan Peja sakatlığı sebebiyle Toronto da sadece 2 maç oynadı ve bugün itibariyle Toronto kendisinin kontratını satın aldığını açıkladı; daha net bir ifadeyle kendisi serbest kaldı. Tabii ilk olarak herkesin aklına "Acaba Avrupa'ya gelir mi?" sorusu geldi ancak Peja belli ki hala yüzük peşinde ve son şansını deneyecek gibi. Hatta Dallas ve Lakers'ın da kendisiyle ilgilendiği serbest kalmasının ardından konuşulmaya başlandı ve an itibariyle büyük bir aksilik olmazsa kendisini bundan sonra Dallas'ta izleyeceğiz. Sasha Pavlovic'in ilk beş başladığı ortamda kendisi ilk beş başlar mı, bence başlamalı ancak uzun zamandır sakat olduğunu da hatırlatmak lazım. Dallas'ın bir üç numara hamlesi yapacağını düşünüyordum ancak bunun Peja olabileceği hiç aklıma gelmemişti açıkçası. Kadife bilekli şutörü inşallah parkelerde yeniden takıma katkı verirken seyrebiliriz.

3 FARKLI FIKIR:

Ömer dedi ki...

Yüzük kadar tüm zamanların üçlük isabeti sıralamasında da önemli bir yeri var kendisinin. Sırf o sıralama için insan NBA'de oynamak için kendini kasabilir :)

Raptors'lı olarak üzüldüm serbest kalmasına ama Nowitzki'den ötürü sempati duyduğum Mavs'a gitmesine de sevinirim.

mucho dedi ki...

Sanırım yarın sözleşme imzalayacakmış ama Dallas'ın başka bir hamle daha yapacağı söyleniyor. Hatta sadece draft hakkı ve birkaç sıradan adam karşılığında Nocioni'yi alabilirlermiş. Bir tane üst düzey adam yerine 2 tane normal seviyede kişi almayı seçtiler galiba. Ben Nocioniyi çok severim, Dallas ona basketbol oynamayı tekrar sevdirtirse çok başarılı olabilir.

Adsız dedi ki...

başlık fotomaç gibi olmuş alex galatasaraydamı hayvan gibi yazarlar, mı ekini yanına küçücük