BIY AD

21 Ocak 2011 Cuma

Haftanın Değerlendirmesi: 21 Ocak

Çıkanlar:

Celtics(Sakatların Düzelmesi ve Yeniden Oturan Rotasyon): Bir önceki haftayı sürpriz iki mağlubiyetle kapatan Celtics, Rondo’dan sonra Garnett’in de dönmesiyle ‘winner’ özelliğine yeniden kavuştu. Rondo-Allen-Pierce-Garnett-Shaq ilk beşiyle başladıklarında galibiyet yüzdelerinin epey iyi olduğuna dair bir istatistik göstermişlerdi Pistons maçında ama kötü hafızam beni yarı yolda bıraktı, maalesef tam istatistik veremiyorum. Takım olarak, sakatlıklar öncesi formlarının altında oldukları bir gerçek. Bu hafta oynadıkları maçlarda da çok iyi görünmediler ve son üç maçı 4 sayı fark ortalamasıyla kazandılar. Ama sonuçta kazandılar.

Bulls(Rose): Belalıları Bobcats’e hafta arasında yenilmeleri şaşırtıcı olsa da geçtiğimiz hafta gayet iyi göründüler. Pacers-Grizzlies-Heat ve Mavericks sırasıyla yendikleri takımlar. Şöyle bir bakınca rakiplerin ikisinin kalburüstü olduğunu, ikisininse tepeye oynadığını görüyoruz. Özellikle Heat maçı önemli bir sınavdı ve başarıyla atlatarak bu rakipleriyle aradaki galibiyet farkını bir maça çektiler. Bu dönemde Rose istikrarını sürdürdü ve Boozer’ın oynadığı maçlardaki vasat performansına rağmen takımını taşımaya devam etti.

Spurs: Kazandığı 3 maçla galibiyet serisini 7 maça çıkardı Spurs. Denver ve Dallas gibi önemli takımlara karşı çok rahat kazanıp gözdağı verdiler. Yine takım oyunu ve bench katkısının bu seride önemli rol oynadığını söyleyebiliriz Spurs adına.

Pistons(Monroe): Aslında buraya yazma konusunda kararsızdım Pistons’ı ama sezon sonuna kadar benzeri performansı tekrarlayamama ihtimalleri olduğundan fırsatı kaçırmak istemedim. Şaka bir yana üç maçlık bir galibiyet serisi yakaladı Pistons ve bu dönemde Hamilton takımı adına görev almadı. T-Mac’in oyun kurucu, Stuckey’in iki numara pozisyonunda oynadığı bu maçlarda gelen galibiyetler ilk bakışta umut verici olsa da biraz daha zaman geçmesi gerektiğini düşünüyorum sağlıklı değerlendirme yapabilmek için. Bunun sebebi henüz mevcut sistemin dişli bir takım karşısında da sonuç verdiğini görme şansımızın olmaması. Yoksa T-Mac’ten olabilecek maksimum katkıyı almaları ve Stuckey’in en azından daha az topla oynayarak arkadaşlarını soğutmaması ciddi faydalar.

Hornets(West, Okafor): Seneye çok iyi başladıktan sonra büyük bir düşüşe geçmişlerdi. Yakaladıkları son ivmenin ardından diyebiliriz ki NBA’in en dengesiz takımlarından biri Hornets. West ve Okafor’un bu süreçteki çıkışını da göz ardı etmemeli. Hornets’ın 6 maçlık galibiyet serisinde ön plana çıkan isimlerdi kendileri.

Rockets(Brooks Etkisi, Martin): Hawks, Bucks ve Knicks karşılaşmalarıyla 3 yenilgi alabilecekleri bir dönemden 3 galibiyetle çıktılar. Brooks’un takım hücumuna büyük bir enerji ve güç kattığını, ayrıca Kevin Martin’in küçük sakıtlığından çıktıktan sonra formda göründüğünü belirtelim. Sene sonuna kadar playoff mücadelesi veren bir takım görüntüsünde olacaklarını ancak playoff yapamayacaklarını düşünüyorum.

Clippers(Griffin-Gordon): Yaklaşık bir aydır müthiş çıkış yakaladılar. Bu dönemde Heat, Lakers, Nuggets gibi üst seviye takımları da yendiler. Özellikle Lakers maçında önemli bir karakter gösterip ayakta kalmayı başardılar ve maçı çevirdiler. Eric Gordon’ın çok formda olduğunu ve geçtiğimiz haftayı 28 sayı ortalamasıyla tamamladığını hatırlatalım. Griffin ise double double serisi son bulsa da bildiğimiz gibi.

Yarım Artılar: Ellis geçtiğimiz haftayı 30 sayı- 7 asist- 2 top çalma ortalamalarıyla tamamlayarak takımının evinde aldığı 3 galibiyette başrol oynadı. Sakatlıktan çıkan Grant Hill de formda bir hafta geçirdi. Suns’ın kolay fikstüründeki çıkışında ön planda olan isimdi kendisi. Ryan Anderson, Louis Williams, Sessions da çıkıştaki diğer oyuncular.

İnenler

Heat(Sakatlıklar, Karma): LeBron’un twitter’dan yolladığı mesajın ardından çıktığı 4 maçı da kaybetti Heat. LeBron ve Bosh sakatlıkları sebebiyle bu maçların bir kısmında görev alamadı, işte karma diye buna denir.

Cavaliers: Sürekli yazıyoruz kendilerini blogda, zaten bir hayli gündemdeler. Mağlubiyet serileri 14 maça çıktı. Takımdaki tek olumlu gelişme Sessions’ın gösterdiği çıkış, o da Cavs taraftarlarını ne kadar mutlu ediyor bilemiyorum.

Knicks(Felton): Özellikle Felton’ın formsuzluğu takıma direkt etki etti. Hatırlayacaksınız yakaladıkları çıkışta Felton takımı çok iyi yönetiyordu. Deplasmanda rahat yendikleri Suns ve Kings’e hafta içi evlerinde kaybettiler. Gallinari’nin sakatlıktan dönmesiyle takımın düşüşe geçmesinin çakışması tuhaf.

Gözden Kaçıyor Sanmayın: Thunder maçında iyi görünse de kafası halen karışık gibi Melo’nun. Sene başında gösterdiği çıkışla büyük takdir toplamıştı Millsap, ancak o da son dönemin formsuz isimlerinden. Takımının da Wizards ve Nets’ten beklenmedik yenilgiler aldığını söyleyelim. Önceki hafta performansıyla çıkanlar kısmında yer verdiğimiz Stephen Jackson son 4 maçta %33 civarında bir şut yüzdesiyle ve 14 sayı ortalamasıyla kötü bir dönem geçirdi. Son olarak Richard Jefferson’ın, takımda kötü performansıyla çok göze battığını söyleyelim.

0 FARKLI FIKIR: