BIY AD

28 Mart 2011 Pazartesi

"Kings Anahaim'e Taşınmasın"

Kaynakların belirttiğine göre Lakers ve Clippers, Kings'in Anahaim'e taşınmasını istemiyor. Nedeni ise eğer bu taşınma olursa Kings'in maçlarını oynayacağı Anahaim Honda Center'ın, Staples Center'dan yalnızca 30 mil uzakta olması ve birbiriyle iç içe olacak 3 takımın aynı markette bulunmasının zararlı olacağını düşünmeleri. Lakers ve Clippers'ın bu taşınmaya tek başlarına karşı çıkmaları yeterli olmayacak tabii ki. Yanlarında 14 takımın daha olması gerekli oylama aşamasında. Fakat yine kaynakların belirttiğine göre Kings organizasyonu kendileri için gerekli olan en az 16 oyu arkalarına almış bile.

Bu aşamada Los Angeles takımlarının umudu Kings sahipleri Joe ve Gavin Maloof kardeşlerin taşınma ücreti yüzünden bu işten cayması. Organizasyonun bir yerden başka bir yere taşınması için ödenecek ücret nedeniyle vazgeçmelerini bekliyorlar. Daha önce Seattle SuperSonic, Oklahoma City'ye taşınırken 30 milyon dolarlık bir ücret ödemişti.

Kendi fikrimi belirteyim kısaca,ben bu konuda Lakers ve Clippers'ı anlayışla karşılıyorum. Nedenine gelince: NBA taratftarları bu işi daha çok eğlence olarak görüyor. Bizde olduğu gibi fanatik bir boyutta takımlarına sıkı sıkıya bağlı olanlar da var elbette fakat hiç de azımsanmayacak bir kesim de maç izleme olayına sosyal aktivite gözüyle bakıyor. Bunun yanında bu spor salonları sadece basketbol maçlarına ev sahipliği yapmıyor. Alışveriş yapmak, yemek yemek, bir şeyler içmek vs. gibi sosyal aktivite için ayrılmış birçok yer var salonların içerisinde ve bu da insanların salonlarda daha fazla zaman geçirmesine imkan sağlıyor. Hal böyleyken zaten aynı salonu paylaşan iki takımın hemen yakınına yeni bir takımın taşınması fikri tabii ki diğerlerini huzursuz ediyor.

1 FARKLI FIKIR:

Adsız dedi ki...

malooflar kings i taşımak istiyorsa sacramento şehrine 68 milyon dolar ödemek zorunda 1997 yılında imzaladıkları anlaşmaya göre.
bunun dışında nba e 30 milyon dolar,lakers ve clippers a 50 milyon dolar+ ödemeleri gerekiyor.
aneheim a taşıyıp napıcaklarınıda bilmiyorum zaten,honda center warriors taraftarlarının göbeğinde olan bir yer gidip de biz geldik hadi artık bizi mi destekleyin dicekler ya da kcal den ve ya diğer local networklerden hemen prime time saatlerinde maç yayınlama için büyük kontrat alıcaklarını mı sanıyorlar?
sacramento belediye başkanının ofisi de çok büyük bir savaş başlattı bu arada,olasılıklar taşınıcaklarını göstersede ben pek sanmıyorum mortgage krizinden dolayı zaten tonlarca para kaybetti malooflar ve kardeşlerden birisi salak gibi vegas otellerinde tonlarca para kaybetti aynı şekilde ancak samueli nin(kings i aneheim e getirmeye çalışan adam) 200 milyon dolar kadar bir borç verirse olucak bir iş bu,verse de bunda nasıl bir faiz isteyecek nba takımları kimi destekleyecek falan filan bence kings kolay kolay taşınamaz.