BIY AD

19 Ocak 2011 Çarşamba

NBA'de Bugün - 18.01.2011

Son dönemdeki çıkışı ile Orlando'yu sıralamada geride bırakan ve Heat'in ensesinde olan Atlanta rakibinin kötü bir dönemde olmasının da faydasıyla deplasmanda galip gelmeyi başardı. Böylece Heat ile arasındaki farkı 2 maça indirdi Hawks. LeBron James'in iki maçlık yokluğunda maç kazanamayan Miami'de James dün gece oyundaydı ancak uzun rotasyonunda Bosh gibi birinin eksikliği fazlasıyla hissedildi. Joel Anthony'nin ekstra ribaund performansını bir kenara bırakacak olursak Hawks'ın ribaund konusunda bir avantaj yakaladığı ortada ki 15 hücum ribaundu da bunu gösterir cinsten. Onun dışında Spoelstra'nın 'korkunç' kelimesiyle ifade ettiği Heat'in ilk çeyrekteki hücum performansı maçın kilit noktalarından.

İstatiksel performanslara bakacak olursak 19 sayı-10 asist-5 ribaund ile etkili bir performansa imza attı Johnson. Özellikle takımda son toplarda sorumluluk alarak öne çıkması da takım için önemli ki bu takımın en çok kazanan oyuncusu olarak yapması gereken şeyleri yapıyor. Smth 15 sayı-12 ribaund ile double-double yaparken Bibby'de 15 sayı ile galibiyete katkı verdi. Horford'un üçüncü çeyrek başında bileğinin burkulmasıyla oyun dışı kalmasına rağmen Hawks galip gelmeyi başardı. Benchten gelen isimlerden Crawford 19 sayı ve Evans 11 sayı üretti. Heat cephesine bakacak olursak iki maç aradan sonra geri dönen James 34 sayı-10 ribaund-7 asist ile oynarken, Wade 27 sayı-6 ribaund ile mücadele etti. Wade ve James'in toplamda 19/50 atması dikkat çekerken, Joel Anthony skor üretmemesine rağmen ribaund konusunda kariyer rekorunu kırdı ve 16 ribaund ile oynadı. Benchten gelen House 12 ve Chalmers'ta 10 sayı ile mücadele etti.

Doğu'da play-off kovalayan takımlardan biri olan Bobcats zorlu Bulls deplasmanından galibiyetle dönmeyi başardı. 0/13 isabetle yayın gerisinden şut atmalarına ve %65 ile serbest atış isabeti olmalarına rağmen kazanan taraf olmayı başardı Bobcats. Chicago'da Boozer üst üste ikinci maçını kaçırırken, temsilcimiz Ömer hem Boozer'ın hem de Noah'ın uzun rotasyondaki yokluğunda yine istediği süreleri bulamadı. 4 dakika oyunda kalan Ömer 2 ribaund alarak mücadeleyi noktaladı.

Bobcats'e bakacak olursak G.Wallace 13 sayı-16 ribaund-4 asist ile takımını taşıyan isim olurken, Dj Agustin'de Rose karşısında 15 sayı-5 asist ile etkili olmaya çalıştı. Kaptan Jack mücadeleyi 12 sayıyla tamamlarken bir önceki gece triple-double'a imza atan Diaw'da 12 sayı ile galibiyete katkı sağladı. Chicago'da Boozer'ın yokluğunda Taj Gibson önemli istatistiklere imza attı. 9 sayı-9 ribaund-6 blok ile oynayan Gibson'un son iki maçtaki blok ortalaması da '6' olarak dikkat çekmekte. Rose 33 sayı-8 asist ile takımını sırtlamasına rağmen son hücumlarda takımı galibiyete götüremedi. Bir önceki gece Memphis karşısında takımın önemli bir hücum silahı olarak dikakt çeken Deng ise 2/11 isabetle bu maçı 10 sayı-8 ribaund ile kısmen etkisiz bir performansla tamamladı.

2 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

Heat macini izlemedim ama sadece box-score'a bakmak bile bu takimda birseylerin eksik oldugunu gösteriyor. LEBron - Wade haricindeki oyuncularin sut denemesi uzatmaya giden bir mac icin cok az. Hele ki Joel Anthony 8 hücüm ribaundu almasina ragmen bir kez bile sut denememis olmasi daha da ilginc.

Ben daha önce bir takimda ilk bes cikan oyunculardan 3 tanesinin (süreleri ne olursa olsun) toplam sut denemesinin 4 oldugu ve 2 tane ilk bes oyuncunsuun sifir cektigi bir mac hatirlamiyorum, varsa bilen beri gelsin.

Semih. ~ dedi ki...

miami maçı wadein son topu kullanmasıyla kaybedilmiş. James son topu 3 sayılık çizginin üç adım gerisinden izliyor hucumu ve top onda patlıyor bence bu konuyu kapatmaları lazım yoksa çok can yakar bu konu + rose zamanın cp3'si gibi oynuyor çok zevk veriyor bence